Mühendislikte hangi alan seçilmeli?

Makaleler
14
Daha fazla  
Merhaba. Nükleer enerjiden tutun kaldırıma, yazılımdan tutun gemiye kadar her şeyin mühendisliği var. Sorum şu: Neyin mühendisi olunur? Bir de yurt dışında çalışması kolay olan bir mühendislik olursa sevinirim. Yoksa hukuk okumak mı daha mantıklıdır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Nükleer enerjiden tutun kaldırıma, yazılımdan tutun gemiye kadar her şeyin mühendisliği var. Sorum şu: Neyin mühendisi olunur? Bir de yurt dışında çalışması kolay olan bir mühendislik olursa sevinirim. Yoksa hukuk okumak mı daha mantıklıdır? Şimdiden teşekkürler.

Ne istiyorsan o okunur. İTÜ inşaata gidebiliyordum veya ODTÜ inşaata ama hep inşaat sıkınıtılı falan dediler gittim YTÜ metalurji yazdım. Kendim de bilmiyorum ne istediğimi aslında da yapacak bir şey yok.

Dostum öncelikle seçtiğin mesleği ne kadar seversen o kadar başarılı olursun, ne kadar başarılı olursan o kadar çok para kazanır ve yurtdışına açılabilirsin. Bir makine mühendisi ve keşke zamanında kalbimi dinleyip bilgisayar mühendisliği seçseydim diyen ve o alana kaymaya çalışan biri olarak söylüyorum.

Önceliğini temel mühendislikler yapmanı öneririm. Nükleer Enerji tamam isim olarak havalı da nerede çalışacaksın? Almanya bile Nükleer Santrallerini kapatıyor, çoğu ülke yenilenebilir enerji ile ilgileniyor. Gelecekte belki bambaşka şeyler de çıkabilir elbette.

Temel mühendislikler nelerdir? Bilgisayar, Makine, Elektrik-Elektronik'tir bana göre. Dönemlerden çok etkilenmezler, her dönem iş imkanı vardır.

Şu anda iş imkanı açısından elbette Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği yurtdışına çıkmak açısından en mantıklı mühendisliktir.

Gemi ile ilgili mühendislikler maaş açısından oldukça yüksek ancak bazı alanlarında iş bulma sorunu artmış diye biliyorum, iyi araştırmak gerekli.

Hepinize teşekkürler. Şuan üç fikrim var. İlki dayımın yolundan gidip elektrik elektronik mühendisi olmak, ikincisi babamın yolundan gidip makine mühendisi olmak, üçüncü ve sonuncusu ise kendi yolumdan gidip yazılım mühendisi olmak.

Hepinize teşekkürler. Şuan üç fikrim var. İlki dayımın yolundan gidip elektrik elektronik mühendisi olmak, ikincisi babamın yolundan gidip makine mühendisi olmak, üçüncü ve sonuncusu ise kendi yolumdan gidip yazılım mühendisi olmak.

Güzel tercihler. Savunma sanayi bu hızla büyümeye devam eder mi bilmiyorum ama an itibarı ile havacılık/uçak mühendislikleri de çok rağbette.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı