MSI Optix G24c4 23.6" Alınır mı?

Ben testufodan ghosting var mı diye bakayım dedim de bariz bir şekilde iz bırakıyor arkasında UFO bunu VA panel monitörde görmemek imkansız biliyorum zaten bu paneli alıyorsan bunu göze almışsın demektir ama ben sık sık rekabetçi oyunlar oynayan biriyim ve monitör ilk geldiğinde Asus mg248qr den daha az akıcı olduğunu anlamıştım Peki TN panel bir monitöre mi geçmeliyim yoksa ghostingi bi nebze de olsa önleyebilir miyim?

Ben testufodan ghosting var mı diye bakayım dedim de bariz bir şekilde iz bırakıyor arkasında UFO bunu VA panel monitörde görmemek imkansız biliyorum zaten bu paneli alıyorsan bunu göze almışsın demektir ama ben sık sık rekabetçi oyunlar oynayan biriyim ve monitör ilk geldiğinde Asus mg248qr den daha az akıcı olduğunu anlamıştım Peki TN panel bir monitöre mi geçmeliyim yoksa ghostingi bi nebze de olsa önleyebilir miyim?

Pubg Lite'daki muzlubaklava sen misin hocam? 😁
Hocam o TN galiba ama 350 cd parlaklığı ilginç
@DeSouzaAlex aşağıdaki videoyu mümkün olan en yüksek çözünürlükte, karanlık ortamda bir izle. Renkler ile ilgili epey fikir veriyor. HDRC gerçekten fark yaratıyor bu arada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzledim hocam freesync otomatik kapanıyor galiba onu açınca. Kablom mu sorunlu acaba renkler değişmedi sanki hdrc açınca :O
Optimum ayarları ne yaptınız hocalarım? Ghostingi bir nebze olsun kısabiliyor muyuz? @midgardian @CugarA4
@@DeSouzaAlex Sen açınca açılıyor sen kapatınca kapanıyor ☺

Arkadaş da aldı bugün bende olmuyor dedi uzaylı testinde ilginç.

Önleyebildin mi?
Şimdilik bende şöyle diyeyim monitör düşündüğümden iyi çıktı. Bende dönüştürücülü mini hdmı olduğundan direk 144 vermedi. Ama nvidea denedim masasında 144 yaptım sorunsuz şekilde çalışıyor. Parlaklık bana fazla bile geldi gözümü alıyor. Siyah renkler özellikle çok iyi.

Sizde de ghosting çıktı mı hocam? İşin ilginci PES'te V-SYNC'i kapatınca yırtılmalar oldu.

Son düzenleme:
@@DeSouzaAlex Eski monıtörun dp kablosunu taktım.G-sync ozellıgı aktıf ettim. Gysnc pendıum testi yaptım 136-137hz göruntude kayma olmadı(138 ustunde hafif bir çizgilerde titreşim oluyodu) bende 136hz alıp monitörü csgo,pubg,lol,f1,pes oynadım hiçbirinde bir sıkıntı olmadı ne yırtılma ne gölgelenme, nede ışık sızmasıyla ilgili rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım.
Monıtorün HDCR diye bir özelligi var menu kısmında onuda aktif et. Monitor 1 kac saniye içinde yeni açmış olduğun ekran sayfası veya oyuna odaklanıyor görüntü kalitesi artıyor.(Cansız deyip durduğum renkler canlanıyor ☺)Bunlarda Msı'ın Hdcr ile ilgili açıklaması;
*HDCR, görüntülerin kontrastını artırarak görüntü kalitesini artırır.
*HDCR ON olarak ayarlandığında, Parlaklık gri olur.
*HDCR ve Anti Hareket Bulanıklığı aynı anda etkinleştirilemez.
*HDCR etkinleştirildiğinde, Hareket Önleme Bulanıklığı etkinleştirilemez ve Yanıt Süresi En Hızlı olarak ayarlanamaz.
Hdcr yi açıp yanıt suresini en hızlı(Fastest) olarak işaretleniyor(Anti motıon blur(Hareket Önleme Bulanıklığı) işaretlenmiyor mesela) fakat en hızlı oluyor mu bilmiyorum.
Kısacası dostum uzaylıları cinleri perileri boş ver aç oyununu seni rahatsız eden durumlar var mı varsa gönder geri gitsin 😅
Memnun musunuz hala kullanmaktan? 1500TL'ye indirimde şuan. alınır mı :)

Monitör gayet iyi, sorunsuz kullanıyorum. Pivot modu veya sağa sola çevirme gibi seçenekler bulunmuyor. Yalnızca öne ve arkaya bir miktar yatıyor. Bunlar önemliyse farklı modellere bakın. Onun dışında her şey gayet iyi.

Memnun musunuz hala kullanmaktan? 1500TL'ye indirimde şuan. alınır mı :)
Siz alıp almamaya karar verdiniz mi?
Son olarak size bir şey sormak istiyorum. @midgardian
Sizin kullandığınız model mi yoksa 241C modelimi. Aralarındaki fark MSI ın sitesinden ve diğer sitelerden incelediğim kadarı ile ;
241C ' nin artıları:
Sizinki 250 ışık değerine sahip 241C ise 300
Sizinki 2017 üretimi 241C 2018 üretimi (sadece 1 sitede denk geldim emin değilim)
ikisinin içinden de DP kablosu çıkıyor galiba. Sizinkinden çıkmıştı demi?

Son düzenleme:
MSI Optix G24C4 modelin tam ismi, parlaklık değeri 250, kutusundan HDMI kablo çıkıyor. HDMI üzerinden 144 Hz desteği mevcut. G-Sync kullanmak istersen ayrıca DP kablosu almak gerekiyor.

MSI Optix G24C4 modelin tam ismi, parlaklık değeri 250, kutusundan HDMI kablo çıkıyor. HDMI üzerinden 144 Hz desteği mevcut. G-Sync kullanmak istersen ayrıca DP kablosu almak gerekiyor.
Hocma hortlatıyorum konu sahibi olarak :) Konu açıldığından beri kullanıyorum monitörü. Monitör Freesycn destekliyor peki G-sycn destekliyor mu acaba ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı