MSI Gaming X 1660 Ti Overclock

Makaleler
1
Yer
Valve Corporation.
Merhaba. Üstte belirtmiş olduğum ekran kartını kullanıyorum. 1.5 yıl önce aldım ve hala kullanıyorum fakat macun vs. bir şey değiştirmedim. MSI Afterburner üzerinden overclock yapmak istiyorum. Oynadığım oyunlar CS:GO, GTA V. CS:GO'da 250-300 FPS arası alıyorum düşük ayarlarda. Core clock ve Memory clock değerlerini ne kadar arttırmamı önerirsiniz. Hardcore OC yapmak istemiyorum. CS:GO'da 20 FPS artsa bile yeter. Overclock hakkında hiç bilgim olmadığı için konu açtım. Sistem özelliklerim;
Kasa: MSI MAG Forge 100M
PSU: High Power 600W 80+ Gold
Anakart: MSI B350M PRO VD Plus
İşlemci: Ryzen 5 3600
RAM: G.Skill Ripjaws V Kırmızı 2x8 2400 MHz CL15
Ekran Kartı: MSI Gaming X 1660 Ti
SSD: Samsung 870 EVO 500 GB
HDD: WD 1 TB

Neden OC yapmak istiyorsun ki? FPS düşüşlerde Monitor Hz değerinin altına mı iniyor?

Core +150 Memory+500 civarı deneyebilirsin. yavaş yavaş arttır, deneyerek git.
Evet hocam aynen öyle oluyor. 280Hz kullanıyorum 200-300 FPS oynuyorum. Sizce normal mi bu sistem özelliklerinde bu oyunda bu FPS'yi almam?
Kazanacağınız 20 FPS pek işinize yaramaz bence yinede siz bilirsiniz.
Evet hocam ama ben işime yarayacağını düşündüğüm için konu açma gereksinimi duydum yardımcı olmayacaksanız neden mesaj kasıyorsunuz ki?

Ekran kartına overclock yapmakla CS:GO'da FPS artmaz çünkü CS:GO işlemciye yüklenen bir oyun sen şu anda RTX 3090 kullansanda aynı FPS'i alacaksın çünkü işlemcin R5 3600.

Ekran kartına overclock yapmakla CS:GO'da FPS artmaz çünkü CS:GO işlemciye yüklenen bir oyun sen şu anda RTX 3090 kullansanda aynı FPS'i alacaksın çünkü işlemcin R5 3600.
Peki R5 3600'de bu ekran kartı ile 250 FPS almam normal mi en düşük ayarlarda hocam bunu da açıklar mısınız? İşlemcimi 1 yıl önce değiştirdim Dust 2 de 500-600 FPS alırken artık 200-300 alıyorum. Bu sebepten OC yapıp performansımı biraz da olsa arttırma isteğinde bulundum kendi kendime. Belli olmaz belki 30-40 FPS artış yaşanır. Ayrıca sadece işlemci bazlı bir oyun da değil.
Bence 144Hz de kullanın overclock yapmayın derim, kartın ömrü azalır 144Hz de yeterli zaten.
Hocam bu monitörde 144 Hz de kasma hissi yaşanıyor ayrıca 144 den buna geçtim neden yine 144 de geçeyim?

Peki R5 3600'de bu ekran kartı ile 250 FPS almam normal mi en düşük ayarlarda hocam bunu da açıklar mısınız? İşlemcimi 1 yıl önce değiştirdim Dust 2 de 500-600 FPS alırken artık 200-300 alıyorum. Bu sebepten OC yapıp performansımı biraz da olsa arttırma isteğinde bulundum kendi kendime. Belli olmaz belki 30-40 FPS artış yaşanır. Ayrıca sadece işlemci bazlı bir oyun da değil.
Arttırıp ne yapacan min FPS 5000 olsa ne fark ediyor :D

Peki R5 3600'de bu ekran kartı ile 250 FPS almam normal mi en düşük ayarlarda hocam bunu da açıklar mısınız? İşlemcimi 1 yıl önce değiştirdim dust 2 de 500-600 FPS alırken artık 200-300 alıyorum. Bu sebepten OC yapıp performansımı biraz da olsa arttırma isteğinde bulundum kendi kendime. Belli olmaz belki 30-40 FPS artış yaşanır. Ayrıca sadece işlemci bazlı bir oyun da değil.

CS:GO her geçen ayda FPS düşmesi yapıyor zaten, ben de sistemimle geçen sene 500 alırken bu sene 300 alıyorum. 144Hz CS:GO için yeterli bana göre overclock yapmanızı tavsiye etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00