MSI GE620 USB belleği başında UEFI yazmaması

• Konuyu başlatan Iug
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.689
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Iug

Hectopat
Herkese merhabalar.

Siteye daha önce de mavi ekranla ilgili konu açmıştım ve o sorunun harddiskten kaynaklandığını anladım ve SSD almaya karar verdim. Hwinfo64 programıyla anakart özelliklerine baktım, sata 3 desteği ve uefi desteği bulunuyor. Link-1 de yazdığım sayfa sayesinde bir usb bellek hazırladım. Fakat kuruluma geçtiğimde usb belleğin isminin önün UEFI: xxx usb yazmıyor. Biosta hiç bir şekilde uefi ayarı yok. Sadece AHCI ve IDE ayarları var. Ben nasıl UEFI kurulum yapabilirim ya da yapabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Link 1 : Windows 8: UEFI Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Hazırlamak
enpedi-Windows 8

Not: AHCI modunda değil IDE modunda çalışıyor şu an bilgisayar. AHCI modunda, mavi ekran hataları ve donmalar oluyor.

Adsız2.png
Adsız3.png

Sosyal'de bulunan rehberleri yapsaydın daha sağlıklı olurdu. Eğer sizin için sorun olmaz ise Sosyal'den dosyaları tekrar indirin ve Rufus ile yazın.

Düzenleme: İndirme Bağlantıları.

Sosyal'de bulunan rehberleri yapsaydın daha sağlıklı olurdu. Eğer sizin için sorun olmaz ise Sosyal'den dosyaları tekrar indirin ve Rufus ile yazın.

Düzenleme: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
Elimde iso dosyası olmadığı için bu şekilde yaptım. Zaten videoda Recep veya Ali Bey de söylüyor, başka türlü de yapılacağını. Bir kaç yorum daha sizin gibi söylerse indireceğim artık bir yerden. Windows orijinal bu arada.

Elimde iso dosyası olmadığı için bu şekilde yaptım. Zaten videoda Recep veya Ali Bey de söylüyor, başka türlü de yapılacağını. Bir kaç yorum daha sizin gibi söylerse indireceğim artık bir yerden. Windows orijinal bu arada.

Çok çok özür dilerim bir yanlışım var. BIOS'a girip Boot kısmından UEFI'yi Enabled yapmayı denediniz mi? Ya da BIOS'u güncellediniz mi?

Çok çok özür dilerim bir yanlışım var. BIOS'a girip Boot kısmından UEFI'yi Enabled yapmayı denediniz mi? Ya da BIOS'u güncellediniz mi?
Yukarıda söyledim. Biosta bu ayarlar gözükmüyor. Bios güncellemedim çünkü güncel sürümü sitesinde yok. Nereden bulacağımı da bilmiyorum.
Konuyu okuyun da cevap yazın.

Öncelikle sisteminizin özellikleri nedir ?
Cihazım Msi Ge620dx 802xtr. Özellikle bilmek istediğiniz bir parça varsa, istediğiniz bir programla fotoğraf alabilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı