MSI GTX 1660 Super Gaming X için 75 derece sıcaklık normal mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Az önce Minecraft 1.16.1 üzerinde SEUS PTGI E11 Shader açtım. Ekran kartının fan sesini kısa süre içinde duymaya başlayınca MSI Afterburner ile değerlere bakayım dedim. Oyuna tekrar girdim, dünyaya giriş yapıp karta yük bindirdim. Sonra ise 5-6 dakika boyunca oyunu açık bıraktım ve geldiğimde ekran kartı 75 dereceye çıkmıştı. Ayrıca fanlar da 2000 RPM'e çıkmıştı. Ekran kartım MSI GTX 1660 Super Gaming X, kasam Corsair 275R Airflow, işlemcim ise AMD Ryzen 5 3600.

Bu değerler normal mi? Eğer normal değilse neden bu değerlere çıkıyor olabilir?

Bence sıcaklığın sebebi işlemci stok fanı zayıf kaldığından o sıcaklık ekran kartını fazladan ısıtıyor.
Hayır, işlemci fanım stok değil. AeroCool Verkho 5 soğutucu kullanıyorum. Zaten CPB kapalı olduğu için işlemci OCCT'de bile 65 dereceyi geçmiyor. Ayrıca az önce FurMark testi yaptım, 5 dakikalık testte 73 dereceye anca ulaştı. Minecraft Shader'da niye 75 dereceyi gördü anlamadım.

Hayır, işlemci fanım stok değil. AeroCool Verkho 5 soğutucu kullanıyorum. Zaten CPB kapalı olduğu için işlemci OCCT'de bile 65 dereceyi geçmiyor. Ayrıca az önce FurMark testi yaptım, 5 dakikalık testte 73 dereceye anca ulaştı. Minecraft Shader'da niye 75 dereceyi gördü anlamadım.
Ekran kartinin maks derecesi kaç? Nvidiaya gore

Fanlar yüzde kaçta çalışıyor? Normal değil.
%60'a çıkmıştı, 2000 RPM'de çalışıyordu. FurMark'ta 5 dakikada 73 dereceye anca ulaştı, orada da %50 civarındaydı.

Bu konuyu gördükten sonra PC’yi açtım Furmark testi yaptım 5 dakika boyunca, sistem; Msi Gaming X 1650S, Ryzen 5 2600, Corsair Spec Delta RGB, ön panel kapalı önde iki fan egzoz olarak iki fan var. Sonuçlar; en fazla fan hızı %65 (ses çok azdı), çözünürlük 1920x1080, en yüksek sıcaklık 68 derece, isterseniz yarın daha uzun süre yapabilirim😁

Bu konuyu gördükten sonra PC’yi açtım Furmark testi yaptım 5 dakika boyunca, sistem; Msi Gaming X 1650S, Ryzen 5 2600, Corsair Spec Delta RGB, ön panel kapalı önde iki fan egzoz olarak iki fan var. Sonuçlar; en fazla fan hızı %65 (ses çok azdı), çözünürlük 1920x1080, en yüksek sıcaklık 68 derece, isterseniz yarın daha uzun süre yapabilirim😁
Ben fan hızını %70 yapınca en yüksek 70 derece gördüm FurMark'ta 5 dakika içinde. O da herhalde GTX 1660 Super'in TDP'sinin daha yüksek olmasındandır diye tahmin ediyorum.

Bu konuyu gördükten sonra PC’yi açtım FurMark testi yaptım 5 dakika boyunca, sistem; MSI Gaming X 1650S, Ryzen 5 2600, Corsair Spec Delta RGB, ön panel kapalı önde iki fan egzoz olarak iki fan var. Sonuçlar; en fazla fan hızı %65 (ses çok azdı), çözünürlük 1920X1080, en yüksek sıcaklık 68 derece, isterseniz yarın daha uzun süre yapabilirim😁

Dostum Spec Delta kasa da önde ki 1 fanı söküp bende arkaya takmayı planlıyorum öyle daha iyi soğutacak gibi geliyor acaba nasıl yapabilirim müsaitsen bir konu açıp detaylı anlatabilme şansın var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı