MSI GL65 Leopard yüksek CPU sıcaklığı

onur3332

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 4 gün önce aldığım ve tam modeli MSI GL65 10SCXR-061XTR olan laptopun CPU'su aşırı ısınıyor. Bilgisayar i5 10300H işlemciye sahip ve Valorant oynarken CPU sıcaklığı 88-90 dereceleri görüyor ama GPU sıcaklığı 60-65 derecelerde geziyor. AIDA64 stres testi yaptığımda ise CPU sıcaklığı 96-97 dereceden aşağı düşmüyor. Bu değerler çok yüksek değil mi? Aynı işlemciye sahip Monster bilgisayarlar 80 derecelerde dolaşırken neden yüksek? Ayrıca forumları takip ediyorum ve bu olayla karşılasan tek ben değilim. Ek olarak ekranda ışık sızmaları var. Normal olduğu söyleniyor, bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, kafayı yemek üzereyim. Servis normal diyor.

Hocam arkadaşım da aldı, işlemci değerleri boşta bayağı oynuyor. Modelden dolayı sanırım.
Merhaba, markadan markaya göre değişiyor sanırsam soğutma, Monster'lerin soğutması bayağı iyi diye duymuştum.
Monster 3 adet boru kullanırken, MSI 7 adet boru kullanıyor. Direkt sayı ile kıyaslamıyorum ama zaten MSI soğutma konusunda en iyi laptopları üreten firma. Bu modelde bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

Hocam arkadaşım da aldı, işlemci değerleri boşta bayağı oynuyor. Modelden dolayı sanırım.

Monster 3 adet boru kullanırken, MSI 7 adet boru kullanıyor. Direkt sayı ile kıyaslamıyorum ama zaten MSI soğutma konusunda en iyi laptopları üreten firma. Bu modelde bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

Öyle ise haklı olabilirsiniz.

Hocam denetim masasından güç ayarlarına girin en yüksek işlemci performansını 100'den 90 veya 95 lere çekin. Görünmeyecek bir performans kaybı oluyor farketmiyorsunuz ama sıcaklıklar 60 küsürlerde geziyor. Benim laptobumda da benzeri sorunu bu şekilde çözdüm.

Hocam denetim masasından güç ayarlarına girin en yüksek işlemci performansını 100'den 90 veya 95'lere çekin. Görünmeyecek bir performans kaybı oluyor fark etmiyorsunuz ama sıcaklıklar 60 küsurlerde geziyor. Benim laptopumda da benzeri sorunu bu şekilde çözdüm.

Masaüstünde işe yararmı problem çıkarır mı acaba bilginiz var mı?

Hocam denetim masasından güç ayarlarına girin en yüksek işlemci performansını 100'den 90 veya 95 lere çekin. Görünmeyecek bir performans kaybı oluyor farketmiyorsunuz ama sıcaklıklar 60 küsürlerde geziyor. Benim laptobumda da benzeri sorunu bu şekilde çözdüm.
Öyle yapınca herhangi bir şey değişmiyor. Sıcaklık düşürmenin kesin yolu undervolt işlemi.

Hocam, bunu uygulayınca oyunlarda ciddi performans düşümü oluyor. Cpu 2,5 ghz'yi geçmiyor.

Merhaba kardeşim, rica etsem arkadaşın aida64 cpu stres testi yapabilir mi Sonuçlar kaç çıkıyor. Ayrıca arkadaşının ekranında ışık sızması var mı ve bilgisayarı nereden almış

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı