MSI R9 290 yük altında 82 derece normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim sağol ama gerek yok sana burada. 88 oldu kart daha gıdım kasma yok. Kendini 95'de kapatıyormuş. AMD kullanmadıysan bilemezsin. Kasa daha 2 hafta önce açıldı. Fanlar sıfır. Kart sıfır.
Bu kartı yeni aldığımda konu açmıştım.(açıkçası garipsemiştim.Bana çok sıcak gelmişti).Ama teknopat sosyal ve buradaki arkadaşlar sayesinde normal olduğunu anladım.
Ben kartı yeni aldığımda düşük segmentten bir karttan bu karta geçmiştim. O kartta AMD r7 240 4 GB'di. O kart bile 75 derece görüyordu. Her şey için sağol. Ama her ne kadar yanlış olduğunu bilsemde senin ya da senin sözlerine benzer yorumlar beni tedirgin ediyor. Yanlış anlama ama dahada yorum yapmazsan sevinirim. (ya da son bir yorum. Heaven benchmark 4 testini extreme seçeneklerde her şey sonda ve 8 x köşe yumuşatma full hd'de bir yap. Sonra sonucu prntscrn yap ve yorum olarak yap. Test sonunda ısı kaç derece olmuş bak. Bunları yaparsan çok memnun olurum)

Son düzenleyen: Moderatör:
E kasma yok tamam iyi güzel de 95'te kendini kapatıyormuş 88 olmuş. Ne kalmış 95'e? Biz yardım etmeye çalışıyoruz sen diyorsun ki Nvidia'cılar 70 geçmiyor'cular vs. Biz hava atmıyoruz. Bizde olanı söylüyoruz. Sıcaklık bana fazla geldi. Testi yapacağım şimdi. Sonuçları paylaşırım, sonra da konudan giderim bana gerek yokmuş burda. Şu ayarlarda maksimum 71 sabit.
71.JPG

He belki inanmazsın diye bu da test sırasında çalışan CPUID HWMonitör sonuçları:
Fan en fazla %76 = 2670 RPM'ye çıktı ve sıcaklık maks. 71.

Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleme:
Gayet kötü 70 derece sıcaklık, bilgisayar işlevini tam olarak yapamaz.Yeni bir fan ve ya soğutucu almanızı öneririm.

Kardeş AMD kartlar yüksek sıcaklıkta çalışıyor diye önlem almayacak mısın? Ben ilk defa sizden duyuyorum AMD kartların yüksek sıcaklıklarda çalıştığını. Soğutma sisteminde arıza olabilir bence ilgilen konuyla. Herkes AMD işlemciler çok ısınıyor diyor bende bu sıcaklıklarda 45 dereceyi geçmedi yükte.

Son düzenleyen: Moderatör:
:D. Kardeş bu kadar içerlenmene gerek yok. Ben işin espirisindeyim. Teste gelince; benim kart 2600 rpm'e 88 derecede bile ulaşmıyor :D Kart 60 derecede %30 fanla başlıyor 85 derecede 2450 rpm'e çıkıyor. Nedendir bilmem ama bence kartın zaten biraz ısınmasını istiyorlar sanırım. Senin ayarlarda; yani fanları 2600 rpm'e gelecek şekilde ayarlayıp testi yaptım. Maksimum 74 derece gördü. 1288 puan aldı ayrıca. Ayrıca aklıma Recep Baltaş'ın r9 390 bf4 incelemesi geldi. Sanırım 5. dakikada "değerlere bakıyorum... .... sıcaklık 85 derece, gayet normal" diyor. Dediğim gibi başlarda bende tedirgin oluyordum ama artık bu olayı aştım. Amd'nin karakterisitiği böyle.
Gayet kötü 70 derece sıcaklık, bilgisayar işlevini tam olarak yapamaz.Yeni bir fan ve ya soğutucu almanızı öneririm.
Ayrıca bak bir arkadaşta demiş ki 70 kötü :D Ne kadar bilgili olursan ol tecrübe gereklidir. Büyük ihtimalle yüksek segment bir kartın sıcaklık değerlerinden habersiz...

Madem bu kadar bilgi sahibiydin neden konu açtın diye sorarlar adama. Sana yardım olmaya çalışan insanları tersleyip duruyorsun.
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming kullanıyorum ve kartım bu yaz sıcaklarında bile 70 dereceyi asla geçmedi. Madem AMD kart aldın sıcak çalışmasına katlanacaksın. Ayrıca benim kartım 88 dereceye çıksa bu kadar rahat olamazdım. 100 derecede su kaynıyor yahu!

Yav sakin. Ben kimseyi kırmamaya çalıştım. Yorumları okursan ben yeterince bilgilendiğimi ve konunun sonuçlandığını yazdım. Konuyu açarken bilmiyordum; bakarsan ilk 2 sayfaya sağolsun arkadaşlar gerekeni söylemişler. Bende teşekkür etmişim ve sıcaklık değerlerinin normal olduğunu kabul etmişim. Sonrasında yazılan yorumlara da bir saygısızlık yapmadan cevap vermeye çalışmışım. Konu sonuçlandı diyorum hala 80 çok diyorlar. Artık 80 olmuyor maksimum 75 oldu diyorum adamları tersleme diyorlar. Tekrar söylüyorum...
Herkese teşekkürler yardımlarından ötürü... Gerisi forumu boşa işgal etmeye girer..... Konu kapanmıştır.....
Sonuç: Tecrübeli AMD kullanıcısı olan teknopat ailesi ve internetteki bazı ovc siteleri sayesinde (AMD) msi r9 290 4 gb gaming edition için yaz aylarında boşta 45-55 arası normal; %100 yükte 75-85 arası normal,85-90 arası sakıncalı,90 üstü aşırı sıcak olarak tesbit edilmiştir.
Dileğim kartı alan ve değerlerin anormal olduğunu düşünen arkadaşların bu forumu ziyaret edip buradan bilgi sahibi olamasıdır....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı