MSI Optix MAG271CQR Problemleri

KABLO HAKKINDAKİ YORUMLAR GÜZEL BAKTIM BENDE.ALIRIM BUGÜN CUNKU KAFASINA GÖRE BAZEN 120 HZ E ALIYOR MONİTÖRÜ.SİZDEDE BU TARZ BİŞE OLUYORMUYDU

Kafasına göre 120 HZ'ye aldığı hiç olmadı. Ama 120 HZ 'de sorun olmazken 144 HZ'ye aldığımda DP kabloda titreme yapıyor, HDMI kabloda ise tamamen kapanıyordu hatta eski tüplü TV'lerdeki karıncalanmayı bile gördüm.

Belki sizde sorun olduğunda otomatik düşürüyordur bilemiyorum.

Arkadaşlar bende bunun 32 inç olan modelini almayı düşünüyorum. Artı ve eksi yönlerini ve birde kullanıcıdan kullanıcıya değişir ama parlaklık seviyesi sizce yeterli mi ?

Arkadaşlar bende bunun 32 inç olan modelini almayı düşünüyorum. Artı ve eksi yönlerini ve birde kullanıcıdan kullanıcıya değişir ama parlaklık seviyesi sizce yeterli mi?
Siyah ayarı dengesiz, monitör doğru koyu tonları veremiyor. Siyah ayarlayıcı 9'da çok karanlık, 10'da ise yapay bir parlaklık oluşturuyor. Cool tipte bir panel, verdiği renkler de başarısız. Ne kırmızılar gerçek kırmızı ne yeşiller gerçek yeşil. Diğer renkler de öyle. Yanyana başka monitör ile karşılaştırınca daha net ortaya çıkıyor. Herhangi bir MSI Optix monitör almanızı önermem. Bunları dert etmem diyorsanız alın. Ben 2K 27" versiyonunu kullandım parlaklık seviyesi gayet tatmin ediciydi. Parlaklık (cd/m) değerine bakın.

Arkadaşlar bende bunun 32 inç olan modelini almayı düşünüyorum. Artı ve eksi yönlerini ve birde kullanıcıdan kullanıcıya değişir ama parlaklık seviyesi sizce yeterli mi ?

Boyutlar arası farklılıklar olabilir. Bu yüzden eşdeğer ürünlerle kıyaslamak bana göre daha mantıklı. Ben monitörden memnunum. Ama tabi bu kişisel bir şey. Herkesin beklentisi veya detaylara olan farkındalığı vs çok değişken.

Parlaklık seviyesi fazlasıyla tatminkar. O konuda sıkıntınız olmaz. Tabi 27" versiyonuna göre konuşuyorum. 32'de durum birebir aynı mı bilgim yok.

Mag241c ve Mag271cqr kullandım ikisinde de Freesync açıkken flicker gördüm. Mag271cqr kullanan arkadaşım var hiç flicker görmediğini söylüyor.
Benim de kafam karışmıştı bende mi bir problem var acaba diye düşünmeye başlamıştım ki bu konuyu görene kadar.
Sanıyorum tam bir stabilite yok flicker konusunda. Beni çok rahatsız etmişti Mag241c 1 yıl kullandım Freesync kapalı olarak. Mag271cqr alır almaz iade ettim bundan dolayı.

Mag241c ve Mag271cqr kullandım ikisinde de Freesync açıkken flicker gördüm. Mag271cqr kullanan arkadaşım var hiç flicker görmediğini söylüyor.
Benim de kafam karışmıştı bende mi bir problem var acaba diye düşünmeye başlamıştım ki bu konuyu görene kadar.
Sanıyorum tam bir stabilite yok flicker konusunda. Beni çok rahatsız etmişti Mag241c 1 yıl kullandım Freesync kapalı olarak. Mag271cqr alır almaz iade ettim bundan dolayı.
Bende bu yüzden Samsung ch32hg70 ile msi optix mag321cqr arasında kaldım. Hâlâ düşünüyorum hangisini alsam diye

Bende bu yüzden Samsung ch32hg70 ile msi optix mag321cqr arasında kaldım. Hâlâ düşünüyorum hangisini alsam diye

CHG70 de pek farklı değil. 27" olanını denedim ancak hem flicker var hem de aşırı rahatsız edici yatay çizgiler.

Flicker görmediğim 2 model var bu monitörlere muadil olarak.
Biri Zowie XL2730 diğeri de Acer XV272UP
Zowie TN panelden dolayı renkler iyi değil ama ghosting konusunda bu monitörden iyisi yok. Acer XV272UP ise hem renk gösterimi hem de İps panele göre çok hızlı bir panele sahip. Ancak onunda IPS glow sorunu çok fazla.
İşin özü kusursuz monitör yok. Sizin için en önemsiz şey ne işe o konuda sıkıntılı olan monitöre bakın.

Yalnız CHG70 önermem hem Overdrive ayarlarında hareketli nesnelerde gereksiz izler oluşuyor hem de yatay çizgiler çok rahatsız edici. Ayrıca enerji tüketimi başka bir gezegenden. Muadili olan 27" monitörlerin 2 katı kadar enerji harcıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı