MSÜ göz çizdirme

Merhaba,
Ben 12. Sınıfım birkaç ay sonra MSÜ sınavına gireceğim ama gözlerim 2.5 numara. İnternetten çok araştırdım fakat kimileri göz çizdirme kabul ediliyor, kimileri edilmiyor diyor. ( Kara harp için. ) İnternette bulduğum bir kaynak şöyle diyor:
"Halk arasında ‘Göz Çizdirme’ ya da ‘Lazer Göz Ameliyatı‘ olarak bilinen Excimer Lazer operasyonu TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde A6/F4 adı verilen maddeye denk gelmektedir. Bu da okula girmek için bir engel durum teşkil etmektedir. Excimer lazer operasyonu olduğunuz muayenede anlaşılırsa ve hekim tarafından bu durum muayene formunuza yazılırsa okula girme önünde bir engel teşkil edecektir."
A6/F4 hakkında bilgisi olan var mı? Burada giremezsiniz diyor ama no touch gibi lazer ameliyatlarıyla girdiğini söyleyenler var kara harp okuluna. Bilgisi olan varsa çok minnettar olurum
Şu anda 21 yaşındayım, gözümü geçen sene çizdirdim. Dünya gözde oldum ve gayet memnunum, 0'a çok yakın seviyeye geldi.
MSÜ sınavına bu sene girecektim, ama astsubaylık için yaşı 21'den 20'ye çektiler :D Kaç senedir bu üniversitenin hayalini kuran biri olarak düz duvara çarpmış gibi hissediyorum.
Hala araştıran arkadaşlar için, bu konuyu açmamdan bu yana bir çok askeri öğrenci tanıdığım oldu. Ve MSÜ'ye giren çoğu kişi gözünü çizdirip giriyor. Ama yine de bu konu sizi muayne eden doktorun insiyatifine göre değişiyor. Biraz şans meselesi yani.

hfgfgj

Şu anda 21 yaşındayım, gözümü geçen sene çizdirdim. Dünya gözde oldum ve gayet memnunum, 0'a çok yakın seviyeye geldi.
MSÜ sınavına bu sene girecektim, ama astsubaylık için yaşı 21'den 20'ye çektiler :D kaç senedir bu üniversitenin hayalini kuran biri olarak düz duvara çarpmış gibi hissediyorum.
Hala araştıran arkadaşlar için, bu konuyu açmamdan bu yana birçok askeri öğrenci tanıdığım oldu. Ve MSÜ'ye giren çoğu kişi gözünü çizdirip giriyor. Ama yine de bu konu sizi muayane eden doktorun insiyatifine göre değişiyor. Biraz şans meselesi yani.

Senin adına cidden üzüldüm o kadar emek harcadın ve sonra sınır yaş 20'ye düşürüldü...

Sana bir şey sormak istiyorum bunca sene bayağı bilgilenmişsin gibi duruyor şimdi mülakat doktoru e-Nabız'dan bakıp kocaman bir şekilde yazan doktor randvuları+no touch lazer adlı ameliyatı göremiyor mu?

No touch lazer adlı ameliyatı yapan kişiler nasıl rahat bir şekilde sistemde kayıtları olmasına rağmen geçebiliyor.

Daha 14 yaşındayım senden tek ricam mala anlatır gibi anlatman 6 yaşımdan beri asker olma hayaliyle büyüdüm bu göz olayı beni büyük yıktı eğer destek olursan çok sevinirim.

Son düzenleme:
hfgfgj

Senin adına cidden üzüldüm o kadar emek harcadın ve sonra sınır yaş 20'ye düşürüldü...

Sana bir şey sormak istiyorum bunca sene bayağı bilgilenmişsin gibi duruyor şimdi mülakat doktoru e-Nabız'dan bakıp kocaman bir şekilde yazan doktor randvuları+no touch lazer adlı ameliyatı göremiyor mu?

No touch lazer adlı ameliyatı yapan kişiler nasıl rahat bir şekilde sistemde kayıtları olmasına rağmen geçebiliyor.

Daha 14 yaşındayım senden tek ricam mala anlatır gibi anlatman 6 yaşımdan beri asker olma hayaliyle büyüdüm bu göz olayı beni büyük yıktı eğer destek olursan çok sevinirim.
İşte orası biraz şans meselesi. Kimi doktor ayrıntılı bir şekilde e nabızına, kornea kalınlığına bakıyor. Kimisi de görme testi yapıp rapor yazıyor.

İşte orası biraz şans meselesi. Kimi doktor ayrıntılı bir şekilde e nabızına, kornea kalınlığına bakıyor. Kimisi de görme testi yapıp rapor yazıyor.

Peki mesela okula girdim eğer okulda fark edilirse ne olur veya özel birlie girerken örneğin bordo bereli eğitimlerine katılacağım orada da sağlık tesleri oluyor ya orada fark edilirse ne olacak.

Peki mesela okula girdim eğer okulda fark edilirse ne olur veya özel birlie girerken örneğin bordo bereli eğitimlerine katılacağım orada da sağlık tesleri oluyor ya orada fark edilirse ne olacak.
Hiçbir şey olmaz zaten msüdeki öğrenciler arasında onlarca gözünü çizdirip de giren kişiler var.

Peki hocam ben 1 sene öğretmenlik okusam, 2024 yılında da MSÜ sınavlarına girip kazanırsam MSÜ'ye geçiş yapma ihtimalim var mıdır? Hem o 1 sene içerisinde göz ilerlemem durursa lazerle çizdirebilirim hem de güzel bir vücut yaparım. Ne düşünüyorsunuz?
Merhaba. Ne oldu girebildin mi? Merak ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı