Çözüldü MSI X570 PRO Carbon CPU Debug LED hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yakup KAHRAMAN

Centipat
Katılım
9 Kasım 2019
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakartımda CPU hatası var. Detay anlatmadan önce sistem özelliklerim şunlar:

MSI X570 PRO Carbon Wi-Fi
AMD 3600
HyperX Predator 3200 MHz RAM

İlk olarak şunları anlatmak isterim. Fişi topraklaması olan şebekeye takıp güç düğmesine bastığımda ana kartımda CPU LED'i yanık kalıyor ve sistem açılmıyor. Yaptığım müdehale sadece reset düğmesine basmak ve şansıma ya düzeliyor ya da aynı CPU LED'i yanık kalıyor ama genellikle düzeliyor. Düzeldikten sonrasına gelirsek eğer, sistemim olması gerektiği gibi çalışıyor. Yeniden başlat yapıyorum ya da kapatıp açıyıorum hiçbir sıkıntı yok. Fakat mesele akşam işim biter bilgisayarı kapatır sabah tekrar açmak istediğimde ortalama % 80- 90 kesinlikte tekrar CPU hata lediyle karşılaşıp resetlemek zorunda kalıyorum. Ayrıca BIOS'umun güncelliğini takip ediyorum. Bu sorunun sebebi ya da çözümü nedir?
 
Hocam öncelikle dönüş yaptığın için teşekkür ederim. Başlığınızın altındaki tüm metodları düzgünce dikkat ederek uyguladım. Malesef ez debug cpu led sönmedi. Sönmemekte ısrarcı asla görüntü alamıyorum. Garantiye yollamayı düşünüyorum. Anakartta 3.100 tl falan olmuş umarım çözerler yoksa kara günler kapımda. Farklı önerileriniz varsa denerim bu arada.
RAM’ler dual ise tekini söküp öyle bir dener misin görüntü gelecek mi?
 
Hocam ramleri her türlü kombinasyonla denedim. Bios pilini çıkarıp 10 dakka bekledim tekrar taktım. Flashback ile biosu son sürümüne yükselttim. Malesef hiçbiri çözüm olmadı.
İşlemci soğutucusu kancalı sıvı soğutma ise çok sıkmış olabilirsiniz. Hafif dönmemeye başladı mı sıkmayı bırakıp öyle bi deneyin. Aklıma gelenleri yazıyorum artık böyle. Ram yuvaları o kadar tozlanmış olamaz hani toz falan kaçtı desek🤨
 
İşlemci soğutucusu kancalı sıvı soğutma ise çok sıkmış olabilirsiniz. Hafif dönmemeye başladı mı sıkmayı bırakıp öyle bi deneyin. Aklıma gelenleri yazıyorum artık böyle. Ram yuvaları o kadar tozlanmış olamaz hani toz falan kaçtı desek🤨
Malesef denenebilecek bir şey kalmadı. Bugün garantiye yolladım bakalım nolacak.
Farklı işlemci ile denediniz mi?
Malesef muadil işlemcim ve anakartım olmadığından test etme imkanım olmadı. İşlemci ve anakart dışındaki tüm birimler çalışır vaziyette. Anakartın üzerinde hiç bir birim yokken sadece güç verilmiş vaziyette bios güncellerken bile ez debug cpu ledin yanması bana sanki işlemciden bağımsız bir arızaymış gibi gelmesine sebep oldu. Forumlarda da genelde anakartlar yada bioslar sıkıntılı çıkınca garantim bitmeden göndereyim dedim. Merakla bekliyorum bakalım ne olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı