MSI non-K OC BIOS Listesi

Yeni güncellemeyle kaldırılacak denmişti bir ara. Yani ben yeni sistem toplayacağım Overclock yapılamayacak mı ? doğrumu anlamışım ?

Peki şöyle sorayim size
1- Mesala Asus z170a da overclock ettim 6600 islemciyi. İlerde guncelleme atinca overclock otomatik mi silinecek ?
2- İntel insanlari gaza getirmek icin mi zarari var tavsiye etmiyoruz vs diyor ?
3- Diger K serilerine kiyaslarsak zarar orani ayni olur mu ? Cevaplarsaniz sevinirim :)

Evet BIOS' u güncellerseniz OC sıfırlanıyor ve yeni sürümlerde geri çekildiği için NON-K OC yapılamıyor. Normal bir K serisi işlemciden pek farkı yok. Durum şöyle i3 6100 işlemciye OC yapıldığında 6600K ile denk FPS' i veriyor oyunlarda ve bu yüzden yüksek seviye işlemcilerin pazar payı düşüyor. İntel' de bu yüzden NON-K OC' un geri çekilmesini istedi. İşlemciye OC yapmak eğer yapmayı biliyorsanız ve düzgün bir şekilde yaparsanız yararlı düzgün yapılmaz ise zararlıdır bu tüm işlemcilerde geçerlidir. K işlemcilere OC yapsanız, NON-K OC' da yapsanız işlemciye zarar verirseniz hiçbir firma bunu üstlenmez. Çünkü OC zorunlu birşey değildir. Sadece bilgili insanların yapması önerilir. Ve NON-K OC' un normal çarpanlı OC' dan bir farkı yoktur zararıda yoktur işlemciye. Ama tekrar söylüyorum bilinçli yapılırsa yarar bilinçsiz yapılırsa zarardır.

Teşekkür ederim cevaplarınız için çok yararlı oldu. Ama bu yeni nesil anakartlarla tek tuşla Overclock edilebiliyor o yönden şanslıyım tecrübem yok Overclock hakkında :)
Anakartta kararsız kaldım Asus ve ASRock arasında. Hangisini almalıyım denediğiniz ürün var mı tavsiye edebileceğiniz ? 400-600 TL arası bütçe ile

ASRock' dan uzak durmalısın anakart konusunda. Uyumsuzluk sorunuyla bilinen bir firmadır. Buyurun bu anakart o bütçede en iyilerinden. MSI Z170A GAMING M3 Intel Z170 Express 3600MHz(OC) DDR4 Fiyatı
No, no, no... Çok yanlış biliyorsun. Asıl uyumsuzluk sorunu Gigabyte'ın eski anakartlarında yaşanır.
Ek olarak MSI Z1070 serisinin BIOS yongaları sıkıntılı. Herhangi bir zamanda güncelleme esnasında anakartı kucağınıza alıp servis yolunu gözetliyorsunuz. Tanıdıklarımdan aldığım geri dönüşlerle tecrübeyle sabittir. Gigabyte, Asus veya ASRock üçlüsü arasında tercih yapabilirsiniz.

Bu arada ASRock bir çok ilk OC rekoruna ev sahipliği yapan markadır. Dipnot olarak aklınızda bulunsun.

Benim kullandığım ASRock anakartların hepsinde nedense RAM uyumsuzluğu takılan parçaları tanımama gibi ciddi uyumsuzluk sorunları vardı. Başka bir sistemde çalışan bileşenler ASRock anakartda çalışmıyordu herşeyi denememe rağmen. Ve internettede bu konuda çok ciddi sayıda şikayet var. Ve takılan tüm parçaların değerleri aynıydı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı