MSI Optix MAG271CQR İndirimi

MAG241CR FreeSync'e sahip, MAG241C değil. Hepsiburada'da 300TL civarı bir fark var. FreeSync'in pek bir esprisi olmadığı için ucuz modeli öneririm. Amazon'da 1500TL seviyesinde şu an:

MAG271CQR almadan önce bu model, sipariş edip iade ettim. Sebebi bir sürü ölü piksel idi.
Eki Görüntüle 426125
Siz AOC olanı alıp, ölü pikseli görünce mi iade ettiniz yoksa yorumlardan etkilenip mi iade hakkınızı kullandınız ?

Masada nasıl durucak diye öylesine koymuştum. Daha kullanmak nasip olmadı. Sen kullandığında kendi deneyimlerinlede monitör hakkında yazar mısın?

Dosya Ekleri

• C2035E4E-E27E-469D-BB16-2ABC87CCCC5F.jpeg
    C2035E4E-E27E-469D-BB16-2ABC87CCCC5F.jpeg
    873,2 KB · Görüntüleme: 252
Siz AOC olanı alıp, ölü pikseli görünce mi iade ettiniz yoksa yorumlardan etkilenip mi iade hakkınızı kullandınız?
Ölü piksel çıktığı için iade ettim. Takıntılı bir insanımdır. Ufak nokta gibi görünüyor rahatsızlık veriyordu. Benimle birlikte alan bir kaç kişinin ürününde de benzer kusurlar çıktı. Kimisi iade etti kimisi kullanıyor. İtopya iade edilen ürünleri döndürüyor olabilir.

Şu an MAG271CQR kullanıyorsun değil mi? Ölü piksel çıktı mı?
Bir önceki mesajımda yazmıştım zaten.

Son düzenleme:
@MELLARK

Hayırlı olsun dostum. Sanırım sistemi yavaş yavaş topluyorsun. Cihaz bayram sonrası gelecek, tüm testlerimi paylaşırım.

@Tonyukuk

1 taneden fazla ve belli olacak bir ölü piksel gelirse, direkt değişim isterim. O kadar para verip, kusur görmeye tahammül edemiyorum.
Teşekkür ederim. Evet sistemimi yavaş yavaş topluyorum. Ekran kartının özel soğutmalı versiyonları geldiğinde direk anakart ve işlemciyide alıcam. Belki o zamana kadar dahada düşer fiyatlar😄.

1 taneden fazla ve belli olacak bir ölü piksel gelirse, direkt değişim isterim. O kadar para verip, kusur görmeye tahammül edemiyorum.
Benim üründe var iki tane. Değişim istedim değişim olmuyormuş. Direk iade etmemi ve yeni bir sipariş oluşturmamı söylemişlerdi. Amazon.com.tr tarafından satılan stoktaki son ürünü almıştım. Yeni bir ürün mevcut olmadığı için iade etmemiştim. "Stoklarınızda yok ama" dediğimde Amazon.com.tr stoklarına düştüğünde bu işlemi yapabileceğimi söylediler ve 1 yıl boyunca bana bu hakkı tanıyacaklarını söylediler. Fiyat farkı olursa da karşılayacaklarmış.

Ellerinden gelen her kolaylığı gösteriyor amazon. Buradan aldıysanız kafanız rahat olsun. :)

Açıkçası zaten çözünürlük ve piksel yoğunluğu yüksek olduğu için görünmüyor bile, yerini unuttum desem yanlış olmaz. Ürün ilk geldiğinde çok dibinden karış karış gözlemlemeniz lazım, normal kullanımda belli olmuyor.

@XanthiN

Yasal olarak değişim yapma hakkın da var dostum. Üzerlerine gitsen her türlü değiştirirler. Ben Hepsiburada ve Samsung gibi iki kurnaz firmaya bunu yaptırdıysam, Amazon gibi müşteriye değer verdiğini düşündüğüm firma da yapar.

Ha, iade edin, yenisini satalım diye diretiyorsalar, o zaman ürünün fiyatı arttığında eski fiyattan satacaklar ve para iadesi çok hızlı gerçekleşecek. Onun dışında kabul edilmez.

@wthn

Evet dostum. Evde Samsung'un TV'si var. 10 yıl önce almıştım. Note 5 kullanıyorum. Samsung SSD var ama monitör konusunda hep ayıplı ürünler denk geldi. C27HG70'in sağlam olanı Türkiye'de yok, buna emin oldum. Olmadığı da iyi oldu çünkü yukarıda da bahsetmiştim, oyunlarda ani hareketlerde hafiften rahatsız edici, anlamsız bir blurlanma/ghosting oluyordu. Aynı paneli kullanmalarına rağmen, MSI Optix serilerinde böyle bir durum yok ve gecikme süreleri daha başarılı. Bu konularda MSI'ın teknolojik kabiliyetleri daha iyi. Açıkçası sonradan; sadece quantum dot ve giriş seviyesi bir HDR desteği için, +1.000 TL vermeyi de saçma buldum.

LG 27GL850'yi bekleyeyim dedim ama daha ABD'de bile ön siparişler yeni dağıtılmaya başladı. LG Türkiye'ye soruyorum, daha monitörün modelinden haberleri yok. Ekim ayında anca gelir. Gelse de en iyi ihtimalle 3.500 TL olarak gelecek. Bir de IPS panellerin siyahlar konusunda geri kalması ve daha kötü gecikme süreleri beni tekrardan VA panele yönlendirdi. Araştırmanı tavsiye ederim. IPS'leri genellikle 1Ms GtG (Griden Griye Tepki Süresi) şeklinde pazarlıyorlar. Yani 1Ms MPRT ile 1Ms GtG arasında teknik olarak fark var ve ghosting için önemli olan MPRT değeri (Hareketli Görüntü Tepki Süresi) oluyor. Yani IPS'lerin gecikme sürelerinde biraz pazarlama taktiği var.

LG Türkiye'nin model hakkında bilgi sahibi olmaması ve hızlı bir şekilde aksiyon alamaması bana, monitör ile olası bir problem yaşamam sonucunda, sağlıklı bir destek süreci geçiremeyeceğim izlenimini verdi ve ben de cihazı beklemekten vazgeçtim. Zaten film izlemek için 1080p, 23", 60Hz, IPS panel, 8 Bit, pivot ASUS monitörüm var. VA panel daha mantıklı.

Cihaz gelince, fikirlerimi paylaşırım.

Son düzenleme:
@XanthiN

Yasal olarak değişim yapma hakkın da var dostum. Üzerlerine gitsen her türlü değiştirirler. Ben Hepsiburada ve Samsung gibi iki kurnaz firmaya bunu yaptırdıysam, Amazon gibi müşteriye değer verdiğini düşündüğüm firma da yapar.

Ha, iade edin, yenisini satalım diye diretiyorsalar, o zaman ürünün fiyatı arttığında eski fiyattan satacaklar ve para iadesi çok hızlı gerçekleşecek. Onun dışında kabul edilmez.
Siz cihazla ilgili problem yaşadığınızda hepsiburada.com sizi direkt Samsung servise mi yönlendirdi ? İkinci cihazı Samsung tarafından mı yoksa hepsiburada.com tarafından mı edindiniz ? Süreçle ilgili açılmış bir konu varsa paylaşın oradan detayları takip edelim. Ben de bir adet ölü pikselli samsung almak istiyorum, ileride Samsung ölü piksel çoğalırsa nasıl dönüş yapıyor fikir verirdi tecrübeniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı