MSI R9 290 yük altında 82 derece normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hava sıcak malum.
Kasa içi hava sirkülasyonu nasıl?
Bulunduğun ortamda klima var mı?
Bence 82 derece yük altında bu sıcaklarda olağan durum.

AMD'ye çok yükleniyorsunuz fakat yeni 300 serisi çok serin ve sessiz 900 serisiyle aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle söyleyeyim; fiyat performans olarak amd gerçekten 1. Konuyu açma sebebim sıcaklık değerleriydi. Sonuç olarak değerlerin normal olduğundan hemfikiriz. Konuda yardımcı olan herkese çok teşekkürler. Yardımlarınız için minnettarım.....

Kardeş herkes kafasına göre cevap vermiş ben sana söyliyim kart kullanılmadığı halde 45-60 derecelerde geziyorsa ve yükte 80 dereceyi geçiyorsa sıkıntı var demektir. Kasa içi sirkülasyon kötüyse, kasada toz vs. birikmişse kartın ısınması normal Nvidia olsa bile ısınır. Kartın termal macununu hiç yeniledin mi?

Yanlış bilgi vermeyelim lutfen. Amd kartlar genelde yuksek sıcaklıklarda calısırlar. Bence Msi'a guven.
Ne alaka yüksek sıcaklıklarda çalışması? Senden duyuyorum böyle bir şeyi kullanmadan direk kulaktan dolma bilgilerle yorum yazmayın!

Arkadaş AMD kartların genel karakteristiğini söylemiş. Kimseye celallenmenize gerek yok. Çoğu kullanıcı AMD kartların yüksek sıcaklıklarda da çalışabildiğini ve genelde 70 üstü çalıştığını bilir. 82 çok mu? Diye sorduğum soruya herkes hemfikir olarak 'çok değil' yanıtı verilmiş. Konu çözülmüştür....

Son düzenleyen: Moderatör:
82 az değil. Şahsen benim kartım 66-67 görünce elim ayağım titriyor da 69'u geçmediğini bildiğim için biraz rahatlıyorum. Yani biraz bakım zamanı gelmiş sanki. Tamam havalar sıcakta tutupla 50-60 derece de değil. Kasayı ve fanları temizleyin, Kasayı da ferah bir yere koymaya çalışın.

Sağolun. Takılmıyorum değerlere. Ama bazen şu "işte benim kart 70 i bile görmez yazan" nvdia'cı arkadaşlar huylandırıyor :D. Arkadaş kart dediğin 80'i görecek! O kadar :D Neyse iyi geceler...

Kardeş herkes kafasına göre cevap vermiş ben sana söyliyim kart kullanılmadığı halde 45-60 derecelerde geziyorsa ve yükte 80 dereceyi geçiyorsa sıkıntı var demektir. Kasa içi sirkülasyon kötüyse, kasada toz vs. birikmişse kartın ısınması normal Nvidia olsa bile ısınır. Kartın termal macununu hiç yeniledin mi?

Ne alaka yüksek sıcaklıklarda çalışması? Senden duyuyorum böyle bir şeyi kullanmadan direk kulaktan dolma bilgilerle yorum yazmayın!
Şöyle söyleyeyim; kartı alalı 2 hafta oldu, ayrıca kartla beraber 4 fan alıp kasayı düzenledim. Amd kartlar yüksek sıcaklıklara alışkın cihazlar. Fan hızı biraz az. Onuda msi afterburner ile arttırdım. Şimdi nispeten daha soğuk.(76 civarı yükte. Yükte olayında da kastım %100 gpu kullanımı anında)

+9 kendini avutma itemleri
işte benim kart 70 i bile görmez yazan" nvdia'cı arkadaşlar
Görmüyor kardeşim 70'i falan. Kart dediğin 80'i görecek diyorsun ama 82 olduğu için konu açıyorsun. Bir 90'ı görsün de o zaman kendine gelirsin işte. Biz yine de önlemini al diyoruz. Temizliğini yap kasanın. Isınmasın ne gerek var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı