Selamlar herkese, genel olarak durumumdan bahsedip fikrinizi rica edeceğim.
Şu an 4070 Ti ve i9 10850K sahibi bir masaüstü kullanıcısıyım. Her ne kadar oyun oynasam bile aşırıya kaçmam, çoğu zaman indie sayılabilecek oyunlar oynarım ve bazen ilgimi çeken AAA hikayeli oyunları da maksimum tek oturuşta 2-3 saat oynarım o da çok nadir. Bunun dışında MMORPG oyunları da yine en fazla 2 saat olacak şekilde ara arar girer oynarım. İşim gereği Excel ve birden fazla sekmeleri, nispeten performans gerektiren birkaç özel uygulama ile kullanıyorum. Hobi olarak Unity ile ilgileniyorum.
Seyahatlerim sırasında hem işimi yapabileceğim hem de kafa dağıtabileceğim bir bilgisayar arıyordum ve boyutları, sadeliği ve ekran özellikleri sebebiyle bu dizüstü çok ilgimi çekti. Ancak aklımda birkaç soru işareti var, fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.
1- yukarıda bahsettiğim üzere benim gibi bir kullanıcı için bu bilgisayar ne kadar verimli olur? Aşırı yüksek performans takıntılı birisi değilim ama oyunda geçireceğim kısıtlı zamanı kaliteli bir görüntü ve stabil değerler ile geçirmek isterim.
2- Ultra 7 155h dediğimiz işlemciyi bu bilgisayar ile tanıdığım için detaylarına hakim değilim. Sizce nasıl bir işlemcidir? Reddit üzerinde yüksek sıcaklık şikayetleri bulunuyor. Sıcaklık konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım?
3- alırsam RAM'leri 32 GB yapmayı düşünüyorum, bunun için bir model ya da farklı tavsiyeniz varsa duymak isterim.
4- HP Victus 4070, i7- 13700H, 32RAM modelini yaklaşık 60bin liraya sıfır olarak alınabiliyor. Beklemiyorum ki zaten MSI, HP kadar performanslı olsun. Biraz daha düşük olmasını tabii ki bekliyorum ve bu gayet olabilir ama aradaki fark sizce bir uçurum olur mu? Açıkçası boyutu şekli şemali vs derken MSI daha çok ilgimi çekiyor. Yani aradaki fark, kendisini 32 GB RAM yaptıktan sonra aşırı üzmeyek düzeyde midir? (farklı bir dizüstü arayışım şu aşamada yok, bu ikisi arasındayım.)
Şimdiden teşekkür ederim.