Bu olay bende de oluyordu, hatta konu açmıştım oradan konuşmuştuk:
Merhaba, sahip olduğum monitör MSI Optix MAG271CQR. Monitörümü tuşundan kapatıp açtığımda Ayarlar -> Sistem -> Monitör'de yaptığım ayarlar işlevsiz hale geliyor; örneğin gece ışığı ve renk profili çalışmıyor. Bu ayarları değiştirmeyi / kapatıp açmayı denediğimde değişen bir şey olmuyor, tepki...
Sebebi ekran kartı diyebilir miyiz?
Muhtemelen öyle görünüyor ama tam emin olmak için biraz daha kullansam daha iyi olacak. Bu yüzden bir süre daha bu açıdan denemeler yaparak daha net bir sonucu buradan iletmeye çalışırım.
Ancak şuna eminim ki her kapattığımda monitörün çıkış sesini istisnasız her seferinde kapatıyordu. Ancak her seferinde monitöre görüntü gelmemezlik yapmıyordu. Hatta bunu nadir yapıyordu. Ama sanki renk ayarlarını da her seferinde iptal ediyor gibiydi bundan tam emin olamadım
Ses konusunda eminim ama diğer konular için biraz daha süre geçmesiyle kafamda daha netleştirecektir.
Bu arada Adaptive SYNC da sanırım titremeler yapıyormuş hem yorumlara baktım hem de nvidianın bir uygulamasını kullandım garipti bilmiyorum
Zaten freesync da düzgün olmazsa Adaptive SYNC 'da hiç olamazdı muhtemelen.
Ancak her oyunda da yapmadığı söyleniyor
Yani yine kapalı olacak muhtemelen.
Bu olay bende de oluyordu, hatta konu açmıştım oradan konuşmuştuk:
Merhaba, sahip olduğum monitör MSI Optix MAG271CQR. Monitörümü tuşundan kapatıp açtığımda Ayarlar -> Sistem -> Monitör'de yaptığım ayarlar işlevsiz hale geliyor; örneğin gece ışığı ve renk profili çalışmıyor. Bu ayarları değiştirmeyi / kapatıp açmayı denediğimde değişen bir şey olmuyor, tepki...
Sebebi ekran kartı diyebilir miyiz?
Evet artık kesinlikle eminim ki ekran kartından dolayıymış. Defalarca kez denedim. Monitörü üzerinden kapatıp bir süre sonra tekrar açtım. Tek bir kusuru var o da Gaming OSD uygulamasındaki Gamma ve Kontrastı resetliyor. Yani monitörü tekrar açtığımda bunların üzerine birer kez tıklamam ve ayarlamam gerekiyor.
Bunun dışında monitöre görüntü gelmemezlik yapmadı, monitör çıkışındaki sesi kesmedi ve windows renk ayarlarını da bozmadı.
Önceki ekran kartında bazen görüntü gelmezdi, her seferinde monitörün çıkışındaki sesi keserdi ve windows renk ayarları her seferinde ayarlanamaz hale gelirdi.
Ekran kartının bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.
@XanthiN