Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Intel'in markalara yaptığı baskı üstüne, elimizdeki non-K OC BIOS'larını arşiv olarak paylaşıyoruz. İhtiyacı olan herkesin yararlanabilmesi amacıyla paylaşıyorum.
Arşiv içindeki Anakartlar:
MSI Z170A XPOWER GAMING Titanium Edition
MSI Z170A GAMING M9 ACK
MSI Z170A GAMING M7
MSI Z170A GAMING M5
MSI Z170A-G45 GAMING
MSI Z170A GAMING M3
MSI Z170A GAMING PRO
MSI Z170A KRAIT GAMING
MSI Z170A GAMING PRO AC
MSI Z170A TOMAHAWK AC
MSI Z170M MORTAR
MSI Z170A SLI PLUS
MSI Z170A-G43 PLUS
MSI Z170A PC MATE
MSI Z170-A PRO
MSI Z170 KRAIT
MSI Z170A TOMAHAWK
MSI Z170A KRAIT GAMING 3X
MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE
MSI Z170A GAMING PRO CARBON
Uyarı okudum ve tüm sorumlulukların bana ait olduğunu kabul ediyorum.
Dipnot: Bu konu ve içeriği hiçbir şekilde benim iznim olmadan Technopat.net dışında bir yerde paylaşılamaz veya alıntılanamaz. Tüm hakları bana ve Technopat.net yönetim ailesine aittir.
Hayır, Kaby Lake (elden geçmiş Skylake) serisi işlemcilerde Intel tarafından bu açık microcode yaması ile kapatıldı. Eğer alternatif bir açık bulurlarsa (ki yakın zaman içerisinde zannetmiyorum) OC olabilir. Ama o zamana dek bir K ibareli işlemci gibi OC olamaz.
Öncelikle paylaşım için @SypeR arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.
Eğer K olmayan seri için OC yapmayı denedi iseniz ve bir sonuç elde edemediyseniz ve nihayetinde forumları ararken buraya geldiyseniz kullandığınız bios sürümü hatalı olabilir. Ben deneme yaparken önce yabancı bir forumdan bu dosyaları indirdim, baya bir uğraştım çalışmadı bir türlü. İndirdiğim yerde 2 bios update dosyası vardı ve birini sistem görmüyordu. Sonra hatanın bundan olacağını düşünüp o dosyayı başka bir yerden aradım ama bulamadım. Sonra bu sayfaya denk geldim, sağolsun arkadaş çalışan versiyonlarını arşivlemiş, ve bir klasörden tek bir dosya çıktı. Biosu güncelledim ve çok basit bir şekilde halloldu OC şu an. Aklınızda bulunsun, bir çok şeyi denediniz ve olmadı ise buradaki dosyaları da bir deneyin.
Saygılar.