MSI Modern 15 A11MU-839XTR alınır mı?

215556

Hectopat
Merhabalar,

MSI modern 15 serisinden bir Ultrabook almaya karar verdim. (Neden tercih ettiğim ile ilgili.) ancak piyasada bu üründen satışta 4 farklı konfigürasyon bulunuyor. 2 tanesinde ekran kartı olduğu için fiyatları bir miktar yükseliyor. Ekran kartına ihtiyacım olmadığından ekran kartsız modelleri tercih edeceğim. Bu modeller şu şekilde:

MSI Modern 15 A11MU-839XTR - Intel Core i5 1155G7 - 8GB RAM - 512GB SSD
MSI Modern 15 A5M-091XTR - AMD Ryzen - 8GB RAM - 256GB SSD
(Başka platformlarda daha uygun fiyatlı olarak satılıyor bu ürünler, farkındayım. Bu platformda ürünler daha net incelenebildiği için buradan bağlantı ekledim.)

Göründüğü üzere sistemler birbirine hem donanım olarak hem de fiyat olarak çok yakın. Ancak birinde 512 GB'lık bir SSD bulunurken diğerinde 256 GB'lık bir SSD bulunuyor. Bunun sebebini anlamaya çalışıyorum. i5 1155G7 ürünü hakkında çok az inceleme görüyorum ve ürünlerde de genel olarak i5 1135G7 modelini görüyorum. Çıkış tarihi olarak da 1155G7 modeli daha yeni. Bu da bende "acaba bu işlemci sıkıntılı mı?" diye bir soru işareti belirtti.

Ek olarak, aynı şekilde, bu olayın tersi 14 inch olan serisinde bulunuyor. i5'li olan modelde 256 GB SSD bulunurken Ryzen 5 bulunan modelde 512 GB SSD bulunuyor. MSI neden böyle bir konfigürasyona gitmiş anlam veremedim.

Bu işlemci sağlıklı bir işlemci mi? Bilgisi olan, kullanan var mı? i5 1155G7 olan modeli rahatlıkla alabilir miyim?

Merhabalar,

MSI modern 15 serisinden bir Ultrabook almaya karar verdim. (Neden tercih ettiğim ile ilgili.) ancak piyasada bu üründen satışta 4 farklı konfigürasyon bulunuyor. 2 tanesinde ekran kartı olduğu için fiyatları bir miktar yükseliyor. Ekran kartına ihtiyacım olmadığından ekran kartsız modelleri tercih edeceğim. Bu modeller şu şekilde:

MSI Modern 15 A11MU-839XTR - Intel Core i5 1155G7 - 8GB RAM - 512GB SSD
MSI Modern 15 A5M-091XTR - AMD Ryzen - 8GB RAM - 256GB SSD
(Başka platformlarda daha uygun fiyatlı olarak satılıyor bu ürünler, farkındayım. Bu platformda ürünler daha net incelenebildiği için buradan bağlantı ekledim.)

Göründüğü üzere sistemler birbirine hem donanım olarak hem de fiyat olarak çok yakın. Ancak birinde 512 GB'lık bir SSD bulunurken diğerinde 256 GB'lık bir SSD bulunuyor. Bunun sebebini anlamaya çalışıyorum. i5 1155G7 ürünü hakkında çok az inceleme görüyorum ve ürünlerde de genel olarak i5 1135G7 modelini görüyorum. Çıkış tarihi olarak da 1155G7 modeli daha yeni. Bu da bende "acaba bu işlemci sıkıntılı mı?" diye bir soru işareti belirtti.

Ek olarak, aynı şekilde, bu olayın tersi 14 inch olan serisinde bulunuyor. i5'li olan modelde 256 GB SSD bulunurken Ryzen 5 bulunan modelde 512 GB SSD bulunuyor. MSI neden böyle bir konfigürasyona gitmiş anlam veremedim.

Bu işlemci sağlıklı bir işlemci mi? Bilgisi olan, kullanan var mı? i5 1155G7 olan modeli rahatlıkla alabilir miyim?
Özellikle pil konusunda amd işlemciyle intel arasında çok fark oluyor.Pil performansı önemliyse amd tercih edin.Onun dışında intel işlemci hakkında yeterli bilgiye sahip değilim maalesef

Özellikle pil konusunda AMD işlemciyle Intel arasında çok fark oluyor. Pil performansı önemliyse AMD tercih edin. Onun dışında Intel işlemci hakkında yeterli bilgiye sahip değilim maalesef

Pil konusu işlemciyle ilgili olduğunu sanmam ama işlemcide her zaman AMD tercih ederim.
Nedeni ise hem ucuz hem de performanslı olması ve anakart sıkıntısı olmuyor yani yeni bir işlemci çıktığında yeni bir anakart almak zorunda kalmıyorum.

Ben de masaüstü bilgisayarımda Ryzen 7 kullanıyorum gayet memnunum ancak burada Ryzen işlemci daha pahalıya geliyor. Ondan dolayı Intel tercih etmeyi uygun gördüm. Performans konusunda da yapacağım en karmaşık şeyler 2 boyutlu basit oyunlardan oynamak veya yazdığım kodları çalıştırmak olacak. Yüksek çoğunlukla video tüketmek ve kod düzenlemek için alacağım bir cihaz bu.

SSD'yi yarı yarıya indirmeye değecek bir fark var mı gerçekten? Çünkü SSD gerektiğinde güncellenir ama CPU'nun geri dönüşü yok.

Sürekli taşıyacaksanız ve küçük olması dert değil diyorsanız Modern 14 bu modeli öneririm. Yok derseniz de Ryzen olan 15 modelini öneririm.
Cidden ben de çok araştırdım gittim gördüm ve bu modele karar vermiştim, sonra +8 GB RAM yükseltmesi yapacaktım. Ama Ryzen 6000 serisi çıkacak yaza doğru o yüzden onları bekleme kararı aldım.

Sürekli taşıyacaksanız ve küçük olması dert değil diyorsanız Modern 14 bu modeli öneririm. Yok derseniz de Ryzen olan 15 modelini öneririm.
Cidden ben de çok araştırdım gittim gördüm ve bu modele karar vermiştim, sonra +8 GB RAM yükseltmesi yapacaktım. Ama Ryzen 6000 serisi çıkacak yaza doğru o yüzden onları bekleme kararı aldım.
Ben de ilk başta Modern 14 olan modeli tercih edecektim. Ancak yaptığım araştırma sonrasında 14 olan modellerde tek RAM slotu olduğunu öğrendim. Ondan dolayı 15 olanları tercih ediyorum.

Ryzen 6000 serisini beklemekten de fiyatlarından dolayı korkuyorum. Malum yarın ne olacağı belli olmuyor.

Sanırım Ryzen'a daha çok güveniyorum. Biraz daha üzerine düşüneceğim sanırım.

@215556 Yanlış öğrenmişsiniz sanırım, mesajımda da yazdım zaten.
Harici ekran kartı olan modellerde tek RAM slotu var.
1650453622047.png
MSI Global'de de 2 slot yazıyor.

Diğer konunuzda Matebook serisi için kronik sorunlu olduğu söylenmiş ve galiba Huawei modellerinden vazgeçmişsiniz, Matebook 13 AMD (R7 3700U, 16 GB RAM, 512 GB SSD) modelini incelemenizi tavsiye ederim, ki hala satışta mı bilmiyorum. Kendim de kullanmaktayım ve henüz bir sorun çıkarmadı. Şarj süresi, taşınabilirlik, ekran ve yapı kalitesi olarak gayet iyi bir cihaz.

Diğer konunuzda Matebook serisi için kronik sorunlu olduğu söylenmiş ve galiba Huawei modellerinden vazgeçmişsiniz, Matebook 13 AMD (R7 3700U, 16 GB RAM, 512 GB SSD) modelini incelemenizi tavsiye ederim, ki hala satışta mı bilmiyorum. Kendim de kullanmaktayım ve henüz bir sorun çıkarmadı. Şarj süresi, taşınabilirlik, ekran ve yapı kalitesi olarak gayet iyi bir cihaz
Bildiğim kadarıyla ramleri lehimli oluyor huaweilerin ayrıca işlemcisi de çok çok eski msilara göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı