MSI GE73 Raider RGB 8RF Menteşe Sorunu

Mesajı okuyanlar için güncelleyelim: Aynı sorun ge 73 için bana da oldu 2-3 hafta önce... Garantisi biteli 1 sene olmuştu ama adamlar ücretsiz halledeceğiz dediler ve 1 günde hallettiler. Ben herhalde kendim kırdım diye düşünerek gitmiştim ve parasıyla yaptırmaya hazırdım ama kendileri dediler ücretsiz yapacağız diye. Bu beni çok mutlu etti. Sıkıntı çıkarsa götürün, garantisi bitse de ücret almıyorlar. Ama beni endişelendiren şey; "bu modellerde böyle bir sorun var" lafı oldu. Bir defaya mahsus ücretsiz hallettiler ama bir defa daha olursa bu defa para alacaklar sanırım. O zaman da mahkemeye verilirse yine ücretsiz hallolur bence. Sonuçta etik değil. Kendi dizayn hataları varsa ömür boyu ücretsiz halletmeleri lazım bu sorunu. Mahkemelik olursak haklıyız yani.

Bende de MSI GE73VR Raider var. Aynı menteşe sorunu bende de oldu. Servise götürdüm ve 4000₺ ye yakın bir para istediler. Kendim halletim şükür orijinalden daha iyi oldu. Ömürlük oldu artık galiba.
Menteşeler ekran kısmından kopmuştu. Ekran ön çıtasını söktüm. Menteşelerin bağlı olduğu plastiğin arkasını kontrol ettiğimde boş olduğunu, yani direkt olarak ekranın arka metal kapağına temas ettiğini gördüm. Sanayiye gittim 4 tane somunlu ince vida ve pullarını aldım. Menteşenin orijinal vida deliklerinden şarjlı matkap ile delik açtım ve her menteşeyi iki vida ile arka metal kapağa sabitledim. Uzun kalan uçları da kesip törpüleyince hiçbir sorun olmadı. Aşırı sağlam oldu bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı