Mühendislik programları için laptop seçimi

Sinan Yarar

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler sayın Technopat üyeleri.
Günlük fazla fazla sekme açmamı gerektirebilecek tarayıcı işlemleri, Office programları, Netflix ve bazı AutoCAD, catia, ısıs tarzında uygulamaları performanslı bir şekilde kullanabileceğim laptop arıyorum. Gaming serilerine mi, iş serilerine mi bakmalıyım anlayamadım. Bazi laptoplara bakiyorum işlemci iyi, RAM iyi, SSD güzel fakat harici ekran kartı yok. Bunun nasıl bir dezavantajini yaşarim? Ay sonunda Amerika'dan kuzenim gelecek Amerika'dan da alabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe en fazla 1000$.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep İvedik'te laptop ile sinek avlama sahnesi var hani, laptop ikiye ayrılıyor. Her aldığım laptopun menteşesi kırıldığı için o komple iki parça olarak elimde kalacakmış gibi hissettiğim için hiç incelemedim onları :)
Attığım linkteki XPS'in 2 in 1 versiyonu için konuşursak RAM 4 GB olacak şekilde kısılmış. RAM'i kısıp, dokunmatik ekran koymuş. Bence bunun için 4 GB RAM'den fedakarlık edilmez, özellikle iş odaklı bir bilgisayar bu hiç yapılmaz.
Orada yaşıyor olsanız 1.000 dolar ne ki alın gitsin en kötü RAM eklersiniz demek isterdim ama şu an koşullar buna el vermiyor.

8 GB RAM 512 SSD seçtiğinizde 1099 oluyor.

Şu Amerika'daki ürünleri incelerken daha iyi bir filtreleme yapabileceğim bir site biliyor musunuz? Ben Amazon ve eBay üzerinden bakıyorum fakat şöyle şu kadar ram bu kadar ssd olanları göreyim gibi bir filtreleme yapamıyorum. Onların bizim cimri.com tarzında hangi siteleri var acaba ?

8 GB RAM 512 SSD seçtiğinizde 1099 oluyor.

Hepsi çok güzel ürünlermiş bundan 2 yıl önce Gaming laptop bakarken karşıma çıksaydı Lenovo olana aşık olurdum sanırım :) Şuan için sadece günlük ve iş için kullanacağım o yüzden o kadar yuksek ekran kartı yerine ram , işlemci , ssd , daha iyi görüntü kalitesi , daha iyi pil ömrüne yönelmeyi düşünüyorum. Her biri listemde çok teşekkür ederim.
Oyun oynayan biri değilsen oyun bilgisayarı almanı önermem. Düşük pil süresi ve fazladan en az 1 kg taşıman demek olacak bu. İnce iş bilgisayarlarına yönelebilirsin, U serisi bile işini layığıyla yerine getirecektir.
Amazon.com: Acer Swift 5 Ultra-Thin & Lightweight Laptop 15.6” FHD IPS Touch Display in a thin .23” bezel, 8th Gen Intel Core i7-8565U, 16GB DDR4, 512GB PCIe NVMe SSD, Back-lit Keyboard, Windows 10 SF515-51T-73TY: Computers & Accessories Şu ürün beklentilerimi karşılar mı ? i7 8565U ile Intel UHD graphics 620 yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı