MSI RX 570 Default vs O.C. Oyun Testleri

• Konuyu başlatan Eden Dust
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 175
  • Görüntüleme 15.413
Merhabalar.

Karta şöyle basit bir O.C yaparak bir kaç oyunda karşılaştırma yapayım dedim. Umarım beğenirsiniz. :)

Testleri Full HD'de gerçekleştirdim ve aşağıda ne kadar O.C yaptığımı görebilirsiniz. Soldaki varsayılan frekansı, sağdaki ise O.C frekansı.

vs1.jpg

Far Cry Primal (Ultra Preset, HD Texture Pack: On)

Varsayılan (Core Clock: 1281, Memory Clock: 1750):
1.jpg

O.C (Core Clock: 1320, Memory Clock: 2000):
11.jpg

Shadow of Mordor (Ultra Preset)

3.jpg

33.jpg

Rise Of The Tomb Raider (Very High Preset, High Texture, FXAA, DX12)

2.jpg

22.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Seahawk'ların o kadar OC potansiyali var mı? Bir ara HB'de 2.400' satılıyordu, ağlatıcaksın beni :cry::cry:

Daha fazla overclock yapmanı kısıtlayan sebeplerin başında voltaj arttırdıkça beraberinde ısınmadan kaynaklı GPU'nun kendini koruma altına alması yatıyor sistemin hata verip reset atma sebebide o yüzden. Sea Hawk sıvı soğutma olduğundan fanlı soğutuculardan daha düşük ısılarda çalışıp daha fazla overclock potansiyeli barındırmaktadır. Tabi şansına kartın GPU'su takoz çıkmazsa bunlar geçerlidir.

Nanokatalog'dan Galax 1080 HOF almayı düşünüyordum, garanti ile uğraşmamak adına vazgeçtim;
MSI 1080 Gaming X'in Nova'daki fiyatı 2.500 lira, MSI 195 lirada geri ödeme yapacak bahar kampanyası sağolsun bana 2.300TL'e gelecek.
Ürünü kaydettirdik mi 3 sene garantisi olacak, şuan bu fikre çok yaklaştım :D

Gençlik MSI GTX1080 Gaming X 8G siparişini verdim. Artık 1080'i olan Bey diceksiniz!! :dikkatli::dikkatli:

2 ay öncesine kadar dünyanın en iyisiydi :cool::cool:

Neyse, gelsin testlerini yapıp @Silinen üye 'in gözüne gözüne etiketlicem :mutlu::mutlu:

O değilde incelemede 1080P testleri de koyucam ya, millet daşla saldırıcak yemin ediyorum :D

@ozgurcan112 Kızma ama o daşla saldıranlardan biriside ben olacağım. :D 1080p için bu kart çok güçlü. Zaten kendininde bildiğine eminim. :)

Her neyse hayırlı olsun. Senin işlemci yetiyor hadi, ya bizimki? :)
1080p için güçlüde piyasada kart kalmadı... Çorba oldu piyasa.

Bu dan 1 sene önce çok iyidi be.. 900 - 1000 TL ye RX 480 buluyordunuz.

1080p için güçlüde piyasada kart kalmadı... Çorba oldu piyasa.

Bu dan 1 sene önce çok iyidi be.. 900 - 1000 TL ye RX 480 buluyordunuz.
Orası da öyle gerçi. Şu an 1060 dışında ultra 60+ FPS oynatacak kart yok piyasada. O yandan 1080 alması bir yandan da iyi olmuş. Kim bilir RX 580 ne zaman gelecek ve ne kadar gelecek...

Açıkcası Fiyat/Performansı en iyi GTX1080 olduğu için bunu seçtim şöyle ki; GTX1080 ilk çıktığında en ucuzu 3.000TL idi ki çoğu markanın güzel ürünleri 3.300TL civarındaydı, şuanda ben kartı 2.500TL'e aldım(200tl'de para iadesi alacağım)
GTX 1070 ve 1060 ilk çıktığından beri fiyatları pek fazla değişmedi, hatta GTX1060'ın fiyatı biraz arttı bile.

Sistemi alalı neredeyse 1 sene oluyor, şimdi tekrar orta seviye bir kart alsam 2 sene sonra değiştirmem gerekecekti fakat ben bu kart ile sistemi emekli etmeyi düşünüyorum.

Ne zaman sistem ramleri DDR5'e geçer, PCI-E 4.0 hayatımıza girer ve buna uygun anakartlar piyasaya çıkar o zaman sistemi baştan aşağı yenilemeyi düşünebilirim.

Şimdi DSR ile 2K da 60'a kitleyip yağ gibi oynayacağım(TV'de oyun oynadığım için 60'ın altına düşmemesi önemli aynı VR'da 90'ın altına düşmemesi gibi) 1-2 sene sonrada 1080P Ultra'ya döner gene 60'a kitler oynarım. :)

MSI garanti süresini 3 seneye uzattı, o açıdan da keyfim yerine :)

Yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum açıkcası :)

Bir ekleme daha yapayım; Elimde Rx470 varken ''nasıl suyunu çıkartırım'' diye uğraşıyordum çünkü buna gerçekten ihtiyacım vardı fakat GTX1080 geldikten sonra MSI Afterburner bile kurmayacağım, FPS'i görmeme de kart 5-6 fps fazla versin diye saatlerce mavi ekran yememe de gerek kalmadı, konsoldaki oyun keyfini pc'de yaşayacağım yanlızca biraz tuzlu bir şekilde :)

Son düzenleme:
Yaptığın yanlış değil zaten. :) DSR ile görüntünün bulanıklaşmasına vb. takılmazsan sıkıntı olmaz. :)
Doğal çözünürlüğümde kalıp MSAA'da açabilirim, 10 senedir bilgisayar kullanıyorum daha hiç açamadığım ayar :D Hep videolarda izlerdik, direkler gibi köşeli şeyler daha güzel gözüküyormuş bakalım ne kadar doğru :)

Doğal çözünürlüğümde kalıp MSAA'da açabilirim, 10 senedir bilgisayar kullanıyorum daha hiç açamadığım ayar :D Hep videolarda izlerdik, direkler gibi köşeli şeyler daha güzel gözüküyormuş bakalım ne kadar doğru :)
MSAA aban hocam. :D Ama tek sıkıntısı her oyunda olmuyor bu ayar. :( Ve daha hiç önünden bile geçemediğimiz diğer ayarlara da. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı