MSI G274QPX monitörde ghosting seviyesi nedir?

Daha fazla  
Profil Kapağı
1525005101
Monitörü yeni aldım, ölü piksel yok, ışık sızması ve/veya IPS glow mevcut ancak bu sebep bana iade etmek için yeterli gelmemişti. Son olarak ghosting testi yaptığımda hafif gölgelenmeler olusuyor gibi geldi ancak ilk defa ghosting testi yaptığım için tam olarak anlamadım. Var olduğunu düşünüyorum ancak seviyesi iade etmeyi gerektirir mi? Response timeı normale çektiğim zaman arkada olan siyahlık artıyor, fastesta çektiğim zaman ise siyahlık kalmıyor ama inverse ghosting oluyor.
Videodaki test “fast” iken yapıldı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normal mod ile yapılan test:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

100 FPS'ye kadar normal modda kalmalı. 100 FPS'nin üstünde ise Fast modda kullanmalısınız. Fastest ise çok kötü çalışıyor.

Aşağıda incelemesi var. Düşük yenileme hızlarında Fast modu inverse Ghosting'e sebep oluyor. Yüksek yenileme hızlarında bu sorun yok. Görüntü kalitesi olarak çok iyi olsa da hız ve OverDrive ayarlaması gibi konularda pek iyi değil.

100 FPS'ye kadar normal modda kalmalı. 100 FPS'nin üstünde ise Fast modda kullanmalısınız. Fastest ise çok kötü çalışıyor.

Aşağıda incelemesi var. Düşük yenileme hızlarında Fast modu inverse Ghosting'e sebep oluyor. Yüksek yenileme hızlarında bu sorun yok. Görüntü kalitesi olarak çok iyi olsa da hız ve OverDrive ayarlaması gibi konularda pek iyi değil.
Benim sorum daha çok, videolarda görünen ghosting sorunu iade etmeye değer mi?

Ne yaptın iade ettin mi?

İadelik bir durum yok aslında. Aynı marka/model kodlu monitörlerde ghosting seviyesi değişmez. Yani bir monitör ghosting sorunluysa tüm aynı marka/model monitörlerde de ghosting olur. Bu monitör 8.74ms tepki süresine sahip. Bir miktar ghosting normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı