MSI Vector GP68 HXV13H ısınıyor

Bahsi geçen değerler güzel, sıcaklığın sebebi işlemci ve ekran kartı. Ben ayrı olarak klavye kullanıyorum o yüzden. MSI Center'in söyledikleri doğrudur. Daha önce kendim test ettim.
 
Estağfurullah gercekten ben de değerleri görünce şaşırdım ama kasada böyle bir sıcaklık olunca açıkçası korktum zarar vermekten ama msi center uygulaması yanıltmaz diye düşünüyorum sonuçta ve evet aslında gaming bir laptop olarak yeni edindim diyebilirim yanıtın için teşekkür ederim




Egerki bu durum normalse ve söylediğim sicakliklarda çalıştığı sürece bi sorun teşkil etmeyecekse ben bu şekilde kullanmaya alışırım hiç problem değil msi center bu konuda yanıltmaz diye düşünüyorum çünkü fanlar gercekten çok güçlü çalışıyor tekrardan teşekkür ederim bilgilendirmeniz icin
Laptop 16 inç olduğu için gpu ve cpu birbirine daha yakın oluyor bundan dolayı kasada hissedilen ısı daha fazla olabilir.Tekrar söylüyorum değerlerin mükemmel güle güle kullan.
 
Bahsi geçen değerler güzel, sıcaklığın sebebi işlemci ve ekran kartı. Ben ayrı olarak klavye kullanıyorum o yüzden. MSI Center'in söyledikleri doğrudur. Daha önce kendim test ettim.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ben aldığımda MSI'in sitesindeki güncel BIOS sürümünü indirip kurmadım bunu yapmam gerekiyor mu su anda ve nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilginiz var mi?

Laptop 16 inç olduğu için GPU ve CPU birbirine daha yakın oluyor bundan dolayı kasada hissedilen ısı daha fazla olabilir. Tekrar söylüyorum değerlerin mükemmel güle güle kullan.

Anladim teşekkür ederim.
 
Merhaba, aynı cihaz bende mevcut. BIOS Update yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca bu cihazların Extreme Performans modunda fan sesleri ne yazık ki diğer ürünlere göre yüksek. O yüzden eğer ki çok ama çok zorlama bir oyun yoksa, benim tavsiyem dengelide veya AI modunda kullanman. Onun haricinde MSI'ın sahip olduğu özgür BIOS ayarlama seçeneği çoğu laptop da yok. Bu yüzden MSI'ın gizli BIOS ayarlarına girip undervolt yapabilirsin. Ben -150 P Core, -150'e Core, -100 ring kullanıyorum. 65-70 derecede çalışıyor PC. Kasanın üstünün ısınmasının sebebi işlemci veya GPU değil chipset. Chipset 95 derecede geziyor. Çünkü üstüne alüminyum soğutucu koymamışlar. Ben kendim gidip alüminyum soğutucu aldım yapışkanlı onu taktım üstüne. Trendyol da falan 100 TL'ye bulursun.
 
Bostayken gpu 40 derece cpu 50 60 oyun oynarken cpu max 83 gördü gpu da 60i msi center üzerinden kontrol ediyorum sıcaklık değerlerini alt taba indiğim zaman oyunda cpu da hızla düşüyor aslında fanlar soğutma sistemi isini çok iyi yapiyor ama kasa böyle oyle bir sıcak ki elimi degdiremiyorum



Kasada belirgin bir sıcaklık oluşuyor elimi degdiremeiyorum bazen ama MSI Center'da sıcaklıklar olması gerektiği gibi görünüyor ve soğutma sistemi isini bayağı iyi yapıyor gibi görünüyor MSI Center bana doğru sonuçları gösterir değil mi sıcaklık konusunda.


O konuya pek hakim değilim sıkıntıya sokacak bir şey yapmak istemiyorum ama tesekkur ederim fikriniz için
Yükteki değerler gayet iyi ama boştaki bir cpu'nun 50-60 derece olması pek normal değil gibi.
 
Sicaklik degerleri gayet normal. Laptoplarda cpu bostayken 45-60 derece arasinda, oyun oynarken 85-90 arasinda calisiyor. Gpu da bostayken 30-35 , oyun oynarken 75-83 derece arasi calisiyor. Fan bolgesine elini koyunca dokunulmayacak kadar sicaksa sogutma isini iyi yapiyor demektir. Sicak havayi disari atmak zaten onun gorevi. Onemli olan klavyede tus bolgesinin sicak olmamasi. Sen oyun oynarken klavyeyi tuttugun bolge maksimum 40 dereceyi gorur. Buna gore tasarlaniyor laptoplar. Fan sesi de normal. Fanlar ortalama %80- 85 arasi calisir oyun acikken. Bu da haliyle ses cikartir. En kral laptop da alsan bu boyledir. Onlarin dogasi geregi.
 
Normal, benim laptop da öyle çalışıyor. Çünkü bu laptopların sadece CPU yük limitleri 220Watt olarak ayarlanmış. Hem PL1 hem de PL2. Bu yüzden Youtube'a bile tıklasan peak olarak 130Wat isterse, onu da çeker. MSI bazı noktalarda iyi ama bazı noktalarda da kötü. Aslında bu problemin sebebi MSI değil, Intel. Çünkü AMD gibi 4-5 nm mimarisine geçmedikleri için cihaz fazla yük çekiyor boştayken bile. Benim bundan önceki laptopumda 7940HS vardı. 5Watt ile çalışıyordu işlemcisi. Peak halide 35 Watt falandı. Eğer gündelik kullanımdaysan MSI 'ı sessiz moduna veya ultra pil tasarrufu moduna almalısın 15 Watt'a limitliyor pc yi.
 
Arkadaşlar bir tane laptop standı alarak işimi büyük ölçüde çözdüm bostayken 30 35 derecelerde çok yüksek grafikli oyunları oynadığım zaman da islemcim ve ekran kartim 81 dereceyi geçmiyor soğutucu almadım. Cunku laptopun kendi soğutma sistemine zarar verebilirim diye sadece stant aldim ki her yerinden daha çok hava alsın diye simdi her şey yolunda bilgilendirmeleriniz destekleriniz için teşekkür ederim evet fan sesi çok çıkarması normal çünkü soğuttugu parçalar çok güçlü parçalar. Tekrardan teşekkür ederim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı