MSI RX 470 performans sorunu

alpereng01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemim;
  • Windows 10 64 Bit
  • Intel Core i7-2700K CPU 3.5 GHz
  • 16 GB DDR3 1333 MHz RAM
  • MSI RX 470 Gaming X 8G
  • Güç kaynağı Xigmatek 500 W 80+ sertifikalı
Ekran kartını yaklaşık 4 gün önce aldım, dün akşam GTA V'i yüksek ayarlarda 60-70 FPS civarında oynarken bu sabah girdiğimde FPS 17-20 civarı gösterdi ve bi türlü düzeltemedim. İşlemci oyuna girdiğimde 80 dereceyi geçiyor, bu kadar etkiler mi ? (gpu kullanımı %100 gösteriyor)

Son düzenleme:
3 Nedenden dolayı ani FPS düşüşü olmuş olabilir.

1) Korsan oyun kullanıyorsunuz.

2) Ekran kartınızın frekanslarını düşürmüş herhangi bir virüs yada başka bir şey yada siz kendiniz o ayarları bilmeden kurcaladıysanız ondan olabilme ihtimali var. Çünkü ekran kartı %100 kullanımdayken o kadar fps düşüyorsa, mantık olan ekran kartının çalışma frekansını düşürmüşünüzdür. Bir kontrol edin.

3) Son olarak GTA V ayarları değişmiş olabilir. Otomatik olarak ayarları yükselttiyse, bazı abartı ayarları kısarak sorunu çözebilirsiniz.

Bu anlattığım 3'ü birden yapmanıza rağmen hala aynı sorun devam ediyorsa, başka oyunlarlada performansı sınayın yani deneyin. Eğer onlardada devasa bir FPS düşüşü söz konusu ise, o zaman ekran kartınızı satın aldığınız yere geri götürün ve yenisi ile değiştirin. Çok nadirde olsa üretim aşamasında şanssızlıklar olmayacak değil.

Dediğim gibi MSI AMD R7 250 OC Edition'u Vatan Bilgisayara gidip bir sorun. :) Sorduktan sonra onlar sizin istediğiniz ürünü anlayacaktır ve elinize verecektir sizde kasaya gidip ödemenizi yapıp kutusundan çıkartıp, kasanızın içini açıp daha sonrasında, eski ekran kartını yuvasından çıkartıp, yeni ekran kartını takıp, kutusundan çıkan bir vidasınıda alıp sabitleyeceksiniz ve tada... :) Eğlence zamanı!

@Erdemli Erdem Şu virüs olayı harbiden çok tuhaf ve kötü birşey. Ben sistemi yeni topladım daha hiçbirşey yüklü değil, netten birkaç program indirmek istedim sürekli reklam falan gelmeye başladı pc ye virüs bulaşmış. Bi ara kasanın içini kontrol ettim ılık bir hava var Allah Allah diyip bir elledim ekran kartını ılık hava üflüyor boşta olduğu halde. MSI Afterburner indirdim bir baktım GPU kullanımı %100. Dankk diye beynim durdu dedim acaba kartta mı sorun var sıfırdan format attım düzeldi. O zamana kadar bir virüs türünün ekran kartını bu kadar sömürüp yorduğunu bilmiyordum.

@Erdemli Erdem Şu virüs olayı harbiden çok tuhaf ve kötü birşey. Ben sistemi yeni topladım daha hiçbirşey yüklü değil, netten birkaç program indirmek istedim sürekli reklam falan gelmeye başladı pc ye virüs bulaşmış. Bi ara kasanın içini kontrol ettim ılık bir hava var Allah Allah diyip bir elledim ekran kartını ılık hava üflüyor boşta olduğu halde. MSI Afterburner indirdim bir baktım GPU kullanımı %100. Dankk diye beynim durdu dedim acaba kartta mı sorun var sıfırdan format attım düzeldi. O zamana kadar bir virüs türünün ekran kartını bu kadar sömürüp yorduğunu bilmiyordum.
format atmayı deniyeceğim teşekkürler cevap için

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı