MSI Z270 Gaming M3'e kaç SSD takılabilir?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.838
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
MSI Z270 GAMING M3 anakartıma şu an bir adet HDD takılı. Az önce iki farklı SSD siparişi verdim toplamda 1TB boyutunda. Ancak anakartımın kaç girişi var ve kaç diski destekliyor bilmiyorum, en kötü kullanmayıp atarım bir kenara. Eğer bilginiz varsa aynı anda en fazla kaç disk takabilirim, yazar mısınız? MSI'ın kendi sitesinde bir bilgi bulamadım bununla ilgili. (SATA SSD olarak geçiyor)

MSI Global

Son düzenleyen: Moderatör:
6 port var ama 2 M2 takınca 2 SATA portu iptal olacaktır. M2 SSD, SATA veriyolu kullanıyor. Anakartın kitapçığında bir sayfada tam olarak M2 takınca hangi portun etkisiz hale geleceği belirtilmiştir, kitapçığa bak abi :)
Aynen, 32 ve 33. sayfalarda yer alıyormuş, biraz inceleyince anlam verdim, normalde pek anlamıyorum disklerden. İkinci ekran kartı yuvasını da iptal ettiği durumlar varmış, zaten iki ekran kartı kullanmıyorum. Tek sıkıntım kasamda yuva olup olmaması, koymak için disk yatağı vardır umarım.

Aynen, 32 ve 33. sayfalarda yer alıyormuş, biraz inceleyince anlam verdim, normalde pek anlamıyorum disklerden. İkinci ekran kartı yuvasını da iptal ettiği durumlar varmış, zaten iki ekran kartı kullanmıyorum. Tek sıkıntım kasamda yuva olup olmaması, koymak için disk yatağı vardır umarım.
Kasa nedir ? Yeni kasalarda genellikle 2 tane 3.5 inç büyüklüğünde yuvalar bulunuyor bunlar HDD için, 4 tane 2.5 inç bunlarda SATA SSD ve HDD için. Eski tür kasa kullanıyorsanız belirtin yardımcı olacağım.

Yanlış bakmadıysam ikiside NMWe desteği olduğundan öyle oluyor ama SATA kullanacgindan sorun yok.
Kasa modelini söyle ona da bakalım.
Diğer bir konuda mesaj yazmış galiba Oem Artek SATA SSD ve Samsung Evo 970 için benim kafam orada kaldı o yüzden M2 desteğini yazdım pardon.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı