MSI Z390 GAMING M5 3600 MHz RAM XMP hata veriyor

krisis00

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. MSI Z390 GAMING M5 3600 MHz'lik RAM'lerimi XMP ile 3600'e getirince Aida 64 ile stres testinde "hardware failure detected, test stopped." Hatası veriyor ama manuel olarak 3000 MHz yapınca hiçbir hata almıyorum, sizce neden olabilir?
İşlemci 8700K.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU: Termaltake Toughpower GFT 850W.
RAM:
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro beyaz 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit RAM
EKRAN KARTI GİGABYT GT X 1080 Tİ

Sanırım elinizdeki anakart Z370 GAMING M5. BIOS güncel değilse güncelleyin. Bellekleriniz işaretli slotlarda takılı olsun. XMP kapatıp frekans değerini elle 3533, 3466, 3200 MHz girerek deneyin. Hata almaya devam ederseniz Memtest programıyla belleklerinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir.

z370.png

Sanırım elinizdeki anakart Z370 GAMING M5. BIOS güncel değilse güncelleyin. Bellekleriniz işaretli slotlarda takılı olsun. XMP kapatıp frekans değerini elle 3533, 3466, 3200 MHz girerek deneyin. Hata almaya devam ederseniz Memtest programıyla belleklerinizi test edebilirsiniz. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir.

Eki Görüntüle 585488
RAM'ler bugün geldi ve kurulumu bugün yaptım XMP kapalı 3000 MHz'de stabil çalıştı sadece ve BIOS uda güncelledim olmadı yarın bir de X99 anakart ta test edeceğim peki sizde neden olabilir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı