Mühendislik mi tıp mı?

wallenberg

Decapat
Merhaba. Bu sene YKS sınavına hazırlanan birisiyim. Sınava sayısaldan girmeyi düşünüyorum fakat hedefimi tam olarak belirleyemedim. Tıp ve mühendislik arasında gidip geliyorum. Tıp isteme nedenim maaşının iyi olması ve iş bulma sıkıntısının olmaması. Mühendislik isteme sebebim ise tıp a göre biraz daha risksiz bir iş. Ayrıca tıp kadar uzun bir okuma serüveni yok. Fakat mühendisliklerde de iş bulamama veya iş bulup kötü bir maaş ile çalışmak beni korkutuyor. Sizce hangi bölümü hedeflemeliyim?

Merhaba. Bu sene YKS sınavına hazırlanan birisiyim. Sınava sayısaldan girmeyi düşünüyorum fakat hedefimi tam olarak belirleyemedim. Tıp ve mühendislik arasında gidip geliyorum. Tıp isteme nedenim maaşının iyi olması ve iş bulma sıkıntısının olmaması. Mühendislik isteme sebebim ise tıp a göre biraz daha risksiz bir iş. Ayrıca tıp kadar uzun bir okuma serüveni yok. Fakat mühendisliklerde de iş bulamama veya iş bulup kötü bir maaş ile çalışmak beni korkutuyor. Sizce hangi bölümü hedeflemeliyim?

Yurt dışı düşünüyorsanız mühendislik tarafında moleküler biyoloji gibi bölümler çok ciddi talep görüyor.
Tıp zaten her daim göz bebeğidir.
Yatkınlığa bağlı bu durum.

Meslek lisesinde makine bölümünde okumuştum ve pek istemeyerek geldiğim için cehennem gibiydi. İlgisi olmayan kişiler için makine ya da elektrik bölümü hiç çekilmiyor. Amcam mühendis. Maaş olarak aşşağı yukarı 40.000TL civarı aldığını düşünüyorum. Fabrika şehrinde yaşıyorum ve fiyatlar böyle. İşçiye bile 20 civarı veriyorlar. İyi bir mühendis kaliteli fabrikada doktordan fazla maaş alır. Bazı fabrikalar işçilerini yurt dışına götürebiliyor.

Bilmem. En iyi sen bileceksin. Riskli risksiz işine takılmayın sadece. Herkes cerrah olmuyor. Ayrıca 6 sene boyunca kantinde çay içmeyeceksiniz rahat olun :) Hangisine yakınsanız onu seçin. İki bölümde de iyi yere gelebilmek için çok ter dökeceksiniz. Ayrıca maalesef tıp kazanmakla tam olarak bitmiyor, muhtemelen 5 sene sonra TUS gibi bir derdiniz olacak.

Mühendislikte daha fazla risk var nasıl risksiz. Bende seçmedim ama şimdi biri özel sektör için direk yani maaş 20000 lira olanda var 300000 lira olanda var ama ne avantajı var okuması daha kolay.

Git öğretmenlik yaz emin ol mühendislikte doktorlukta hepsi boş, harcayacağın zaman ve çalışma saatleri hiçbir şekilde para olarak karşılığını vermeyecek. Öğretmenlik yaz kolay bir öğrencilik hayatın ileriki yaşamında 3 ay tatil ve kolay bir hayatın olur, öğretmenlerin hiçbiri 4 tam gün bile çalışmıyorlar. Tıp, mühendislik vs. hepsi bomboş dediğimi yap ilerde bana dua edeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı