Mühendislikten mi devam edilmeli yoksa Boğaziçi işletme mi hedeflenmeli?

Bfdz1234

Centipat
Daha fazla  
Dostlar küçük bir ilde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu sene YKS'ye tekrar girip eşit ağırlık derecesi yapmayı hedefliyorum hedefim ekonomi işletme Boğaziçi, mühendisliği bırakmaya değer mi? Özellikle sektörden birilerinin fikirlerini duymayı cok isterim. Yazilimdan ilerlemek için mühendislik okumama gerek var mı? İstanbul ve BOUN olursa cok guzel imkanlar da saglar diye dusunuyorum.

Yazılımdan ilerlemek için mühendislik tek şart değil, ancak bilişim ile ilgili bir bölüm okuman şart.

Madem eşit ağırlıktan okuyacaksın, İşletme ve İktisat gibi diploması yazılım sektöründe hiçbir işe yaramayacak bölümleri okumak yerine neden Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü okumuyorsun? Boğaziçi YBS en iyi seçeneklerden birisi şu anda.

Ayrıca YBS okuyarak bir İşletme, İktisat mezununun çalışacağı her pozisyonda çalışabilirsin.

Peki Boğaziçi YBS diplomasi mi muhendislik diplomasi mi?

Ama burada kendimi gelistirecek cok bir imkanim yok ve Bogazicinin network u de var

Peki Boğaziçi YBS diplomasi mi muhendislik diplomasi mi?

Küçük bir ilde dediğin için Boğaziçi YBS daha mantıklı.

Ama burada kendimi gelistirecek cok bir imkanim yok ve Bogazicinin network u de var

Tamam YBS için dediğin doğru, ancak gidip sırf Boğaziçi diye İşletme-İktisat gibi alakasız bölümleri olursan işveren için diplomanın bir anlamı olmuyor. Çünkü alakasız bir bölüm. İşletme-İktisat gibi bölümleri okuyacaksan hedefin yazılım olmamalı, daha yönetim ile alakalı bölümler olmalı.

Yazılım ile ilgili tüm iş ilanlarında “Bachelor’s Degree in Computer Science” şeklinde diploma istenir. Buna 4 yıllık yazılım ile alakalı bölümlerin hepsi dahildir. Ama İşletme-İktisat gibi alakasız bölümler dahil değildir. Yani bu diplomalar yazılım sektöründe hiçbir işine yaramayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı