MSI B450-A Pro vs. MSI B450M Mortar

Rutheniu

Decapat
Makaleler
5
Hangi anakart daha iyidir gerek ses, gerek OC kapasitesi olarak? Mortar'ın boyutunun küçük olması dışında diğerinden bir eksisi var mıdır? Mortar'da sıvı soğutma için pompa girişi yok, bu bir eksi mi? Yoksa fan girişine pompa bağlanabilir mi? Arada çok az fiyat farkı var satın alıcağım yerde hangisini seçmeli ?

Son düzenleme:
Eğer anakartta pompa desteği yoksa sıvı soğutma kullanılamaz ve nasıl bir sitem kuracağınıza dair birkaç bilgi verirseniz yardımcı oluruz

İşlemci : Ryzen R5 2600
RAM: 16 GB
Ekran Kartı : RTX 2060 Ventus düşünüyorum
Kasa : Sharkoon TG5
PSU: Sharkoon WPC 750W 80+
SSD: Samsung EVO 850 500GB

Sistemi ileride yavaş yavaş upgrade etmek istiyorum kasa ve psu'yu buna göre seçtim zaten. O.C yapmayı düşünüyorum. İlerde de hazır sıvı soğutma kullanmayı planlıyorum işlemcide 2020'ye kadar am4 soketi desteklenicek zaten ben de iyi bir anakart alıyım ileride de işlemci upgrade'ine açık olsun istiyorum. İki anakart arasında kaldım dediğim gibi. Gözüme çarpan farkları mortarda 2xM2 slotu ve type-C varken pompa portu yok ve CPU hariç 3 fanı desteklerken , A-pro modelinde CPU hariç 4 fan desteği üstüne pompa desteği mevcut. Ben de arada kaldım elbette alacağım kasadaki tüm fanları da kontrol etmek isterim ama ses kalitesi olsun RGBsi olsun Mortar daha bi cafcaflı geldi 20 tl fark var arada üstelik. Hangisini tercih etmeliyim bilemedim.
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum , hangi anakartı seçmeliyim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı