Hocam bütçem Max 43 44K bende sizin bilgisayarı almayı düşünüyorum şuradan
MSI Pulse 16 AI C1VFKG-201XTR U7-155H 16 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4060 16" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Memnun musunuz ya da keşke şu bilgisayarı alsaydım dediğiniz oldu mu gemi mühenisliği içim alacağım bir de sizce yeterli olur mu?
Cihazın dış tasarımı olsun zaten sipariş ettiğinizde beğeneceksiniz fikirlerinizi bu konuda paylaşırsanız sevinirim, performansı olsun benim işimi gördü bende Blender sahneleri render ile uğraşıyorum işimi görüyor.
Cihazdaki RTX 4060 140W, bu gün denediğim ASUS ROG ZEPHYRUS G16 RTX 4090 125W ile performans olarak eşit olduğunu test ettim bu arada.
Özellikle MSI cihaz almamın nedeni; cihaz 6 ay sonra değil 6 yıl sonra sıkıntı çıkarmaya başlıyor. Bu benim için kritik bir seçim. O kadar para verip 2 yıl kullanmak istemem.
Onun dışında bu gün ASUS ROG ZEPHYRUS G16 RTX 4090 Hakkında ki deneyimlerim ve PULSE 16 AI ile karşılaştırmam sonucu düşüncelerim şunlar;
MSI PULSE AI 16 hem işlemcisi ile hem ekran kartı ile bu cihazın verdiği performansın aynısını veriyor, tam anlamıyla donanım performansları eşit. >
ASUS ROG ZEPHYRUS G16
4090 125W olması sebebiyle tabii ki.
Fakat MSI'ın soğutması çok daha başarılı. İki cihazda aynı performansı veriyor ama ASUS sıvı metal ile 90 derecelerde geziyor ekran kartı da 85.
MSI ise FULL yükte 90 derecede geziyor fakat ben Battlefield 1 ve GTA 5 oynadım iki cihazda ve bu denli size bilgi aktarıyorum.
MSI-GTA-5
RTX 4060: 70 derece avg.
Ultra 7 155h: 80 derece avg.
İşlemci bir tık limitlendiğinde FPS kaybıda yaşamıyor 70 derecede oynuyorsunuz.
Fanlar %30.
-------------
ASUS ROG ZEPHYRUS G16-GTA-5
RTX 4090: 85 derece avg.
Ultra 9 185h: 95 derece avg.
İşlemciyi 30w limitlesem bile BOŞTA 60-70 de geziyordu.
Sıvı metali yeni ve hatasız uygulandı.
Fanlar %60.
--------------
ASUS ROG için ekran kartlarının aynı performansı vermesinin W sınırlaması olduğunu biliyordum fakat işlemcilerinde aynı skoru vermesi şaşırttı..
Belki ASUS ROG ZEPHYRUS G16 sorunlu bir cihaz.
ASUS'u çok sürpriz bir yerde test etme fırsatım olduğu için kayıt alamadım ve paylaşacak veri toplayamadım.
Fakat Pulse 16 087XTR'nin canlı verilerini paylaşabilirim.
Hocam bütçem Max 43 44K bende sizin bilgisayarı almayı düşünüyorum şuradan
MSI Pulse 16 AI C1VFKG-201XTR U7-155H 16 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4060 16" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Memnun musunuz ya da keşke şu bilgisayarı alsaydım dediğiniz oldu mu gemi mühenisliği içim alacağım bir de sizce yeterli olur mu?
MSI PULSE 16 AI teardown.
Bakır boruların genişliğini ve sistemi soğutması için ne kadar iyi olduğunu şimdi atacağım MSI Vector teardown'dan anlayabilirsiniz.
Bu da MSI Vector 16 HX RTX 4080'nin teardown'u anakart yapısı, soğutma blokları ve fan yelpaze inceliği neredeyse aynı.
Hatta Pulse 16 AI bir tık daha kalın borulara sahip.
RTX 4080 Vector'u bizzat ben çektim.
@Kırmızıtuborgayhan Rahatlıkla MSI PULSE 16 AI alabilirsiniz tek paneli %45 NTSC ama MSI 4080 Vector bile %45 NTSC zaten. Pek ekrana takmıyorsanız fark etmezsiniz bile.
Merak edenler için fiyatın 200.000TL olup MSI Pulse 16 ile aynı performansı verip daha çok ısınan
ASUS ROG ZEPHYRUS teardown'da ektedir (kendi çekimim);