Elektronik MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

cs de kaç fps alıyorsunuz ?
ortalama ayarlarda en yüksek çözünürlükte 100-140 fps arası değişiyor. ama akıcı oynanış.

Ben sadece RDR2 için almayı düşünüyorum bu cihazı zaten :) 2K ultra ayarlarda dlss quality iken kaç fps veriyor, ve drop yiyor mu? Bunu yanıtarsanız çok sevinirim.

Nvdia uygulamasında bazen gpu'yu otomatik güç tasarruf moduna alıp fps düşüşüne sebep olabiliyor bilginiz olsun.
rdr2 2880x1800 çözünürlük ultra ayarlarda dlss balanced 60 fps, high ayarlarda dlss balanced 70 fps alıyor.

2.8k çözünürlük dlss quality herşey ultra 45-50 fps

Son düzenleme:
Ortalama ayarlarda en yüksek çözünürlükte 100-140 FPS arası değişiyor. Ama akıcı oynanış.

RDR2 2880x1800 çözünürlük Ultra ayarlarda DLSS balanced 60 FPS, high ayarlarda DLSS balanced 70 FPS alıyor.

2.8k çözünürlük DLSS quality her şey Ultra 45-50 FPS.

CS 2 ayarları çok tuhaf olabiliyor farklı farklı denemelerle güzel FPS'ler alabilirsiniz dahili ekran kartına bağlayıp, çözünürlüğü Full HD'ye getirip oyun içi ayarlarını orta yaparsanız 200-250 FPS'lerde akışkan oluyor.

ortalama ayarlarda en yüksek çözünürlükte 100-140 fps arası değişiyor. ama akıcı oynanış.

rdr2 2880x1800 çözünürlük ultra ayarlarda dlss balanced 60 fps, high ayarlarda dlss balanced

CS 2 ayarları çok tuhaf olabiliyor farklı farklı denemelerle güzel FPS'ler alabilirsiniz dahili ekran kartına bağlayıp, çözünürlüğü Full HD'ye getirip oyun içi ayarlarını orta yaparsanız 200-250 FPS'lerde akışkan oluyor.
Hybridde kullanıyordum, harici karta çektim. Biraz arttı. 1080pye çeksem daha da artar ama oyun optimizasyonu kötü. Çok iyi sistemlerde bile saçma sapan çalışabiliyor.

Hybridde kullanıyordum, harici karta çektim. Biraz arttı. 1080P'ye çeksem daha da artar ama oyun optimizasyonu kötü. Çok iyi sistemlerde bile saçma sapan çalışabiliyor.

Çok doğru cihaz TV izliyorum YouTube'da, PC testleri yapıyor bazen daha güçlü laptoplarda daha az FPS'ler alınıyor CS de optimizasyondan kaynaklı. Kendi laptopun için deneye deneye buluyorsun uygun olanı.

Selamlar herkese, genel olarak durumumdan bahsedip fikrinizi rica edeceğim.
Şu an 4070TI ve i9 10850k sahibi bir masaüstü kullanıcısıyım. Her ne kadar oyun oynasam bile aşırıya kaçmam, çoğu zaman indie sayılabilecek oyunlar oynarım ve bazen ilgimi çeken AAA hikayeli oyunları da maks tek oturuşta 2-3 saat oynarım o da çok nadir. Bunun dışında MMORPG oyunları da yine en fazla 2 saat olacak şekilde ara arar girer oynarım. İşim gereği excel ve birden fazla sekmeleri, nispeten performans gerektiren birkaç özel uygulama ile kullanıyorum. Hobi olarak Unity ile ilgileniyorum.

Seyahatlerim sırasında hem işimi yapabileceğim hem de kafa dağıtabileceğim bir bilgisayar arıyordum ve boyutları, sadeliği ve ekran özellikleri sebebiyle bu dizüstü çok ilgimi çekti. Ancak aklımda birkaç soru işareti var, fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.

1- Yukarıda bahsettiğim üzere benim gibi bir kullanıcı için bu bilgisayar ne kadar verimli olur? Aşırı yüksek performans takıntılı birisi değilim ama oyunda geçireceğim kısıtlı zamanı kaliteli bir görüntü ve stabil değerler ile geçirmek isterim.
2- Ultra 7 155H dediğimiz işlemciyi bu bilgisayar ile tanıdığım için detaylarına hakim değilim. Sizce nasıl bir işlemcidir? Reddit üzerinde yüksek sıcaklık şikayetleri bulunuyor. Sıcaklık konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım?
3- Alırsam RAM'leri 32GB yapmayı düşünüyorum, bunun için bir model ya da farklı tavsiyeniz varsa duymak isterim.
4- HP Victus 4070, i7- 13700H, 32RAM modelini yaklaşık 60bin liraya sıfır olarak alınabiliyor. Beklemiyorum ki zaten MSI, HP kadar performanslı olsun. Biraz daha düşük olmasını tabii ki bekliyorum ve bu gayet olabilir ama aradaki fark sizce bir uçurum olur mu? Açıkçası boyutu şekli şemali vs derken MSI daha çok ilgimi çekiyor. Yani aradaki fark, kendisini 32GB Ram yaptıktan sonra aşırı üzmeyek düzeyde midir? (Farklı bir dizüstü arayışım şu aşamada yok, bu ikisi arasındayım.)

Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar herkese, genel olarak durumumdan bahsedip fikrinizi rica edeceğim.
Şu an 4070 Ti ve i9 10850K sahibi bir masaüstü kullanıcısıyım. Her ne kadar oyun oynasam bile aşırıya kaçmam, çoğu zaman indie sayılabilecek oyunlar oynarım ve bazen ilgimi çeken AAA hikayeli oyunları da maksimum tek oturuşta 2-3 saat oynarım o da çok nadir. Bunun dışında MMORPG oyunları da yine en fazla 2 saat olacak şekilde ara arar girer oynarım. İşim gereği Excel ve birden fazla sekmeleri, nispeten performans gerektiren birkaç özel uygulama ile kullanıyorum. Hobi olarak Unity ile ilgileniyorum.

Seyahatlerim sırasında hem işimi yapabileceğim hem de kafa dağıtabileceğim bir bilgisayar arıyordum ve boyutları, sadeliği ve ekran özellikleri sebebiyle bu dizüstü çok ilgimi çekti. Ancak aklımda birkaç soru işareti var, fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.

1- yukarıda bahsettiğim üzere benim gibi bir kullanıcı için bu bilgisayar ne kadar verimli olur? Aşırı yüksek performans takıntılı birisi değilim ama oyunda geçireceğim kısıtlı zamanı kaliteli bir görüntü ve stabil değerler ile geçirmek isterim.
2- Ultra 7 155h dediğimiz işlemciyi bu bilgisayar ile tanıdığım için detaylarına hakim değilim. Sizce nasıl bir işlemcidir? Reddit üzerinde yüksek sıcaklık şikayetleri bulunuyor. Sıcaklık konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım?
3- alırsam RAM'leri 32 GB yapmayı düşünüyorum, bunun için bir model ya da farklı tavsiyeniz varsa duymak isterim.
4- HP Victus 4070, i7- 13700H, 32RAM modelini yaklaşık 60bin liraya sıfır olarak alınabiliyor. Beklemiyorum ki zaten MSI, HP kadar performanslı olsun. Biraz daha düşük olmasını tabii ki bekliyorum ve bu gayet olabilir ama aradaki fark sizce bir uçurum olur mu? Açıkçası boyutu şekli şemali vs derken MSI daha çok ilgimi çekiyor. Yani aradaki fark, kendisini 32 GB RAM yaptıktan sonra aşırı üzmeyek düzeyde midir? (farklı bir dizüstü arayışım şu aşamada yok, bu ikisi arasındayım.)

Şimdiden teşekkür ederim.

Bende HP Victus16, Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 laptop kullanıcısıydım ama ekran ve taşınabirlilik olarak beni yorduğu için bu modelde indirime girince ekran ve küçük olmasından bir de boyutuna rağmen aşağı yukarı aynı donanıma sahip olduğu için kendi PC mi satıp bu MSI Stealth 14'e geçiş yaptım 1 haftadır CS2, Valorant ve FC 25 çok rahat oynuyorum zaten bu oyunlarda düşük grafiklerde oynamayı tercih ediyorum. Victus'tan daha az diyebileceğim bir performans görmedim herhangi bir oyunda ve kullanışta klavye olarak daha iyi, kasa daha iyi, ekran daha iyi sadece USB'a portları az geldi hub aldım bir de birazcık şarj sorunu olabilir ama zaten o kadar da olsun. Dışarıda işlerim olduğunda çantaya çok rahat sığıyor ağırlık yapmıyor kendi AC adaptörüde çok ağır değil onu da yanınızda taşıyabilirsiniz oyunlarda tam performans için ama hafiflik istiyorsanız ve sadece ofis okul gibi günlük işlerde Type-C kablo ile şarj işinizi görür ve hafif olur.
Dışarıda dengeli veya sessiz moda geçip dahili ekran kartına geçiş yaparsanız ekranı 60 Hz indirirseniz 3-4 saat yine işinizi görecektir. Oyunların çoğunda 1080p yapmanız yararınıza olacaktır bir şeyler izlerken falan 2.8 k ya alabilirsiniz. Sıcaklığa gelince fanları ve soğutma sistemini beğendim oynadığım oyunların yüksek olmamasından da olabilir ben sıcaklık konusunda sorun yaşamadım Ultra işlemciler Intel'in yeni nesil işlemcileri genel olarak puanlamasına baktığımda versusta Ryzen 7 7840 HS i teknik puanda geçmişti ama verimlilik olarak AMD her zaman benim için bir tık önde olur. Ekrana önem veriyorsanız kesinlikle bunu almasanız veya yine ASUS ROG serisi gibi OLED ekranlı bir PC alın OLED ekranının keyfi bambaşkaymış. Cihazı tavsiye ederim sormak istediğiniz başka bir şey olursa sorabilirsiniz.

Bende HP Victus16, Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 laptop kullanıcısıydım ama ekran ve taşınabirlilik olarak beni yorduğu için bu modelde indirime girince ekran ve küçük olmasından bir de boyutuna rağmen aşağı yukarı aynı donanıma sahip olduğu için kendi PC mi satıp bu MSI Stealth 14'e geçiş yaptım 1 haftadır CS2, Valorant ve FC 25 çok rahat oynuyorum zaten bu oyunlarda düşük grafiklerde oynamayı tercih ediyorum. Victus'tan daha az diyebileceğim bir performans görmedim herhangi bir oyunda ve kullanışta klavye olarak daha iyi, kasa daha iyi, ekran daha iyi sadece USB'a portları az geldi hub aldım bir de birazcık şarj sorunu olabilir ama zaten o kadar da olsun. Dışarıda işlerim olduğunda çantaya çok rahat sığıyor ağırlık yapmıyor kendi AC adaptörüde çok ağır değil onu da yanınızda taşıyabilirsiniz oyunlarda tam performans için ama hafiflik istiyorsanız ve sadece ofis okul gibi günlük işlerde Type-C kablo ile şarj işinizi görür ve hafif olur.
Dışarıda dengeli veya sessiz moda geçip dahili ekran kartına geçiş yaparsanız ekranı 60 Hz indirirseniz 3-4 saat yine işinizi görecektir. Oyunların çoğunda 1080p yapmanız yararınıza olacaktır bir şeyler izlerken falan 2.8 k ya alabilirsiniz. Sıcaklığa gelince fanları ve soğutma sistemini beğendim oynadığım oyunların yüksek olmamasından da olabilir ben sıcaklık konusunda sorun yaşamadım Ultra işlemciler Intel'in yeni nesil işlemcileri genel olarak puanlamasına baktığımda versusta Ryzen 7 7840 HS i teknik puanda geçmişti ama verimlilik olarak AMD her zaman benim için bir tık önde olur. Ekrana önem veriyorsanız kesinlikle bunu almasanız veya yine ASUS ROG serisi gibi OLED ekranlı bir PC alın OLED ekranının keyfi bambaşkaymış. Cihazı tavsiye ederim sormak istediğiniz başka bir şey olursa sorabilirsiniz.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Açıkçası zaten dediğim gibi performans beklentim öyle aşırı üst düzey değil. Sonuçta ney alacağımı hemen hemen tahmin ediyorum ama benim için önemli olan açıkçası sıcaklık değerleri. Buna bağlı olarak birkaç test videosunda ki çok fazla zaten yok, 60db gibi fan sesi değerleri gördüm. Açıkçası ben genel olarak kulaklık kullanırım, dışarıya ses gitmesini hiç sevmem. Ancak videolarda fan sesi aşırı şiddetli gibiydi biraz saçma olacak ama ne bileyim bir 60db diyince insan sanki yan odadaki duyar mı diye düşünüyor, beni endişelendiren biraz o tarz şeyler. Şahsen headphone kullandığımdan ses beni rahatsız etmez. Bir yandan da sıcaklığın klavyeye aşırı derece yansıyıp el terletmesi ya da belki zarar verecek düzeylere çıkmasını da istemem. Birkaç test videosunda CPU'nun 100 dereceye vurduğunu söyleyen de var, oyunlarda 85-90ı gördüğüm de var emin olamadım. İşlemciye undervolt ile belki bu durumun önüne biraz geçilebilir ama emin de olamadım.

Ayrıca 1080p tercih etmemi söylemenizin özel bir sebebi var mı? Yani maks çözünürlükte performansı yetersiz ve stabil mi değil? Şahsen çünkü 2.8k alsam bile yüksek Hz arayışında olmadığımdan 60FPS sabitlemeyi düşünüyordum. Tuhaf biliyorum ama şu an masaüstünde de böyle kullanıyorum. :)

Bu arada fırsatınız olursa oynadığınız oyunların kaliteleri arttırıp bir tık daha veri alabilmek açısından imkanınız varsa sıcaklık ve fps değerlerini test edebilirseniz çok sevinirim aslında ama size de iş çıkartmak istemem. Şimdiden teşekkür ederim.

2.8k çözünürlükte hemen hemen her oyunu yüksek ultra detaylarda 60 fps üstü oynarsınız. şüpheniz olmasın.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Yorumlardan gördüğüm kadarıyla sanırım sizde de bu dizüstü bulunuyor ve farklı oyunlarda test etme imkanınız oldu diye biliyorum. CPU Sıcaklık ve özellikle fan sesi konusunda ki kişisel deneyiminizin nasıl olduğunu öğrenebilir miyim?

Dediğim gibi internette yük altında genellikle 100 dereceye ulaşan sıcaklıklar ve aşırı yüksek ses olduğuna dair yorumlar gördüm. Yüksek ses benim için sorun değil ama biraz abartı bir yorum olacak ama odanın dışına çıkan bir sesten mi bahsediyoruz burada? Şahsen hiç dizüstüne geçmediğim için kıyas yapamıyorum. Ayrıca sıcaklık konusu ise ayrı bir soru işareti aklımda gerçekten çünkü ne olursa olsun "genellikle 100 dereceye ulaşıyor" ifadesi biraz olsun ürkütüyor.

İlk dizüstüm olacağı için dediğim gibi kendimce çok kıyas yapamıyorum, sorularla can sıkıyorsam şimdiden özür dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı