MSÜ kazanmak vs yazılım mühendisliği vs bilgisayar mühendisliği

• Konuyu başlatan 342730
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 3.342

342730

Hectopat
Sizce MSÜ'ye gidip asker olup vatanımı korumak mı yoksa üniversite de yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğimi okuyup yurt dışına gidip mükemmel sıkıntısız bir hayat mı yaşamalıyım? Gerçekten çok karasız kaldım ikisi arasında çok gidip geliyorum sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce MSÜ'ye gidip asker olup Vatan'ımı korumak mı yoksa üniversite de yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğimi okuyup yurt dışına gidip mükemmel sıkıntısız bir hayat mı yaşamalıyım? Gerçekten çok karasız kaldım ikisi arasında çok gidip geliyorum sizce ne yapmalıyım?

Kardeşim bu ikisi arasında gidip gelecek kadar ne yaşadın.

Küçüklüğümden beri hayalim MSÜ kazanıp asker olmaktı fakat nasip olmadı. Askerliği o zorluklar altında cidden severek yapacaksan. Askerlik seçebilirsin. Bilgisayar mühendisliği okuyup yurt dışında dertsiz tasasız bir hayat yaşamakta çok mantıklı. Ben daha çok bu olaya benim hayatım mı Vatan'ım mı gözüyle bakıyorum. Bana kendi hayatımı kurtarmaktansa elimden geldiğince Vatan'ımı kurtarmaya çalışmak daha mantıklı geliyor. Ama bu sizin geleceğinizi değiştirecek bir seçim burada söz hakkı bana düşmez. Ben sadece görüşümü belirttim.

Sizce MSÜ'ye gidip asker olup Vatan'ımı korumak mı yoksa üniversite de yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğimi okuyup yurt dışına gidip mükemmel sıkıntısız bir hayat mı yaşamalıyım? Gerçekten çok karasız kaldım ikisi arasında çok gidip geliyorum sizce ne yapmalıyım?

Ben olsam MSÜ'ye giderdim.

Biraz psikolojik bir gün asker olacağım diyorum, öbür günde bilgisayar mühendisliği olacağım diyorum.

Askerlik filmlerde gösterildiği gibi olmuyor maalesef çok zor meslek. Mühendisliğin önu açık, he sen illa diyorsan abi ben vatana millete hayırlı işler yapacağım, o zaman çok çalış iyi bir mühendis ol ülkeye daha faydalı işler yap.

Sizce MSÜ'ye gidip asker olup vatanımı korumak mı yoksa üniversite de yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğimi okuyup yurt dışına gidip mükemmel sıkıntısız bir hayat mı yaşamalıyım? Gerçekten çok karasız kaldım ikisi arasında çok gidip geliyorum sizce ne yapmalıyım?
Asker olduğunda aynı zamanda başka bölümde okuyorsun. Mühendislikte okuyabilirsin. Ayrıca eski sıkı yönetim yok. Disiplin var ama eskiye göre daha gevşek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı