MSI B450 Tomahawk Max XMP açılmıyor

Manuel bilmiyorum maalesef 4 tanesi takılıyken bu sorunu yaşıyorum.
Dediğim gibi, quad kit almadığın sürece seri numarasına kadar aynı alsan da böyle sorunlar olabiliyor. Manuel MHz ve voltaj ayarıyla bir ihtimal olması gereken frekansa ulaşabilir ancak bunu yapmayı bilmiyorum.
 
Sorununuza çare olur mu bilemem ama bende bu sorundan muzdariptim,

Öncelikle bende de B450 Tomahawk max var. XPG D30 8x2 16 GB kullanıyorum. Daha sonra indirime girince 2 adet daha aynı ram'lerden aldım ve 32 GB yapmayı hedefledim. Fakat gelen RAM'lerin PCB üzerinde bulunan modüllerin dizilimi elimde bulunan kitten farklıydı. İki kiti cpu z üzerinden kontrol ettiğimde birisinin bellek üreticisinin farklı olduğunu gördüm. Ram'lerin serisi ve modeli her özelliği aynıydı. Sebebi de hepsini Amazondan almış olmamdı büyük ihtimal.


Ne yapsam etsem bir türlü 3000 mhz seviyesine çıkartamadım. Hep 2666 mhz değerinde takılı kaldı. Önceden kullandığım üreticisi x olan ram'leri 2 ve 4 numaralı slotlara yerleştirdim. Sonradan aldığım bellek üreticisi y firma olanları ise 1 ve 3 numaralı slotlara taktım. Anca bu şekilde BİOS'u sıfırlaya sıfırlaya hep beraber 3000 mhz değerinde çalıştırabildim. Hatta BIOS'u eski sürümüne bile düşürdüm, tekrar güncelledim. Ama daha sonra bilgisayarı kapatıp açtığım bazı günlerde ram'ler 2133 mhz değerinde çalışıyor olarak gözüküyordu. Ayrıca BIOS üzerinde en ufak değişiklik yapsam bile bu ayarlar geri 2133 mhz değerine sıfırlanıyordu. En son BIOS sürümü kurarak ve 2-4 / 1-3 şeklinde takıp yapmayı deneyin, yapmadan önce BIOS'u sıfırlayın. Denediysen ve hala olmadıysa benim şu anda bildiklerim bu kadar, umarım en kısa sürede sorununuza çare bulursunuz...

Şu anda ben 16 ile yoluma devam ediyorum.
 
Tamamdır deniyip bilgilendiricem teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
2666 mhz de calışıyor daha üstünde aynısı oluyor
 
Son düzenleme:
LPX şu sıralar Hynix C-Die kullanıyor eski elinizdekiler OEM Samsung B-Die olma ihtimali yüksek, Thaiphoon Burner ile ayrı ayrı rapor paylaşın.
Eğer iki kit farklı çipse eşitlemek zor bir ihtimal.
 
4 tane takılıyken mavi ekran veriyor devamlı.
LPX şu sıralar Hynix C-Die kullanıyor eski elinizdekiler OEM Samsung B-Die olma ihtimali yüksek, Thaiphoon Burner ile ayrı ayrı rapor paylaşın.
Eğer iki kit farklı çipse eşitlemek zor bir ihtimal.

Dediğini yaptım raporların linki corsair vlpx.rar | Solidfiles
RAM'leriniz kaç MHz?
3200mhz
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı