Mülteciler gitmeli mi?

Mültecilerin gitmesini istiyor musunuz ?

• Oy verenlerin toplamı
    441
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim savunduğum konu ne mültecileri üzelim ne de biz üzülelim. Bir tarafı üzersen nefret zinciri oluşmaya başlar. Kan akıtarak göndermeyi ben bilmiyor muyum? Benim de aklımda bu sorunu çözecek yöntemler var fakat illaki kan akıtıyorsun o yüzden üstüne iyice kafa yorulup çözülmesi gereken sorunlar bunlar.

Bunu zor yolla yapamazsak hiçbir yolla yapamayız çevremde bir sürü Suriyeli var ve hiçbirinin gitmeye niyeti yok.

Ne yani suriyeliden bilim insanı olmaz mı? Siz tüm suriyeliler bize gelenler gibi mi zannediyorsunuz? Orada cahil olmayan bilimle uğraşan suriyeliler var. Hatta orada kalanlar çarşaflı değil normal bizim gibi insanlar.

Evet biliyorum. Ama suriyelilerin "o" kısmı şu an Suriye'de "savaşsız" hayatın tadını çıkarıyor.

Atatürk, bir sözünde "Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğu için değil; bilakis bu tip yapılar, din ve devlet düşmanı olduğu, Selçuklu ve Osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık diyor.

Sence Osmanlı imparatorluğunun Avrupa kadar gelişmiş olmama sebebi neydi? Sırf dininin kurallarına uymayan kişiler ben Müslüman'ım diyor diye benim ödediğim vergileri yiyemezler. Dilenmeyi yasaklayan dinlerine karşı gelip "Allah rızası için" diye para istiyorlar bizden. Hakkım sonuna kadar hârâm olsun.

Allah hepsine rızık verir, burada kalsınlar.

"Onu hiç ummadığı yerden rızıklandırır. Kim Allah’a güvenip dayanırsa Allah ona yeter. Allah buyruğunu mutlaka gerçekleştirir. Allah, her şey için belli bir ölçü koymuştur." (Talak/3)
Bunu yazan adamın profil resmine bak... Çok da ciddiye alınacak tarafın yok. Ayrıca bunun rızıkla da alakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı