MSI katana 15 B12vgk mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Ashepherd

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
rtx 4070m
İşlemci
i7 12650h
Merhaba, MSI katana 15 B12vgk RTX4070 ekran kartlı modeli kullanıyorum. Başlarda aldığımda RDR2'de oynarken 1 2 defaya mahsus mavi ekran hatası almıştım ve önemsememiştim fakat CarX Drift Racing Online adlı oyuna her girdiğimde başta normal şekilde oynarken 10 15 dakika sonrasında oyun donuyor Spotify'da müzik sesi devam ediyor fakat Windows çöküyor arama çubuğu vesaire kullanılamıyor masaüstünde donarak kullanılıyor. Power tuşundan kapatmaya çalıştığımda kapanmıyor ben de ekranı indirip uyku moduna alıyorum kaldırdığımda mavi ekran hatası geliyor. BlueScreenView'de hata bu şekilde. Hataların hepsi aynı dosyadan kaynaklı yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• 1696421371545.png
    1696421371545.png
    493,4 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartınla alakalı herhangi bir "özel" ayar yapmış mıydın? Yaptıysan Default'a çek. MUX Switch'i de kapat. Harici monitör varsa çıkartıp öyle dene.

Öncesinde ilk önerim güvenli modda tekrar kaldırıp, internetsiz şekilde baştan aynı sürücünün kurulumunu yapman olacak.

Olay raporlarını da paylaş.

Ekran kartınla alakalı herhangi bir "özel" ayar yapmış mıydın? Yaptıysan Default'a çek. MUX Switch'i de kapat. Harici monitör varsa çıkartıp öyle dene.

Öncesinde ilk önerim güvenli modda tekrar kaldırıp, internetsiz şekilde baştan aynı sürücünün kurulumunu yapman olacak.

Ayarları varsayılana aldım tekrar deneyeceğim fakat güvenli moda alamıyorum başlatma seçenekleri çıkmıyor onun yerine UEFI vesaire farklı farklı şeyler çıkıyor.

Olay olarak uygulama olaylarını istediniz sanırım atıyorum onları farklı istediyseniz onları da atabilirim hatalar burada olduğu için atıyorum.

Anladım ne dediğini, hızlı cevap olsun diye recep hocanın cevabı atıyorum.

Olay olarak uygulama olaylarını istediniz sanırım atıyorum onları farklı istediyseniz onları da atabilirim hatalar burada olduğu için atıyorum.

Hocam bahsettiğim şey tam olarak bu başlatma seçenekleri gelmiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_2568.jpeg
    IMG_2568.jpeg
    176 KB · Görüntüleme: 36

Hocam bahsettiğim şey tam olarak bu başlatma seçenekleri gelmiyor.

Komut satırını yönetici olarak açıp reagentc /info yaz eğer disable olarak gözüküyorsa reagentc /enable yazıp tekrar dene.

Olay raporlarında ekran kartı sürücü ile ilgili bir hata yok. Oyunların çöktüğüne dair hatalar var. Ekran kartı ayarlarını defaulta çektiysen girip bakmayı dene.

Komut satırını yönetici olarak açıp reagentc /info yaz eğer disable olarak gözüküyorsa reagentc /enable yazıp tekrar dene.

Olay raporlarında ekran kartı sürücü ile ilgili bir hata yok. Oyunların çöktüğüne dair hatalar var. Ekran kartı ayarlarını defaulta çektiysen girip bakmayı dene.

Enable olarak gözüküyor hocam.

Enable olarak gözüküyor hocam.

Maalesef varsayılan ayarlara aldım fakat mavi ekran verdi yine.

Son düzenleme:
Sorunun kaynağını buldum fakat çözümünü bilmiyorum sadece denetim masasını kurdum ve mavi ekran falan almadım ama FPS kaybım oluyor doğal olarak GeForce Experience sorunlu indirdiğim zaman mavi ekran yiyorum fakat ne yapmam gerek olmasa da olur mu?

Ne dediğini anlayamadım. GeForce Experience'i silince neden FPS kaybı yaşıyorsun? Uygulama üzerinden özel ayarları mı kullanıyorsun normalde?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı