MSI GTX 970 GTA 5 FPS Sorunu

Schizophrenia

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni sistem topladım ancak hiçbir şey beklediğim gibi gitmiyor. Yaklaşık 5500 TL'ye gelen sistemde GTA 5, MSAA ayarı x2, diğerleri en yüksekte 50 fps'nin üstüne çıkamıyorum. Üstelik 2-3 saat oynadıktan sonra fps düşmeye devam ediyor. Şunu belirteyim oc yaptım yine çok fark göremedim. Şu an CPU 4800MHZ'de çalışıyor. Ramlerim 3000MHZ CL değerini düşürmek için 1400'e aldım. Ekran kartımıda 1490 MHZ'de çalıştırıyorum. Sizce bu fps neden bu kadar düşük ?

Sistemim;
  • i7 6700k İntel
  • Asus Maximus Hero VIII
  • Msi GTX970
  • Corsair Dominator Platinum 3000MHZ 2x8 GB
  • Corsair H100i GTX
  • Corsair VS550 PSU

5 milyar civarı sistem topluyorsun. Oyunların orjinal değil. Verdiğin paraya yazık o sisteme. Korsana devam edersen böyle daha nice konular açarsın. Benim anlamadığım herkes de psu demiş. Yahu bir sorun oyun orjinal mi, en son sürüm mü? Nerde...

Evet.

Recep abi 500W'ın yeterli olduğunu söylüyorsa bence sorun PSU'da değildir. Hem keşke 5500TL sistem alırken yanına da 65TL'ye GTA 5 alsaydın. Çünkü korsan oyunlar her sistemde aynı çalışmaz. Güncellemeler, orijinaldeki gibi sık sık gelmez. Böyle bir sistemde kasması evet biraz değişik ama orijinal olmayan oyunlar her sistemde en yüksek performansı vermiyorlar. 80-100TL biriktirip Voidu.com dan satın almanız çok mantıklı olur.

Haklısın dostum da bütçeyi çok zorlayarak topladım bu pcyi yani şu an oyuna verebilecek param yok. Ben gta'yı denemek için indirdim ama performansından memnun değilim. Orjinal bulunca deneyeceğim eğer aynı sorun devam ediyosa o zaman sistemde problem vardır. Herkes psu'dan bahsetti aklım çok karıştı. Çünki 2 saat oynadıktan sonra fps sorunu daha çok başlıyor birde psu fanından gelen tuhaf bir ses farkettim dün. Belkide yetersiz geliyordur. Güzel yorumun için teşekkür ederim bu arada.

Corsair VS450 PSU kullanıyorum. GTA 5'te MSAA x2 ve en yüksek ayarlarda 60-70 arası fps alıyorum fakat stabil olmuyor. Ara sıra fps dropları oluyor. 2-3 saat oynadıktan sonra daha fazla oluyor. Batman serisinde de yaşadım bu sorunu. Ben ekran kartından şüpheleniyorum. Bakın foruma, sıkıntı yaşayanların çoğu GTX970 kullanıcısı.

Oyunlarım orijinal.

Corsair VS450 PSU kullanıyorum. GTA 5'te MSAA x2 ve en yüksek ayarlarda 60-70 arası fps alıyorum fakat stabil olmuyor. Ara sıra fps dropları oluyor. 2-3 saat oynadıktan sonra daha fazla oluyor. Batman serisinde de yaşadım bu sorunu. Ben ekran kartından şüpheleniyorum. Bakın foruma, sıkıntı yaşayanların çoğu GTX970 kullanıcısı.

Oyunlarım orijinal.
Bu konudaki durum ile sizinki farklı ama. Buyüzden yeni konu açmanız daha mantıklı.
Arkadaşın sorununa gelirsek Technopat olarak Korsan oyunlara destek vermiyoruz. Oyun ile ilgili bir sorun olup olmadığını bilmediğimiz için yardım edemeyiz. Orijinal oyun ile test ederseniz yardımcı olabiliriz.

Oyunlarım orijinal.

Bu konudaki durum ile sizinki farklı ama. Buyüzden yeni konu açmanız daha mantıklı.
Arkadaşın sorununa gelirsek Technopat olarak Korsan oyunlara destek vermiyoruz. Oyun ile ilgili bir sorun olup olmadığını bilmediğimiz için yardım edemeyiz. Orijinal oyun ile test ederseniz yardımcı olabiliriz.

Şu an orjinal Call of Duty Black Ops 3'ü yükledim. Render resulation ayarını 1920x1080 (yani %200 değil %100) yaptığımda 55-58 fps alıyorum. Bu arada belirteyim tekrardan şu an ekran kartım 1480 mhz'de çalışıyor. Oc yapılmasına rağmen böyle. Bu fps normalmidir black ops 3'te ?

Sorun MSI kartta olabilir mi ? GTX 970 kartlarında vram sıkıntısı filan bahsediliyordu bende Gigabyte GTX 970 mini kullanıyorum 1600x900 çözünürlükte Witcher 3 ultra oynuyorum belki MSI kartlarda sıkıntı vardir.

Benim internette izlediğim benchmark videolarında Gta 5 de herhangi bir optimizasyon sorunu ve fps düşmesi görmedim. Oyunun optimizasyonu güzel. Batman serisinin özellike Arkham City' nin optimizasyonu kötü. Oyunu silmek zorunda kaldım.

Youtube videolarına dikkatlice baktım. Msaa değerini kapalı tutuyorlar. Ben denedim sıkıntı yok fps arttı. Msaa x8'de yaklaşık olarak 3900 vram kullanıyor. Ben bunu açık olarak hesapladığım için sanırım fps düşmesi yaşıyormuşum. Teşekkür ederim hepinize sanırım msaa x8'de oynayabilmek için gtx980 ti şart :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı