MSI Optix MAG274R incelemesi

Freesync açık BF5, R6 Siege kullanıyorum. flickering/titreme olmadı.
Acaba farklı kablo ile test ettin mi? Ben ayrı Vesa sertifikalı DP kablo ile kullanıyorum. İçinde gelen HDMI kablonun poşetini bile açmadım.

Freesync açık BF5, R6 Siege kullanıyorum. flickering/titreme olmadı.
Acaba farklı kablo ile test ettin mi? Ben ayrı Vesa sertifikalı DP kablo ile kullanıyorum. İçinde gelen HDMI kablonun poşetini bile açmadım.
Bazı oyunlar da çok aşırı dikkat ederek farkettim. CS:GO'da aşırı belirgindi. Kutu içinden çıkan HDMI kablosu ile kullandım. Başka monitör ile denedik sorun olmadı. Ama MSİ monitörü HDMI dışında bir kablo ile kullanmadım. Aslında başka kablo taksamda sorunun çözülecegini pek sanmıyorum. FreeSync açabiliyorsak titreme sorunu yaşamamamız lazım zaten. Ya da hiç açılmaması lazım.

Kablonun düşük kalitede olması sonucu yeterli hassasiyet veya bant genişliği sağlamaması sonucu bu tarz titremelerin olabileceğni duymuştum da. Kuzenin Viewsonic XG2401 monitöründe de ara sıra oluyordu. Ona da Vesa sertifikalı kablo alınca düzelmişti.

Monitörün FPS sayacını açıp, FreeSync açıkken test edebilirsiniz çalışıp çalışmadıgını bu arada. FPS sayacında adaptif şekilde oyun FPS'i ile monitörün FPS'i sabitlenmeye çalışıyorsa FreeSync çalışıyordur. Ben şahsen kendi şahsi fikrimi söyleyeyim. Bu monitörde sorun yok diyenler ya farketmiyor yada FreeSync kapalı kullanıyor ve açık sanıyorlar.
EDİT: Belki Vesa sertifikalı kablo ile sorun çözülür, ama ben çok düşük bir ihtimal veriyorum vesa kablo ile sorunun çözülecegine.

Tekrar kontrol ettim çalışıyor. DP kablolarda Freesync veya Gsync çalışabilmesi için kablonun Displayport 1.2a (1.2 değil) ve üstünü desteklemesi lazım. HDMI için de bir standart sürüm vardı Freesync için.

Ben de kontrol ettigimde çalışıyordu aslında FreeSync. Söyledigim yöntem ile kontrol etmiştim. Monitörün FPS sayacını açıp baktıgımda adaptif şekilde çalışıyordu. Maalesef FreeSync Flickering yaşıyordum. ASUS VG24VQ vardı bende geçen sene onunlada aynı sorunu yaşamıştım. DP kablosu almıştım ama yine aynı sorun devam etmişti. Bence kabloyla alakası yok. Monitörde SYNC çalışıyorsa ve sorun varsa kablo degiştirmek çözmüyor.

Şanssızlık olmuş. Bu arada Türkiye'de satılan hangi monitöre baksam sousuz seri yok. Üretim kalitesi düşük malları mı topluyor satıcılar nedir.
Başka bir konuda konusu geçmişti ama istekte bulun kişinin tavrı hoş değildi. Ufo test:

Telefonumun çektiği kadarıyla tabi ki. Telefonum Xiaomi Mi 9T Pro.
Buradan bakabilirsin UFO testine @Vejetaryen Aslan.
Bir düzeltme yapayım: Görüntü iyilrştirme ayarını zayıf seçerseniz daha iyi oluyor her kullanımda.

Son düzenleme:

Hocam bir güncelleme yapmak isterim. Bu serinin MAG274r modelini almıştım HDMI kablosu ile kullanırken FreeSync açtıgım zaman FreeSync flickering denen sorunu yaşamıştım. İade etmiştim. MAG274R2 Amazon'dan satın alıp şans vermek istedim çünkü güzel bir görüntüsü vardı. Satın aldım DP kablosu ile çalıştırdım ve FreeSync açınca hiçbir titreme olmadı. Yalnız FreeSync Premium on of yazmıyor menüde. Adaptive Sync yazıyor. Anladıgım kadarıyla FreeSync Bug'ları oldugu için degişim yapmışlar AMD için. FreeSync Premium'u çıkarıp Adaptive Sync yüklemişler.

Bir de bir sorum daha var görselde paylaşmış oldugunuz 10 bit ve 8 bit farkı. Bizim monitör bu arada gerçek 10 bit degil. 8bit+frc ile 10 bit oluyor. Yine paylaştıgınız görsel ile aynı mıdır? Bunu merak ettim dogrusu aynı olması pek muhtemel gelmiyor. Acaba 8 bit vs 8 bit+frc görseli bulup paylaşma şansınız var mı? Merak ettim. Bu arada çogu monitör 6bit+frc ile 8 bit oluyor. MSI bu yüzden 8bit+frc oldugu için daha kalitelidir her açıdan.

10 BIT görüntüyü 8 BIT+FRC vs. 10 BIT karşılaştırabilmem için yanımda doğal 10 BIT panelli monitör olması lazım. Bu konuda bir karşılaştırma bulamadım. Zaten yüksek HZ monitör ve düşük gecikme ile oyun oynamak gibi bir önceliğim olduğundan gerçek 10 BIT monitörlere bakmıyorum bile.

Ben 8bit+frc ve 8 bit görsel karşılaştırma resmi buldum. Kaynak: True 8-bit vs 8-bit + FRC Monitors | What is the difference? | Isolapse

8 bit+frc ile 8 bit arasında gerçekten bariz bir fark var gösterdigim kaynaga göre. Ve şu an piyasada 8 bit diye satılan monitörlerin çogu 6bit+frc. MSI gerçekten büyük iş başarmış. Ben aslında bu monitörün 1ms GtG olanını almak isterdim ama üretmemişler. Hafif bir ghosting var ama renklerin güzelligini düşünürsek ghostingi unutmaya yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…