MSI GE72VR Apache Pro oyunlarda performans sorunu

sozmen

Hectopat
Daha fazla  
Şubat ayında almış olduğum MSI GE72VR Apache Pro laptoptan oldukça memnunken 1 ay kadar oyun oynamayı bıraktım ve bu aralar tekrar açtığımda bütün Windows ve driver güncellemelerini yaptım. Fakat CS:GO oyununu 350-140 FPS arasında oynarken şu aralar 60-70 FPS'lere kadar düşebiliyor anlık. Oynanış açısından fark etmez demeyin fark ediyor ve bu can sıkıcı bir durum. Aynı şekilde BF1 oyununu Ultra ayarlarda sıfır donma ile oynarken bugün ara ara 1-2 saniyelik takılmalara maruz kaldım özellikle Sniper ile zoom in/out yaparken. İlk 1 saat rahatsız etmedi fakat sonra bu takılmaların süresi uzamaya başladı ve oyun oynarken tadım kaçtı. MSI Dragon Center'da baktıgım zaman sıcaklıklar 80-85 oluyor en fazla. Forumda bir çok konuyu okudum ama gerek bilgisayar terimlerine hakim olmamam gerekse yanlış çözümü uygulamaktan korktugumdan henüz bir müdahalede bulunmadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

PC Özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core İ7 - 7700HQ (6MB Cache Turbo Boost 3.8 GHz)
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • Ekran: 17.3'' FHD (1920X1080) 120Hz Yansımasız
  • Chipset: Intel® HM175
  • Ekran Kartı: GeForce® GTX 1060 3GB GDDR5
  • Hafıza: 16GB DDR4 2400MHz
  • Hafıza yuvası: 2
  • Maksimum hafıza: 32GBSSD + HDD: 256GB SSD + 1TB 7200 RPM

Dipnot: Oyunlar ilk olarak SSD'ye kuruluydu fakat daha sonra HDD'ye yükledim 17 Mart tarihinde. Fakat o performansı etkilemedi bilginiz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şubat ayında almış olduğum MSI GE72VR Apache Pro laptoptan oldukça memnunken 1 ay kadar oyun oynamayı bıraktım ve bu aralar tekrar açtığımda bütün Windows ve driver güncellemelerini yaptım. Fakat CS:GO oyununu 350-140 FPS arasında oynarken şu aralar 60-70 FPS'lere kadar düşebiliyor anlık. Oynanış açısından fark etmez demeyin fark ediyor ve bu can sıkıcı bir durum. Aynı şekilde BF1 oyununu Ultra ayarlarda sıfır donma ile oynarken bugün ara ara 1-2 saniyelik takılmalara maruz kaldım özellikle Sniper ile zoom in/out yaparken. İlk 1 saat rahatsız etmedi fakat sonra bu takılmaların süresi uzamaya başladı ve oyun oynarken tadım kaçtı. MSI Dragon Center'da baktıgım zaman sıcaklıklar 80-85 oluyor en fazla. Forumda bir çok konuyu okudum ama gerek bilgisayar terimlerine hakim olmamam gerekse yanlış çözümü uygulamaktan korktugumdan henüz bir müdahalede bulunmadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

PC Özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core İ7 - 7700HQ (6MB Cache Turbo Boost 3.8 GHz)
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • Ekran: 17.3'' FHD (1920X1080) 120Hz Yansımasız
  • Chipset: Intel® HM175
  • Ekran Kartı: GeForce® GTX 1060 3GB GDDR5
  • Hafıza: 16GB DDR4 2400MHz
  • Hafıza yuvası: 2
  • Maksimum hafıza: 32GBSSD + HDD: 256GB SSD + 1TB 7200 RPM

Dipnot: Oyunlar ilk olarak SSD'ye kuruluydu fakat daha sonra HDD'ye yükledim 17 Mart tarihinde. Fakat o performansı etkilemedi bilginiz olsun.
Bence Kartınız 3GB olduğu bu küçük düşüşler oluyor. Grafik ayarlarını çok hafif kısabilirsiniz bence. Msaa gibi ayarları.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı