MSI Optix MAG241C 23.6 bulanık görüntü sorunu

En yüksek çözünürlükte kullanmama rağmen, hani çözünürlük düşürdüğünde simgelerin etrafı felan pikselleşir, rengi solar, görünürlüğü bozulur ya. Aynen o şekildeymiş gibi. Hiçbir şey keskin değil, pikselleri görünüyor. Fotoğraf çekince belli olmuyor ama gözle bariz bir şekilde belli. Baya ayarlarını karıştırdım monitörün düzeltemedim.
Çözünürlüğünüz yüksek olabilir peki Hz durumu nasıl? Düzelttiniz mi onu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
144Hz'e ayarladım onu sorun yok.
Yok mu benden başka bu monitörü alıp da bu sorunu yaşayan ya?
 
Son düzenleme:
@Graiudus sadece sana cevap verebilmek için üye oldum. Monitör benim elime bugün ulaştı, gerekli kurumları falan yaptım HDMI'dan bağladım monitörü. Ben de senin gösterdiğin gibi herhangi bir pikselleşme sorunu mevcut değil. Sorununu tam anlayamadım ama muhtemelen ekranında blur efekti gibi bir şey var ve bulanık gözüküyor o nedenle. Ekran kartı sürücüsünü güncelleyebilirsin veya format atmayı deneyebilirsin. Hiçbir şekilde olmuyorsa zaten sorun monitördedir. Kısa vakitte iade etmekte yarar var.

Edit: Şu şekilde bir resim koyayım ben de, seninki gibiyse zaten bilgilendirirsin beni.
mM8kl4.jpg
 
Son düzenleme:
@Graiudus sadece sana cevap verebilmek için üye oldum. Monitör benim elime bugün ulaştı, gerekli kurumları falan yaptım HDMI'dan bağladım monitörü. Ben de senin gösterdiğin gibi herhangi bir pikselleşme sorunu mevcut değil. Sorununu tam anlayamadım ama muhtemelen ekranında blur efekti gibi bir şey var ve bulanık gözüküyor o nedenle. Ekran kartı sürücüsünü güncelleyebilirsin veya format atmayı deneyebilirsin. Hiçbir şekilde olmuyorsa zaten sorun monitördedir. Kısa vakitte iade etmekte yarar var ama stoklarda kalmadığı için muhtemelen para iadesi yapacaklardır, bilgin olsun.
Stokta var.
 
Fotoğraftan anlaşılmıyor ki. Benim attığım fotoğrafta da tam anlaşılır değil. Ben de arkadaşın monitörü ile karşılaştırmasam anlamazdım sanırım. Bu arada HDMI ile 144 hz alabiliyor musun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI 120 Hz veriyor en son. 144hz için DP kablosuyla bağlantı yapmak gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gözle görülerek fark edilecek bir sorun var iade etmeyi düşünüyorum ama bu fiyat aralığında şuanda 144hz yok :( James donkey'e mi kaldık acaba.

Sizden kaynaklanan bir sorun vardır yoksa kötü o kadar küçük ekranda piksel sayamazsınız. Bu monitörün çözünürlüğünü sevmediyseniz James Donkey çünkü TN panel kullanıyorlar onu hiç sevmezsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var sanırım. Monitörün bütün ayarlarını deniyorum hiçbiri hoşuma gitmiyor hep bir şeyler yanlış gibi geliyor. Ya yazılar okunmuyor, ya piksel piksel görünüyor, ya karanlık görünüyor. Bir türlü çözemedim.. Ekran kartı falan her şey güncel bu arada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı