MSI Modern 15 laptopun şarjının hızlı bitmesi iade sebebi midir?

VanquisheR_

Megapat
Makaleler
21
Merhaba, ben yaklaşık 2 ay önce MSI Modern 15 model laptop satın aldım ancak yeni olmasına rağmen şarjı 3 saat anca dayanabiliyor. Sistemde i5 13420H işlemciye 16GB DDR4 RAM eşlik ediyor. Benim en son almış olduğum 2 yıllık dizüstünün şarjı ancak bu kadar kısa süreli dayanmaya başlamıştı ve bu da normal bir durumdu. Ancak daha yeni aldığım MSI Modern 15'in şarjının sadece internet gezintisi veya Youtube gibi platformlarda video izlerken dahi 3 saat gibi kısa sürede bitmeye yaklaşması beni yetkili servisi olan "ServisPoint"e ürünü teslim edip iade talebinde bulunmaya yöneltti. Sistemi güncelledim ve bütün sürücüler son sürümdeler. Sizce yeni alınan bir dizüstünün şarjının daha 2 ay olmadan 3 saat kadar dayanıyor olması iade etmelerine bir gerekçe doğurabilir mi? Çünkü hiçbir işimi düzgün yapamıyorum, adeta eski bir cihazı sürekli şarjda kullanmam gerekiyormuşum gibi bir senaryo karşıma çıkmış oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vaadedilen şarj ömründen çok kısaysa veyahut pilde kullanım süresi 2 ayda ilk haline göre çok düştüyse garanti kapsamına girebilir ama başından beri normali buysa iade koşulu oluşturmaz.
MSI'ın ürün sayfasına girince şu kadar batarya performansı vaadedilir veya öngörülen kullanım süresi diye bir tanımlama yer almıyor. Pil performansı başından beri böyle ve halen daha inanamıyorum şahsen böyle bir kısa batarya süresine.

MSI'ın ürün sayfasına girince şu kadar batarya performansı vaadedilir veya öngörülen kullanım süresi diye bir tanımlama yer almıyor. Pil performansı başından beri böyle ve halen daha inanamıyorum şahsen böyle bir kısa batarya süresine.
Servisi arayıp normal batarya performansı hakkında bilgi alın isterseniz kendi durumunuzu söylemeden onların söylemesini bekleyin. Baktınız uyuşmuyor, o zaman gönderip iade, değişim vs. talep edebilirsiniz.

Servisi arayıp normal batarya performansı hakkında bilgi alın isterseniz kendi durumunuzu söylemeden onların söylemesini bekleyin. Baktınız uyuşmuyor, o zaman gönderip iade, değişim vs. talep edebilirsiniz.
Evet dediğiniz şekilde arayıp bilgi alabilirim. Normalde dizüstü ürün sitelerinde bataryaya dair her zaman bir bilgilendirme kısmı yer alır ama MSI hiç böyle bir şey yapmamış yani ilginç.

Merhaba, ben yaklaşık 2 ay önce MSI Modern 15 model laptop satın aldım ancak yeni olmasına rağmen şarjı 3 saat anca dayanabiliyor. Sistemde i5 13420H işlemciye 16 GB DDR4 RAM eşlik ediyor. Benim en son almış olduğum 2 yıllık dizüstünün şarjı ancak bu kadar kısa süreli dayanmaya başlamıştı ve bu da normal bir durumdu. Ancak daha yeni aldığım MSI Modern 15'in şarjının sadece internet gezintisi veya YouTube gibi platformlarda video izlerken dahi 3 saat gibi kısa sürede bitmeye yaklaşması beni yetkili servisi olan "ServisPoint"e ürünü teslim edip iade talebinde bulunmaya yöneltti. Sistemi güncelledim ve bütün sürücüler son sürümdeler. Sizce yeni alınan bir dizüstünün şarjının daha 2 ay olmadan 3 saat kadar dayanıyor olması iade etmelerine bir gerekçe doğurabilir mi? Çünkü hiçbir işimi düzgün yapamıyorum, adeta eski bir cihazı sürekli şarjda kullanmam gerekiyormuşum gibi bir senaryo karşıma çıkmış oluyor.

Ben de aynı laptoptan iş yerinde genellikle prize takılı olarak kullanmak için almayı düşünüyorum. Laptopun ısınma durumu nasıl? Pil performansından ziyade ısınma daha önemli benim için. Ayrıca ekran IPS değil IPS Level yazıyor. Yani ekrana yandan bakıldığında görüntü kalitesinde düşme var mı? Parlaklık seviyesi nasıl? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Ben de aynı laptoptan iş yerinde genellikle prize takılı olarak kullanmak için almayı düşünüyorum. Laptopun ısınma durumu nasıl? Pil performansından ziyade ısınma daha önemli benim için. Ayrıca ekran IPS değil IPS Level yazıyor. Yani ekrana yandan bakıldığında görüntü kalitesinde düşme var mı? Parlaklık seviyesi nasıl? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, ısınma durumu genelde sistem boştayken işlemci 45-50 derece aralığında geziyor ve MSI'ın kendi fabrika çıkışlı fan devir ayarı işlemciyi fan çalışmıyorken 50 dereceye kadar müsaade ediyor ve sonrasında ani bir yükselişle soğutup tekrar kapanıyor ve bu süreç böyle devam ediyor. Benim size tavsiyem Intel işlemciye sahip bir laptop almamanızdan yana olur çünkü güç yönetimi konusunda hiç beğenmedim. Eğer alacaksanız ve ofiste iseniz AMD Ryzen serisi ve sonunda "U" ibaresi olan bir işlemciye sahip laptop almanızdan yana olur. Ekranı için evet IPS level yazıyor ben yanlardan baktığım zaman renklerde bir bozulma görüntüleyemedim ve iş görecek kadar renk derinliğine sahip bence. Son olarak deneyimlerimden yola çıkarak size tavsiyem ; dizüstünün model numarasını internette aratıp ilgili üreticinin sitesine girerek batarya kapasitesi ve USB portları hangi standartta geliyor tarzında bilgilere göz gezdirmenizde. Aksi takdirde satış yapılan sitelerde ürünle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı