Peki teşekkür ederim hocamSakıncası olmaz ama normalde senede 1 temizlik gerekirken 3 ayda bir temizlik gerekir.
Hocam pek anlamıyorum bu konulardan varsayılan değerin 2074 olması normal değil gibi geliyorRehber: RX 5600/XT ve RX 5700/XT ile İleri Seviye Overclock ve Undervolt
GPU ile hız aşırtma yapıldığında modele bağlı olarak performansı %5 ile %20 oranında artırabilirsiniz. Zor da olsa bazı senaryolarda ise bu değer daha yukarı çıkabilir. Overclock süreçlerinde hep bahsettiğimiz gibi, risk her zaman var. Ancak ne yaptığınızı biliyorsanız ve adımları doğru...www.technopat.net
Rehber: [NAVI 10] RX 5600 - RX 5700XT için frekans voltaj ve performans ilişkisi
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte NAVI 10 (RX 5600/ XT- RX 5700/ XT) serisi için Frekans, overclock, voltaj ve performans dörtgeninden nasıl efektif olarak yararlanıp maksimum performans ve verimlilik ile daha iyi bir oyun deneyimi yaşanılabileceğini anlatacağım. Bu rehberdeki amaç...www.technopat.net
Bu konuları göz gezdirmeni tavsiye ederim.
Ayarlari değiştirmedim ama bios güncellemesi yapmıştım termal macun yeni değişti sese çok takılmıyorum ve oc de yapmak istemiyorum normal sıcaklıkta çalışsın afterburner sıcaklık ve FPS takip için indirmistim normalde195W VBIOS kullanıyorsun ve BIOS orijinal 2074 MHz değil fabrika çıkışı 1925 Mz boostclock hızına sahip elinle değiştirmiş olabilir misin?
Afterburner tamamen kaldır ve sadece AMD kendi adrenalin Edition yazılımını kullan. Termal macun değişimi de yapabilirsin ekran kartın hava almıyor olabilir. RX 5700XT çok ısınan bir model Zero RPM fan kullanmanı tavsiye etmem. Fan stop özelliği bu seride gereksiz eklenmiş bir özellik sessizliğe çok önem vermiyorsan kapatmanı öneririm.
Performans ---> Ayarlanıyor ---> Fan ayarı özelliğini aç ve sıcaklığa göre elle manuel fan hızı değeri ver. YouTube'da videoları mevcut.
Sıcaklıktan kapandığına eminsen böyle yap ama bu seri kartlar başa sorunlardan dolayı da kapanabiliyor buna test programlarıyla emin olduktan sonra harekete geç.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.