MSI G2412F monitor G-Sync açılır mı?

Kluxer08

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, monitörüm MSI G2412F markalı 180Hz monitör. Ekran kartım NVIDIA bu monitörde G-Sync açmam daha mı iyi olur ve ne gibi bir farklılık olur bunu merak ettim yardımcı olursanız sevinirim.

Monitör Adaptive Sync fakat DisplayPort bağlayınca G-Sync seçeneği de bulunuyor hangisi daha performanslı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, monitörün NVIDIA ekran kartınla iyi bir uyum yakalayacağını düşünüyorum. G-Sync mi Adaptive Sync mi daha iyi olur diye sorarsan, NVIDIA ekran kartı kullandığın için G-Sync'i tercih etmen daha mantıklı. Çünkü G-Sync, NVIDIA'nın kendi geliştirdiği bir teknoloji ve özellikle FPS dalgalanmalarında görüntü yırtılmalarını ve takılmaları minimuma indiriyor. Bu da daha akıcı bir oyun deneyimi sağlıyor.

DisplayPort ile bağlandığında G-Sync'i aktif edebilirsin. HDMI'da ise sadece Adaptive Sync çalışır, bunu göz önünde bulundur. Eğer farkı hissetmek istersen, bir oyunda önce Adaptive Sync'i sonra G-Sync'i deneyip kıyaslama yapabilirsin. Ama genel olarak G-Sync daha optimize bir performans sunacaktır.

Merhaba, monitörün NVIDIA ekran kartınla iyi bir uyum yakalayacağını düşünüyorum. G-Sync mi Adaptive Sync mi daha iyi olur diye sorarsan, NVIDIA ekran kartı kullandığın için G-Sync'i tercih etmen daha mantıklı. Çünkü G-Sync, NVIDIA'nın kendi geliştirdiği bir teknoloji ve özellikle FPS dalgalanmalarında görüntü yırtılmalarını ve takılmaları minimuma indiriyor. Bu da daha akıcı bir oyun deneyimi sağlıyor.

DisplayPort ile bağlandığında G-Sync'i aktif edebilirsin. HDMI'da ise sadece Adaptive Sync çalışır, bunu göz önünde bulundur. Eğer farkı hissetmek istersen, bir oyunda önce Adaptive Sync'i sonra G-Sync'i deneyip kıyaslama yapabilirsin. Ama genel olarak G-Sync daha optimize bir performans sunacaktırd
O zaman Displayport ile G-Sync kullanacağım bundan sonra monitörü madem daha iyi bir performans verecek neden olmasın? Nasıl aktif edebileceğim hakkında bir bilgi verir misin. Birde aklımda kendiliginden G-Sync olmayan monitöre DP sayesinde G-Sync geldiği için tam uyumluluk çalışır mı diye merak ediyorum.

Biraz geç yazdım hocam kusura bakma DisplayPort üzerinden G-Sync'i aktif etmek için NVIDIA Denetim Masası'na girip "ekran" sekmesinden "G-Sync'i ayarla" seçeneğini kullanabilirsin. Buradan "tam ekran modu için G-Sync'i etkinleştir" seçeneğini işaretlemelisin.

Monitörünün kendiliğinden G-Sync desteklememesi durumunda, DP üzerinden Adaptive Sync çalışıyor olabilir. Bu durumda G-Sync compatible modu devreye girebilir, ancak bu tam bir G-Sync deneyimi sağlamayabilir. Yine de NVIDIA ekran kartı kullanıyorsan ve monitör Adaptive Sync destekliyorsa DP üzerinden G-Sync'i denemek iyi bir fikir olabilir.

Eğer farkı test etmek istersen bir süre Adaptive Sync kullanıp ardından G-Sync'e geçiş yaparak gözlemleyebilirsin. Umarım bu bilgiler işine.
Yarar!

Biraz geç yazdım hocam kusura bakma DisplayPort üzerinden G-Sync'i aktif etmek için NVIDIA Denetim Masası'na girip "ekran" sekmesinden "G-Sync'i ayarla" seçeneğini kullanabilirsin. Buradan "tam ekran modu için G-Sync'i etkinleştir" seçeneğini işaretlemelisin.

Monitörünün kendiliğinden G-Sync desteklememesi durumunda, DP üzerinden Adaptive Sync çalışıyor olabilir. Bu durumda G-Sync compatible modu devreye girebilir, ancak bu tam bir G-Sync deneyimi sağlamayabilir. Yine de NVIDIA ekran kartı kullanıyorsan ve monitör Adaptive Sync destekliyorsa DP üzerinden G-Sync'i denemek iyi bir fikir olabilir.

Eğer farkı test etmek istersen bir süre Adaptive Sync kullanıp ardından G-Sync'e geçiş yaparak gözlemleyebilirsin. Umarım bu bilgiler işine.
Yarar!
Uzun surediir Adaptive Sync kullanıyordum bundan sonra DisplayPort ile bağlanıp G-Sync aktif edeceğim teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı