MSI NB GF75 THIN 9SCSR-432XTR Hard disk devreye girince 1 saniyelik cızırtı sesi geliyor

Oğuzhan661

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, iyi bayramlar öncelikle;

MSI'ın GF75 Thin 9SCSR-432 xtr model laptopuna sahibim. Son 1-1.5 aydır YouTube'da video izlerken hard disk otomatik olarak devreye girdiği zaman video sesinde 1 saniyelik bir cızırtı sesi oluyor, ama anlık hemen geçiyor, görüntüde herhangi bir donma olmuyor. Windows SSD'ye kurulu, kullandığım tarayıcı SSD'ye kurulu. Hard disk çalışmaya devam ettiği sırada böyle bir sorun olmuyor, bir de atıyorum kendim dosya gezgini açtığımda hard disk otomatik olarak başlıyor ama o cızırtı sesi olmuyor. Yani sadece kendi başına otomatik çalışınca oluyor. Sizce sorunun kaynağı donanımsal mıdır yoksa yazılımsal mı? Daha önce böyle bir sorun yaşayıp çözebilen veya çözebilecek birileri varsa çok sevinirim. Cihazım henüz daha 4-5 aylık, yeni sayılır.

Ürünün tüm özelliklerini soracak olanlar için link bırakıyorum: MSI NB GF75 THIN 9SCSR-432XTR I7-9750H 16GB DDR4 GTX1650TI GDDR6 4GB 256GB SSD 1TB HDD 17.3 FHD 144Hz DOS, black: Amazon.com.tr

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz sesin HDD`den geldiğine emin misiniz? Mekanik diskler çalışırken ses çıkartır fakat duymak zordur. Arızalı ise daha çok ses çıkartabilirler. Coil Whine olabilir mi?
 
@Yener K. - Bahsettiğim ses direkt olarak hard disk'ten değil, hard disk devreye girdiğinde, kulaklıktaki sese yansıyor. Bahsettiğim gibi 1 saniyelik kısa bir elektriksel cızırtı sesi geliyor kulaklıktan.
Konu hakkında tecrübe sahibi olan birileri yok mu ? ++
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı