MSI GTX 970 ısınma sorunu

DeathStars

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
154
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartım GTX 970 Msi model, işlemci i5 4690.

Şimdi sorun şu: Msi afterburner programında Temp limit diye bi ayar var. Bu ayar sıcaklık ayarını sınırlıyor anlayacağınız üzere. Default olarak bu ayar 79'da. Böyle bıraktığım zaman bi saat oyun oynadıktan sonra ekran kartı 79'a sabitleniyor (fan hızı 80 civarında) ve bu sırada işlemciler de 75 civarına çıkıyor.

Ben de PC'nin çok ısındığın düşünerek bu ayarı 65'e getirdim ve 3 saat 5 saat oynasam bile ekran kartı 65 sabit kalıyor (fan hızı 45 sabit) işlemciler de 65 civarında oluyor ve oyuna gözle görülür bi FPS düşüşü yaşatmıyor.

Sorun gördüğünüz gibi o ayarı ne yaparsam ona göre davranıyor. PC neden 79'a çekince hayvan gibi ısınıyor ama 65'e çekince sabit kalabiliyor ısınan bi PC o ayarı dinlememesi lazım nasıl oluyor bu iş?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temp Limit ile Power Limit ayarı birbirine bağlı. Temp Limit azaltınca kartın gücünü de aşağıya çekiyorsunuz. Daha düşük güç tüketen kart daha az ısınıyor. Bu kadar basit.

Ayrıca ısınınca "ayarları dinlememesi lazım" gibi bir şey yok.
 
Temp Limit ile Power Limit ayarı birbirine bağlı. Temp Limit azaltınca kartın gücünü de aşağıya çekiyorsunuz. Daha düşük güç tüketen kart daha az ısınıyor. Bu kadar basit.

Ayrıca ısınınca "ayarları dinlememesi lazım" gibi bir şey yok.

Evet Temp limit ile Power limit bağlantılı fakat o bağlantıyı kaldırabiliyoruz ve ben o şekilde 65'e çektim temp Limit'i. Power hala 100. O yüzden Fps düşmesi yok. Mesela siz Ekran kartı testi yaparken benim gibi 65'e çekmiyorsunuzdur heralde ekran kartının ve Afterburner programının default ayarında yapıyorsunuzdur ve kart tüm güçte çalıştığı halde ısınmaz en fazla 63 filan oluyor testlerde. Benimki neden bu kadar ısnıyor onu anlamadım. (Güçte bi değişiklik olmadığı halde çünkü fps aynı performans aynı) ekran kartım ısınyor mu yoksa ısınmıyor mu anlamış değilim kartım 65 dereceyi geçmesini istemiyorum ama onu ekran kartı kendi ayarlasın istiyorum böyle yapınca 79'lara çıkıyor. Pc'ye restart atınca da msi afterburner tekrar default ayarlarına geri dönüyor dolayısıyla oyuna girince de ısınıyor. Umarım bunu da cevaplarsınız çünkü dediğim gibi ekran kartım bozuk mu değil mi ısnıyor mu ısınmıyor mu anlamadım
 
GTX 970'in dayanabileceği maksimum sıcaklık değeri 98 derece. Gördüğün sıcaklık değerleri kart için bir sorun çıkartmaz.

GeForce GTX 970 Grafik Kartı | GeForce|NVIDIA

1.png
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı