MsMpEng.exe.dmp crashdumps hataları

İşletim sistemi
Windows 10

Cropix

Centipat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
62
İyi günler arkadaşlar, 31 Aralık 2020 tarihinden beri mavi ekran almıyorum diye seviniyordum ama C de gezinirken localappdata klasörü altında crashdump isimli klasörde 10 tane DMP dosyası ile karşılaştım. Minidump klasöründe bir şey yok bunları da mı minidump olarak değerlendirmemiz gerekecek. Herhangi bir mavi ekran hatası verip DMP dosyası oluşturmadı. PC açılırken ama burayı incelediğimde ocak ayı başından itibaren farklı günlerde DMP dosyası oluşturulmuş.
Dosyaları da buradan tekrar paylaşayım hatalar nedir? Neler yapmam gerekiyor acaba?

 
Disk kaynaklı gözüküyor. SSD mi kullanıyorsunuz yoksa HDD mi? HDD Sentinel programından diskinizin sağlık durumunu paylaşınız.
 
İşletim sistemi SSD üzerinde kurulu HDD ise depolama için, SATA kablosunu değiştirdim ama mavi ekran hatası olarak hata almadım bu dmp dosyaları arkaplanda mı oluşmuş demek oluyor?
 

Dosya Ekleri

  • disks.jpg
    disks.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 22
  • hdd-errortest.jpg
    hdd-errortest.jpg
    110 KB · Görüntüleme: 25
  • HDD-HEALTH.jpg
    HDD-HEALTH.jpg
    65,5 KB · Görüntüleme: 27
  • hdd-smart2.jpg
    hdd-smart2.jpg
    135,6 KB · Görüntüleme: 26
  • ssd-smart.jpg
    ssd-smart.jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 31
HDD ve SSD sağlığı normal gözüküyor error testte temiz çıktı. Windows Defender kaynaklı bir hatadan oluştuğuna göre donanımsal vs bir problem konusunda endişelenmeye gerek var mı? Yoksa çok fazla problem edilecek bir durum değil mi? Birde bu dosyaları minidump klasörüne atmamış crash olduğundan dolayı mı? Teşekkür ederim.
 
Windows Defender kaynaklı bir hatadan oluştuğuna göre donanımsal vs bir problem konusunda endişelenmeye gerek var mı?
Aslında Windows Defender kaynaklı oluşmamış disk kaynaklı bir hata nedeniyle çökmüş gözüküyor dosyada. Ama diskleriniz temiz çıktığına göre Windows defender kaynaklı olma ihtimali de var. Tavsiyem bir anti virüs yüklemeniz. Yüklediğiniz zaman Windows defender kendini devre dışı bırakacaktır. Dosyalarda oluşmayacaktır.
Endişelenmenize gerek yok.
Birde bu dosyaları minidump klasörüne atmamış crash olduğundan dolayı mı?
Evet oyun veya uygulamalar çöktüğü zaman bir hata dosyaları oluşturulur. Bu dosyalar Crashdump klasörüne yada o uygulamanın klasöründe oluşturulur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı