Mühendislik okurken tekrar YKS'ye hazırlanmak zor mu?

Ak47User

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Merhaba ortalama bir Anadolu üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum(2024 YKS'de 70 bin ile yerleştim). Hazırlığı bitirdim ve Eylül'de bölümüme başlayacağım. Bu bölümü ben istemiştim fakat iş imkanı gibi durumlardan endişe duyduğum için tekrardan diş hekimliği için YKS'ye hazırlanmayı planlıyorum. 30 bin-40 bin bandındaki diş hekimliklerini hedefliyorum. Hem okulu hem de YKS'yi beraber götürürken zorlanır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir bölüm olsa belki derdim de mühendislikle sınavı götürmek oldukça zorlayıcı olabilir hocam fakat neden iş endişeniz var ki kendinizi geliştirirsiniz yine bir şekil bulursunuz ayrıca ilginiz yok ise hiç uğraşmayın bile eziyet gibi gelir diş hekimliği.

İlk yıl standart mühendislik derslerini alacaksın muhtemelen matematik fizik ağırlıklı olacak, o açıdan beraber götürebilme şansın var diye düşünüyorum çünkü belirli bir kısmı yks'nin ilerisi niteliğinde. Üniversiteden üniversiteye de değişiyor ilk yıl ilk dönem yks konularından da giriş yapılabilir, sanırım lti kalktığı için öyle yaparlar.

Sıralaman iyi belki yaparsın da, kırık OBP ile mümkün mü o dediğin sıralamalar onu hesaplaman lazım. Öte yandan, diş için de iş koşulları mükemmel değil sanırım. Tabii dişte tutunursan her şey daha güzel gözüküyor

İlk yıl standart mühendislik derslerini alacaksın muhtemelen matematik fizik ağırlıklı olacak, o açıdan beraber götürebilme şansın var diye düşünüyorum çünkü belirli bir kısmı YKS'nin ilerisi niteliğinde. Üniversiteden üniversiteye de değişiyor ilk yıl ilk dönem YKS konularından da giriş yapılabilir, sanırım lti kalktığı için öyle yaparlar.

Sıralaman iyi belki yaparsın da, kırık OBP ile mümkün mü o dediğin sıralamalar onu hesaplaman lazım. Öte yandan, diş için de iş koşulları mükemmel değil sanırım. Tabii dişte tutunursan her şey daha güzel gözüküyor.

Obpm 2025 YKS için kırıktı 2026'da düzelecek 1 yıllık kırıldığından. Ltiden girerlerse işim kolaylaşır.

Başka bir bölüm olsa belki derdim de mühendislikle sınavı götürmek oldukça zorlayıcı olabilir hocam fakat neden iş endişeniz var ki kendinizi geliştirirsiniz yine bir şekil bulursunuz ayrıca ilginiz yok ise hiç uğraşmayın bile eziyet gibi gelir diş hekimliği.
Hiçbir sağlık bölümüne ilgim yok o yüzden mühendislik seçtim ama iş piyasası berbat duruyor maalesef.

Hiçbir sağlık bölümüne ilgim yok o yüzden mühendislik seçtim ama iş piyasası berbat duruyor maalesef.
Evet sektör naneyi yedi. Ne olacağını da bilmiyoruz. Öte yandan, bilgisayar mühendisi illa oturup react native ile web sitesi yapmak zorunda değil. Oyun sektörü büyüyor, MLops büyüyor. Önümde beni hayat telaşesinden birkaç yıl alacak bir okulum olsaydı bu ikisine şans verirdim muhtemelen.

Yalnız bu alana da ilginiz yoksa yine eziyet olur. Bilgisayar mühendisliği kolay mühendisliklerden denir fakat genelde hep ilgisi alakası olan ve işleyişler aklına mantığına yatan kişiler tercih ettiğinden öyle deniyor. Matematik gibi değil yani pratik yaparak güçlendirebileceğin bir şey değil bölüm derslerinin mantığını kavramak zorundasın her zaman.

OBP kırılma olayı nasıl oluyor şu an anlamadım bu arada merak ettim. Sadece yerleştikten sonraki yıl mı kırık kalıyor obp?

Evet sektör naneyi yedi. Ne olacağını da bilmiyoruz. Öte yandan, bilgisayar mühendisi illa oturup React Native ile web sitesi yapmak zorunda değil. Oyun sektörü büyüyor, mlops büyüyor. Önümde beni hayat telaşesinden birkaç yıl alacak bir okulum olsaydı bu ikisine şans verirdim muhtemelen.

Yalnız bu alana da ilginiz yoksa yine eziyet olur. Bilgisayar mühendisliği kolay mühendisliklerden denir fakat genelde hep ilgisi alakası olan ve işleyişler aklına mantığına yatan kişiler tercih ettiğinden öyle deniyor. Matematik gibi değil yani pratik yaparak güçlendirebileceğin bir şey değil bölüm derslerinin mantığını kavramak zorundasın her zaman.

OBP kırılma olayı nasıl oluyor şu an anlamadım bu arada merak ettim. Sadece yerleştikten sonraki yıl mı kırık kalıyor OBP?

Evet yerleştikten sonra 1 yıl kırık kalıyor sonra düzeliyor. Mesela 24'te yerleştim 25 YKS'de kırık olarak işlenecek 26 YKS'de ve sonrasında düzelecek. Çocukluktan okumak istediğim bölüm uluslararası ilişkilerdi aslında ama işsizlik konusunda dibe vurduğu için ve yazılıma özellikle de askeri sistemlere ilgili olduğum için bilgisayar mühendisliğini seçtim. Mezun olunca askeri alanda 70 bin 80 bin bandına çalışsam bile çok memnun olurum fakat üst sınıflarımdan duyduğum üzere sektör sırf diploma almak için okuyan elemanlar yüzünden dolup taşmış halde. Muhtemelen mühendislikten devam eder yatay geçiş yapmaya çalışırım ama gelecek kaygısı yaşamadan da durulmuyor.

Evet yerleştikten sonra 1 yıl kırık kalıyor sonra düzeliyor. Mesela 24'te yerleştim 25 YKS'de kırık olarak işlenecek 26 YKS'de ve sonrasında düzelecek. Çocukluktan okumak istediğim bölüm uluslararası ilişkilerdi aslında ama işsizlik konusunda dibe vurduğu için ve yazılıma özellikle de askeri sistemlere ilgili olduğum için bilgisayar mühendisliğini seçtim. Mezun olunca askeri alanda 70 bin 80 bin bandına çalışsam bile çok memnun olurum fakat üst sınıflarımdan duyduğum üzere sektör sırf diploma almak için okuyan elemanlar yüzünden dolup taşmış halde. Muhtemelen mühendislikten devam eder yatay geçiş yapmaya çalışırım ama gelecek kaygısı yaşamadan da durulmuyor.
Sadece diploma almak için orada olanlar zaten rekabeti artırdığını farkederken azaltıyor. Sektör patladı evet çünkü kapitalizm patronun kim olduğunu göstermek istedi.

Yok öyle dedi bol keseden maaş ve evden çalışma, hepsini alıyorum dedi.

En basitinden; ben yarın işe giderken bineceğim toplu taşıma, alacağım mazot, fırından aldığım simit, öğle yemeğinde yediğim yemek çarkları bir şekilde çeviriyor. Remote çalışma bile bu yüzden iptal oldu herkes ofise döndü. Bir de insanların kıdem tazminatını vermemek için istifa ettirmeye yönelik ani ofise dönüş hareketleri var ayrı konu. Sadece Türkiye bazlı bakmamak gerekiyor, bir anda iliğine kemiğine kadar sömürülmeyen bir beyaz yaka ortaya çıktı yazılımcılarla bunun önüne geçecekleri kesindi. Sen mezun olana kadar daha neler değişir bilemeyiz.

Bence hangi mesleği seçersen seç az buçuk buna dönecek. Bir vida takmaya binlerce TL fiyat çeken elektrikçinin de sonunu elbet getirecekler. Şimdi çoluğu çocuğu parası iyi diye sanayiye dolduruyorlar, onun da sonu gelecek. Sevdiğin işi yap o yüzden önemli olan bu. Öte yandan tezsiz yüksek lisans programlarıyla falan da meslek değiştirmeyi denersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı