MSI Z97 Gaming 5 Debug Code 30-38 Hatası

Emre@06

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Daha önce konusunu açtığım sistemi topladım her şey çok güzel fakat bir sorunum var. Daha doğrusu sorun mu değil mi onu da bilmiyorum. Anakartın üzerindeki debug led 30-38 arası değerler gösteriyor bu da anakartın kitapçığına göre "Early CPU İnitialization" ve "Early North Bridge İnitialization" gibi hatalara tekabül ediyor. Acaba bu hatalar ne manaya geliyor? Bir de dikkatimi çeken şey led üzerindeki sayıların işlemci sıcaklığı ile aynı veya yakın olması oldu. Led herhangi bir sorun yokken sıcaklığı gösteriyor olabilir mi? Farkı nasıl anlarız?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@Recep Baltaş , @SypeR

P_20150314_160617.jpg

Oyunlarda da test ettim ve anladım ki sıcaklık değerini gösteriyor. Fakat herhangi bir hata durumunda nasıl anlaşılacak hata olduğu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sorun zannedip ilk başta bios ayarlarını sıfırlamayı denedim ama bir türlü biosa giremedim, hep Windows boot etti.:) Daha sonra MSI' ın Go2BIOS özelliğini fark ettim. Bios ayarlarını tekrar yapılandırdıktan sonra hala aynı şekilde 30-35 arası değerler vardı, daha sonra Aida64 ile sistem kararlılık testi yaptım leddeki sayılar sıcaklığa paralel olarak artınca kesin olarak emin oldum. İlk başta biraz acemilik çektim ama şimdi gayet memnunum. I5 4690K işlemci ve stok soğutucu ile oyunlarda maksimum 62-67 derece gibi değerler alıyorum. Normal değil mi bu değerler? Montajdan sonraki ilk açılışta "CPU and Memory has changed" şeklinde bir uyarı geldi bu daha önce anakartın kullanıldığı manasına gelir mi? Ayrıca 24 pin güç bağlantısını yaparken pin yerine gayet sağlam bir şekilde oturdu fakat ne kadar bastırsam da çentik yerine oturmadı, sizce bir soruna sebep olur mu? @SypeR, @Recep Baltaş

Windows açık iken Debug Code görüntülenmez. Debug Code üstünden anakart sana CPU sıcaklığını gösteriyor. Sorun yok yani.

İkinci soruna gelirsek, hayır gelmez. Anakart üretildikten sonra teste tabii tutulmuştur. O sırada BIOS'u resetlemeyi atlamış olabilirler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı