Tanrı veya vahiy almadı evet ama budizm'in bazı dallarında kendisine yarı tanrı olarak tapanlar var veya peygamber olarak görenlerde var. Yani eğer okuduklarından etkilenip adama ibadet etmeyi denerse dinden çıkar diye düşünüyorum ben.Budizm aslında tam bir din sayılmaz zaten, belli bir tanrısı yok ya da Buda vahiy almış birisi değil. Hiçbir din kötü öğreti vermez zaten, isterseniz İncil okuyun onun ahlakına göre davranın sıkıntı olmaz.
O dalların tamamen insanın idolize etme doğasından geldiği düşünüyorum, benim bildiği Buda asla kendisini bir kurtarıcı olarak tanımlamamıştır. Ahlak anlayışını konuşuyor zaten buradan, eğer ibadet ettiği kişi Allah'tan dışarı çıkarsa zaten direkt İslam'a uymamış olur o kişi. İslam'ın en büyük adımı Allah'a imandır çünkü.Tanrı veya vahiy almadı evet ama Budizm'in bazı dallarında kendisine yarı tanrı olarak tapanlar var veya peygamber olarak görenlerde var. Yani eğer okuduklarından etkilenip adama ibadet etmeyi denerse dinden çıkar diye düşünüyorum ben.
Felsefi metinleri okumakla dinden çıkılmadığı gibi Buda öğretilerini okumakla da dinden çıkılmaz. Sorun okuyanın algısında, kendi dinini ne kadar biliyor oluşunda ve okuma maksadında yatıyor. İlim Çin'de de olsa almalıyız ama ilmin hayırlısını Allah'tan dilemeliyiz. Faydasız ilim eşek yüküdür.Müslüman birisi Buda'nın öğretilerini okuyabilir mi? Dinden çıkar mıyım?
bilincin bir anlami olmasi lazimOkumak bir sorun çıkarmaz hocam. Araştırmak iyidir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.