MSI Ventus 4070 Super'de ısınma sorunu var mı?

ASUS'un TUF serisi ile Dual serisi markanın giriş seviye kartları ama iyi Segment'te olduklarını söyleyebilirim.
Zaten soğutma performansını söylemiştim.

TUF giriş değil bu arada. TUF'un karşılığı MSI Gaming X ve Gigabyte Gaming OC. ASUS bunu orta seviyeye konumlandırıyor. Ucuz bir modelde değil. Dual-giriş TUF-orta ROG-üst seviye.

Hocam pekiya bana üst seviye ile düşük seviye kartlar arasındaki farkları söyler misiniz?
Şuan PC başında değilim o yüzden kısaca özetleyebilirim.
-Soğutma kalitesi (daha iyi soğutma ve az fan sesi)
-Hız aşırtma (OC) ile biraz daha iyi performans almak
-Tasarım
-Markaya özel ayrıcalıklar yazılım v.b.
Genel olarak farklılık gösterecek şeyler bu ama 4000 serisinde ısınma derdi olmadığı için en uygun marka model ne ise onu öneriyoruz.
Hocam pekiya bana üst seviye ile düşük seviye kartlar arasındaki farkları söyler misiniz?
Markanın giriş seviyesi diye özellikle belirttiğimi hatırlıyorum.

Soğutma performansı, ses, çift BIOS, RGB, faz sayısı miktarı vs. Faz sayısı düşükse coil whine ihtimali artıyor.

Markanın giriş seviyesi diye özellikle belirttiğimi hatırlıyorum.

Orta seviyeye ROG kalıyor o zaman? Üst seviye model üretmiyor mu ASUS? Zira ROG modeli en pahalı fiyatta çıkan model. Yurt dışında MSRP'nin çok üstünde fiyatlarda satılıyor.

Soğutma performansı, ses, çift BIOS, RGB, faz sayısı miktarı vs. faz sayısı düşükse coil whine ihtimali artıyor.

Orta seviyeye ROG kalıyor o zaman? Üst seviye model üretmiyor mu ASUS? Zira ROG modeli en pahalı fiyatta çıkan model. Yurt dışında MSRP'nin çok üstünde fiyatlarda satılıyor.

Hocam daha önceki mesajlarımda Dual ve TUF modellerinin orta-iyi segmentte olduğunu söylemiştim. Ayrıca ASUS'un giriş seviyeleri olduğunu çünkü bunlardan daha alt seviye bir model üretilmediğini belirtmiştim zaten.

Hocam daha önceki mesajlarımda Dual ve TUF modellerinin orta-iyi segmentte olduğunu söylemiştim. Ayrıca ASUS'un giriş seviyeleri olduğunu çünkü bunlardan daha alt seviye bir model üretilmediğini belirtmiştim zaten.

ASUS çoğu marka gibi 3 model üretiyor giriş-orta-üst. MSI Ventus-Gaming x- Suprim buna örnek. ASUS'un giriş seviyeleri değil demek istediğinizi anladım. ASUS'a göre giriş modelleri ama normalde orta-iyi segment diyorsunuz. Aynısını diğer markalarda yapıyor. MSI ASUS'a göre kötü mü? İkisi de üst seviye markalar. MSI Gaming X ve ASUS TUF fiyatları birbirine yakın oluyor. Hatta çoğu zaman Gaming X daha pahalı oluyor. ASUS TUF giriş dese bile bu çok saçma olur çünkü fiyatlar ile performans birebir MSI Gaming X ile çok yakın. Pazarlama stratejisinden ibaret olur sadece. ASUS TUF için giriş seviye modelimiz dediği bir kaynak varsa paylaşırsanız bende bilgilerimi tazelemiş olurum.

Konu ileride salata olmuş ben soruya cevap vereyim en iyisi 👀

Ventus 2X gördüğüm testlerde genel olarak 75 dereceleri vurup geçtiğini söyleyebilirim bu da kasa içi hava sirkülasyonuna bağımlı bir model dememe yeter. Ventus 3X de aşağı yukarı ASUS Dual ile rekabet ediyor (evet 2 fanlı kartı 3 fanlı kart ile kapışıyor çaktırma). Fiyatı iyi denk gelirse idare eder bir modeldir.
Ventus'lar 30 serisinde de Tierlist in diplerindeydi, hala öyle. Sadece 40 serisi ısı olarak daha insaflı olduğundan 30 serisi kadar rezil değil. Sağ olsun Gigabyte Windforce 2X ile en kötü olma konusunda tahtı aldı Ventus ufacık bir fark ile daha iyi diyebiliyorum bu yüzden.

Konu ileride salata olmuş ben soruya cevap vereyim en iyisi 👀

Ventus 2X gördüğüm testlerde genel olarak 75 dereceleri vurup geçtiğini söyleyebilirim bu da kasa içi hava sirkülasyonuna bağımlı bir model dememe yeter. Ventus 3X de aşağı yukarı ASUS Dual ile rekabet ediyor (evet 2 fanlı kartı 3 fanlı kart ile kapışıyor çaktırma). Fiyatı iyi denk gelirse idare eder bir modeldir.
Ventus'lar 30 serisinde de tierlist in diplerindeydi, hala öyle. Sadece 40 serisi ısı olarak daha insaflı olduğundan 30 serisi kadar rezil değil. Sağ olsun Gigabyte Windforce 2X ile en kötü olma konusunda tahtı aldı Ventus ufacık bir fark ile daha iyi diyebiliyorum bu yüzden.

Arkadaş saçmalamış 3 fanlı tuğla gibi kalın TUF serisine orta seviye dedim diye komik ifadesi atmış. Kart Ti Super versiyonundan pahalıya satılıyor. :D

ASUS'un TUF serisi ile Dual serisi markanın giriş seviye kartları ama iyi Segment'te olduklarını söyleyebilirim.
Zaten soğutma performansını söylemiştim.

Aynen markanın giriş seviyesi TUF model. 4090 TUF buna güldü. Teknoloji forumunda yapılan yoruma bak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
:D

Arkadaş saçmalamış 3 fanlı tuğla gibi kalın TUF serisine orta seviye dedim diye komik ifadesi atmış. Kart Ti Super versiyonundan pahalıya satılıyor. :D

Aynen markanın giriş seviyesi TUF model. 4090 TUF buna güldü. Teknoloji forumunda yapılan yoruma bak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
:D

Ya sabır diyip geçiyorum kesinlikle haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı