MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Bakın. Diyorum ki ürünü iade için yolladınız. Onlar da gidip MSI'a yolladı. Iade değişim raporu çıktı. Hepsiburada'ya dönüş yaptı MSI. Hepsiburada eger stokta varsa yenisini yollar size. Değişim isterseniz. Ek ucret almaz. Iade isterseniz paranızı verir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Arkadaşlar,

Biraz geç gördüm konuyu kusura bakmayın. Yaklaşık 2-3 aydır sahip olduğum ve hepsiburadadan aldığım model: MSI MAG27CQ 27" 2K 144 Hz 1 Ms modelidir.

Bununla ilgili bir inceleme yapmamı ve paylaşmamı isterseniz yapabilirim. Konu üzerinde belirtmeniz yeterlidir. Fikirlerimi yazmak istedim şimdilik çok korkmuş arkadaş var gibi duruyor.

Arkadaşlar içiniz rahat olsun. MSI monitör işini yeni girmil bir firma olarak muhteşem ekranlar üretmişler. Asus alamayacak kadar pahalı gelirken halkımız için bal oldu bu modeller. Ölü piksel için MSI değişim iade veriyor bunu merak etmeyin öncelikle. Onun dışında monitörler gayet sağlam ve kullanışlı. Göz koruma özellikleri olsun, görüntü canlılığı olsun, curved olması olsun çok fazla artıları var. Eminimki piyasada tutununca bu fiyatlara alınamayacak bu monitörler. Teşekkürler.

Arkadaşlar Merhaba,
Daha yeni yazma fırsatı buluyorum;
  • Ürün elime ulaştığında; herkes gibi benim monitörümün kutusunun ortasında da tek bant vardı.(Zorlanmamış şekildeydi) Kutuyu baya inceledim ikinci el ya da kullanılmış gibi bir havası yoktu. Ayrıca kutunun içinde çok iyi muhafaza edilmiş, monitörün kendisi ve ayaklarına kadar sarılı bir şekildeydi. köpüklerin arasından da kalın bir şerit çekilmişti. 3 Adet kablo poşetlenmiş şekilde çıktı.(tüm kablolar mevcut) Kablolar da kullanılmamış şekildeydi.(kullanılmış diyen bir arkadaş vardı onun için belirtiyorum) Yani buraya kadar bir problemle karşılaşmadım. Monitörü incelediğimde üzerinde herhangi bir çizik veya darbe iziyle karşılaşmadım.
  • Monitörü ilk açtığımda; görüntü hiç hoşuma gitmemişti. Şaşırmıştım. Daha sonra 144 Hz'e getirdiğimde ve ayarlarıyla oynadığımda daha iyi bir görüntü alabildiğimi farkettim.(PC'yi yeniden başlatarak) Yani olay şundan ibaret; biraz ayarlarıyla oynamak ve kendinize özgü bir renk yakalamak.(mümkün bir olay) şu anda çok net HD bir görüntü alıyorum.
  • Oyun Performansı; Görüntüler çok iyi, müthiş bir performansı var.(bunu da ayarlamak çok basit) Gayet akıcı ve yenileme hızı çok güzel. Zaten ilk oynadığınızda fark edeceksiniz.(Pubg ve CSGO da test ettim)
  • Ölü piksel; sanırım bu konuda şanslı olanlardanım. Aslında ölü piksel mi desem ya da başka bir şey mi desem bilemediğim ekranımın sol üst köşesinde noktadan daha küçük bir şey var. (Defalarca test ettiğimde fark ettim.) Belki de bu ölü piksel ama görüntüsünü paylaşamayacağım şekilde küçük ve bu yüzden rahatsızlık duymuyorum. Bazı arkadaşlar ölü piksel görüntüleri paylaşmışlar gerçekten bariz belli. Belki bende de bu şekilde olsaydı rahatsız olabilirdim. Arkadaşlar için temennim, umarım problemsiz bir monitör ile iade edilmesidir.
  • Işık sızma testi; kendi monitörümde ve arkadaşımın monitöründe(Asus MG248QR) test ettim. İkisinin de görüntülerini paylaşacağım. Bazı arkadaşların bunu çok problem ettiğini gördüm ve aslında bu kadar takılınacak bir söz konusu değil. Sonuç olarak oyun oynarken, video, film izlerken ışık sızması rahatsız edici cinsten değil. Belirtmek isterim ki; ışık testini yaptıktan sonra fotoğrafını çektiğinizde fotoğrafta aşırıymış gibi gözüküyor. Halbuki böyle bir şey yok. Sizde test yaptığınızda fark edeceksiniz zaten.
Bir arkadaşımız çok net görüntü alamıyorum sanki HD bile değil, ekran bulanık gibi bir yorum yapmıştı. Bence bu arkadaşımız ayarlarını çok kurcalamamış ve iade etmek için acele etmiş gibi gözüküyor. Yukarıda da belirttiğim gibi, ayarlarıyla oynayıp iyi bir görüntü yakalamanız mümkün. (Görüntü netliğini kapalı yaptığınızda bile farkedeceksiniz.)

Benim için şu an problemi; yaptığım ayarları bilgisayarı açtığımda tekrar yapıyorum. Ya da bana öyle geliyor olabilir. Bu benim için bir alışma süreci de olabilir. Çünkü bilgisayarı her açtığımda mutlaka ayarlarıyla oynuyorum daha iyi ve kendime özgü bir görüntü yakalamak için.

Henüz monitörü gelmeyen arkadaşlar; Hemen endişeye kapılmayın ve burda okuduklarınızla değil monitörün her şeyini kendiniz test ederek kararlarınızı verin isterim.

Monitörden memnunum ve şu anda beni rahatsız edecek bir problemle karşılaşmadım. Oyun performansı müthiş.(ki zaten bunun için aldık bu monitörü) Umuyorum ki sizler de memnun kalırsınız ve ödediğiniz paranın karşılığını alırsınız. Naçizane görebildiklerimi paylaşmak istedim.

Asus.jpeg
Msı.jpeg

Hocam Işık sızmasını dert etmiyorum ancak bir iki arkadaş gram yok deyince merak ettim acaba sadece bendekindemi var diye. Pimpiriklendim yoksa ışık sızması hiç olmayan monitöre denk gelmek çok zor. Gram yok diyen arkadaşlarda resim koymadıgına göre durum net anlaşılamadı. Ben bu sekilde kullanicam simdi yollasam para iadesi yapar uyanık hepsi burada 1200 TL'ye de ancak bu ayarda ikinci el monitör alabilirim. En çok ölü piksel olayından çekiniyordum şansa çıkmadı.

Emin ol ışık sızması yok diyen arkadaşlar görüntü attığında bizim attığımız görüntüler gibi olacaktır. telefonla çekildiğinde böyle aşırı bir şeymiş gibi gözüküyor. Ayrıca belirttiğim gibi monitörde herhangi bir işlev yaparken rahatsızlık söz konusu değil (benim için). Senin için tek problem buysa kafana takma bence.

Hocam

Hocam Işık sızmasını dert etmiyorum ancak bir iki arkadaş gram yok deyince merak ettim acaba sadece bendekindemi var diye pimpiriklendim yoksa ışık sızması hiç olmayan monitöre denk gelmek çok zor. Gram yok diyen arkadaşlarda resim koymadıgına göre durum net anlaşılamadı ben bu sekilde kullanicam simdi yollasam para iadesi yapar uyanık hepsi burada 1200 tl yede ancak bu ayarda ikinci el monitör alabilirim. En çok ölü piksel olayından çekiniyordum şansa çıkmadı.
Ben yorumu atmadan önce tam test etmemişim benim monitörüm de de üstteki arkadaşın attığı fotoğraftaki miktarda ışık sızması var ama değişim düşünmüyorum , ölü pikselli veya daha kötü bir monitör gelir diye. Telefonla fotoğrafını çekene kadar farketmemiştim açıkçası bu yüzden değişim düşünmüyorum.Film izlerken falan rahatsız etmediği için sıkıntı yok.
emin ol ışık sızması yok diyen arkadaşlar görüntü attığında bizim attığımız görüntüler gibi olacaktır. telefonla çekildiğinde böyle aşırı bir şeymiş gibi gözüküyor. ayrıca belirttiğim gibi monitörde herhangi bir işlev yaparken rahatsızlık söz konusu değil.(benim için) senin için tek problem buysa kafana takma bence
Aynen öyle, çıplak gözle bakıldığında anlaşılmıyor zaten.

Merhaba,

Benim ve bir arkadasimin daha elimize az once monitorlerimiz ulasti. Testlerimizi yaptik. Yazacaklarim her iki monitor icin de gecerlidir.

1-) Olu pixel monitorlerde yok. cok dikkatli sekilde inceledik ancak herhangi bir sey tespit edemedik. Biz programlarla teste karsiyiz. Bosuna midemiz bulansin istemiyoruz. Farkli renklerde test ederek gozle gorulur bir problem var mi diye dikkatlice test ettik. Bu konuda biz de sansliyiz veya belki de alan diger arkadaslar cok sanssizdi bilemedim.
2-) Isik sizmasi ust tarafta her iki monitorde de rahatsiz etmeyecek seviyede mevcut. Fotograf atmiyoruz cunku fotografda cok asiri gibi gozukuyor. Gozle bakildiginda asla rahatsiz etmeyecek, siyah ortamda hafif ortaya cikan bir sizma bu.
3-) HDMI 144hz olayi OK.
4-) En onemli konu bulanikli problemi tabiki. Biz ozellikle ekranin alt kisminda her iki monitorde de ufak bir bulaniklik sezdik. Ancak gorduk ki Baslat cubugundaki bu bulaniklik, baslat cubugunun kendisi ile ilgili. Baslat cubugunu yukariya aldigimizda ayni bulanikligin devam ettigini gorduk. Bu durumda asagidaki baslat cubugunun oldugu alan (yani ekranin en altina) bir text veya bir program ekrani actik. Bu sekilde yaptigimizda hic bir bulaniklik olmadigini farkettik. Bu durum windows'un iconlari nasil render ettigiyle ilgili gibi duruyor. Zira daha sonra HP24ES IPS monitorlerimizde baslat cubuklarini iki monitoru yanyana getirerek test ettik. Ve her ikisinde de benzer bulaniklik oldugunu farkettik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı