MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Sıkıntım IPS panelden VA panele geçmiş olmamdan kaynaklı renklerin canlılığını yitirmesi oldu.

Yaklaşık 1-2 saat önce aynı olaydan bahsettim. IPS panele alışmış birisine standart bir VA panel iyi olmaz. En az QLED bir AMVA3 olmalı diyorum ben. Gerçi zamanla alışıyorsunuz, problem yok. Hayırlı olsun şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1-2 saat önce aynı olaydan bahsettim. IPS panele alışmış birisine standart bir VA panel iyi olmaz. En az QLED bir AMVA3 olmalı diyorum ben. Gerçi zamanla alışıyorsunuz, problem yok. Hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkür ederim. Keşke bütçe olsa da dediğiniz seviyelere çıkabilsek :)

Hocam Işık sızmasını dert etmiyorum ancak bir iki arkadaş gram yok deyince merak ettim acaba sadece bendekindemi var diye. Pimpiriklendim yoksa ışık sızması hiç olmayan monitöre denk gelmek çok zor. Gram yok diyen arkadaşlarda resim koymadıgına göre durum net anlaşılamadı. Ben bu sekilde kullanicam simdi yollasam para iadesi yapar uyanık hepsi burada 1200 TL'ye de ancak bu ayarda ikinci el monitör alabilirim. En çok ölü piksel olayından çekiniyordum şansa çıkmadı.
Hocam monitör ayarlarını paylaşabilir misiniz zahmet olmazsa, ben bir türlü tam istediğim görüntüyü yakalayamadım.

Hocam monitör ayarlarını paylaşabilir misiniz zahmet olmazsa, ben bir türlü tam istediğim görüntüyü yakalayamadım.

• Siyah ayarlayıcı 9
  • Tepki süresi hızlı
  • Hareket bulanıklığı kapalı
  • Karşıtlık 80
  • HDRC Açık
  • Netlik 3
  • Renk Normal
  • Görüntü iyileştirme kapalı

Görüntü ayarı renk profili MSI MAG241C Color profile MAG241c.icm seçili.

Nvidia Denetim masası masaüstü renk ayarı Digital Vibrance 72.

Bu sekilde kullanıyorum şuan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siyah ayarlayıcı 9
Tepki süresi hızlı
Hareket bulanıklığı kapalı
Karşıtlık 80
HDRC Açık
Netlik 3
Renk Normal
Görüntü iyileştirme kapalı

Görüntü ayarı renk profili MSI MAG241C Color profile MAG241c.icm seçili

Nvidia Denetim masası masaüstü renk ayarı digital vibrance 72

Bu sekilde kullanıyorum şuan
Arkadaşlar benimde monitör geldi. En ufak bir sorun yok çok şükür. Hocam ayarlar menüsüne nasıl geldiniz ya :)

Işık sızması ile IPS Glow arasındaki farkı bu videodan öğrenebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep hocam 3 adet ölü piksel mevcut monitörümde. Şuan satıcı olarak Hb görünmüyor bu yüzden de eğer değişim talep edersem büyük ihtimal stokta yok diyerek para iadesi yapacaklar ama indirimden aldığım için para iadesi işime yaramayacak. Bu monitörü garanti süresince dilediğim zaman MSI servisine ölü piksel sorunu yüzünden gönderebilirim değil mi ? 14 gün iade süresi bitince de MSI servisine göndersem ölü piksel yüzünden iade veya değişim yapılır değil mi ?

Arkadaşlar merhaba. Ürünü bende birçoğunuz gibi indirim döneminde sipariş etmiştim. Bugün itibariyle elime ulaştı. Allah'a şükür ölü piksel vb. sorunlardan ırak bir şekilde kurulumunu yaptım. Yıllardan beri 60Hz kullanımdan 144 Hz'e geçince aradaki muazzam farkı da bizzat ilk elden yaşamış oldum. Umarım halen kargosunu bekleyen arkadaşlara da ürün, sorunsuz/sıkıntısız bir şekilde ulaşır. Kısaca bende ürünün kutu açılışı ile ilgili birkaç kelam etmek istiyorum.

Kutu elime ulaştığında; herkes gibi benim monitörümün kutusunun en dış kısmında, ortasında MSI marka tek koruma bantı vardı. Zaten kutuda sapasağlam biçimde elime ulaştı tabiri caiz ise hiçbir yıpranma, potlaşma vb. birşey yoktu. Kutuyu ve içeriğinde gelenleri baya baya inceledim ikinci el ya da kullanılmış hiçbir şey yoktu. Ayrıca kutunun içinde çok iyi muhafaza edilmiş, monitörün kendisi olsun, ayakları olsun sıkı sıkıya sarılı bir şekildeydi. Ayrıca köpüklerin arasından da kalın bir şeffaf şerit çekilmişti. Tahminimce bu şeritte hem güvenlik hem de ilk kez kullanıcının açması için hazırlanmış şekilde dizayn edilmiş. İçinden 3 Adet kablo poşetlenmiş şekilde çıktı.(HDMI/DVI/USB Bağlantı kablosu). Bendeki kablolar da kullanılmamış şekildeydi.(Bana kullanılmış gibi geldi diyen bir arkadaş vardı onun için belirtiyorum, gelen kablolar yekpare şeklinde plastik şeffaf poşetlerde hani yekpare oldukları için parçalanmadan açılmalarının mümkünatı yok). Monitör üzerinde de en ufak bir çizik vb. hata/kusura rastlamadım.

Ürünün kutusunda gelen usb ile monitörü pc'ye bağlayarak MSI GamingOSD yazılımı kurarak monitörün arka kısmındaki kırmızı mini joystcik'i kullanmadan kalibrasyon ve ayarlarını yazılım üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz ki bu büyük kolaylık olmuş. Üşenenler direkt monitörün arkasındaki joystick ile de bu işlemleri yazılımı kurmadan gerçekleştirebilirler. Bunlar dışında renk kalibrasyonu ile ilgili bilgi paylaşan arkadaşlar olmuş ancak onların ayarları bana inanılmaz fazla geldi. Örneğin parlaklık yoğun, renkler ise inanılmaz patlıyor gibi gözüme geldi. Bununla ilgili en verimli ayarları galiba kendime göre deneme yanıma yoluyla yaparak gerçekleştireceğim.

Bu arada monitörün kavisli olması ilk başlarda beni yadırgatsa da zamanla alışıldığını söylemem gerek. Yıllardan beri nispeten daha kalın çerçeveli 24" bir monitör kullanıyordum, MSI Optix MAG241C'ye geçtikten sonra sanki daha küçük bir monitöre geçmişim hissiyatı oldu ilk başlarda. Ancak çerçevenin bu derece ince çalışılması, kullanıma bağlı olarak ilerleyen saatlerde bu durumu ortadan kaldırdı. İlk başlarda değindiğim 144Hz olayı da inanın 60 Hz'e göre muazzam bir fark yaratıyor.

Kısacası monitöre ilk bakışım oldukça olumlu. Umarım bunu da eski monitörüm gibi uzunca bir süre kazasız belasız kullanırım. Ayrıca ilk başta belirttiğim gibi halen kargosunu bekleyen arkadaşlara da ürün, sorunsuz/sıkıntısız bir şekilde ulaşır. Tahminimce oturdukları yerde bulunan kargo firması ile bağlantılı bir gecikme olmuştur. Geç olsun güç olmasın diyeyim. Şimdiden herkese aldığı monitör hayırlı olsun.

Herkese iyi akşamlar.

Siyah ayarlayıcı 9
Tepki süresi hızlı
Hareket bulanıklığı kapalı
Karşıtlık 80
HDRC Açık
Netlik 3
Renk Normal
Görüntü iyileştirme kapalı

Görüntü ayarı renk profili MSI MAG241C Color profile MAG241c.icm seçili

Nvidia Denetim masası masaüstü renk ayarı digital vibrance 72

Bu sekilde kullanıyorum şuan